Xapo Bitcoin Vaults

Piilotettu syvälle teräs- ja betoniverkostoon, Bitcoin-kylmävarastossa on lopullinen ominaisuus. Jos uskotaan joidenkin lukujen olevan noin 10 miljardia dollaria Bitcoinia – 7 prosenttia maailman tarjonnasta – on lukittu monikontinentaaliseen Xapo. Tämä valtava digitaalisen arvon säilytys on avain laajaan institutionaaliseen investointiin projektin tukijoiden mukaan. Jos löydetään luotettava menetelmä jättimäisten Bitcoin-summien varastoimiseksi turvallisesti, pankit, hallitukset ja muut instituutiot ovat vähemmän epäröivät heittää hattujaan renkaaseen kotikaivostyöläisten, wannabe-hakkereiden ja pienten digitaalisten sijoittajien rinnalla. Villi länsi, niin sanotusti, kesyttää jonkin verran suuren, erittäin turvallisen Bitcoin-pankkialustan, joka on eronnut perinteisistä pankki-intresseistä.

Xapo Bitcoin Vaults

Mikä on Xapo?

Xapo on argentiinalainen yrittäjä Wences Caseres. Viimeisten neljän vuoden aikana Caseres on toiminut eräänlaisena yksityisenä Bitcoin-pankkina varakkaille Piilaakson asiakkaille. Kolme näistä asiakkaista on vahvistanut Bloombergille, että Xapolla on noin 10 miljardia dollaria Bitcoinia, joka on varastoitu holviin viidellä mantereella. Xapon sveitsiläistä siipiä valvoo Financial Services Standards Association, kun taas Yhdysvaltojen siipiä hallinnoi Yhdysvaltain valtiovarainministeriö.

Jos Xapolla on niin paljon Bitcoinia kuin nämä asiakkaat ehdottavat, se tarkoittaa, että yritys omistaa yhdessä yli 98 prosenttia Yhdysvaltain pankeista.

Kuka on Wences Casares?

Xapon toimitusjohtajan lisäksi Casares on Internet-maksun titaanin PayPalin hallituksessa.

Forares ja muut tiedotusvälineet ovat kuvanneet Casaresta “potilaan nollaksi” Bitcoin-kiinnostukselle Piilaaksossa. Hän toimii sekä evankelioijana että popularisaattorina ja laulaa Bitcoinin kiitosta samalla kun hän tekee Bitcoinin vertaisprotokollasta miellyttävän institutionaaliselle sijoitusyleisölle.

Casares

Wences Casares, Kuva Forbes

Bitcoin, Casares uskoo, on blockchain-tekniikan tulevaisuus. Se on kriittinen käänteinen tavanomainen paradigma. Normaali tekninen suuntaus on ollut blockchainin vaihtoehtoisten käyttötapojen edistäminen Bitcoinin ylä- ja ulkopuolella, esineiden internetistä uusiin vertaisverkkosovelluksiin.

Kaikki alkaa ja päättyy Bitcoinilla, Casares kertoi PayPalin toimitusjohtaja Dan Schulmanille haastattelussa Forbesin kattama.

“Se osoittaa melko paljon tietämättömyyttä järjestelmän toiminnasta, koska se vastaisi sanomista:” Pidän verkosta, mutta en pidä internetistä “, Caseres sanoi. “No, verkko ei toimi ilman Internetiä. Lohkoketjua ei ole olemassa ilman Bitcoinia. “

Casaresin logiikan taustalla on valtava määrä rahaa, joka on sidottu Bitcoiniin – ja hänen Xapo-holveihinsa.

“Neljän pankin lohkoketju – se on neljän pankin tietokanta”, hän sanoi. “Se ei ole mitään uutta. Se ei oikeastaan ​​ole blockchain. Lohkoketju on asia, jossa sinun ei tarvitse luottaa mihinkään vastapuoleen. “

Bitcoin-lohkoketjuun liittyvä luottamus on läheisesti sidottu siihen tallennettuun arvoon ja taloudelliseen kannustimeen kaivostyöläisille luoda lisää Bitcoinia, hän selitti. Lopulta Bitcoin voisi tarjota perustan yhtä suurelle projektille kuin nykyinen Internet.

“Vaikka sillä oli jonkin verran teknistä merkitystä, sillä ei todellakaan ollut järkeä kokonaisuutena”, Caseres sanoi ja kuvaili Internetin varhaista kehitystä, kun eri protokollia käytettiin eri käyttötapauksissa. ”Kannustimia oli valtava. Tänään Internet voitti, ja TCP / IP kuljettaa kaiken. . . Jopa asioita, joita et koskaan kuvitellut – joskus [kaikki alkoi] kuljettaa TCP / IP: n kautta. “

Väitetysti Casares lahjasi Bill Gatesin ensimmäisen Bitcoininsa – huolimatta teknisen jättiläisen laajasta inhouksesta kryptovaluuttaan.

Ketkä ovat Xapon tukijoita?

Xapon asiakasluettelo on välttämättä salainen. Julkisiin tukijoihin kuuluu kuitenkin LinkedInin perustaja Reid Hoffman ja Wall Streetin pankkilegenda Mike Novogratz Bloombergin mukaan. Yhtiön neuvottelukuntaan kuuluu entinen Yhdysvaltain valtiovarainministeri Larry Summers, entinen CitiGroupin toimitusjohtaja John Reed ja Visa Internationalin perustaja Dee Hock.

Yhtiö kohdistaa institutionaalisiin markkinoihin yksityisten megarikkaiden lisäksi. Tarjoamalla kylmäsäilytysvaihtoehdon miljardien dollareiden digitaalisessa arvossa yritys toivoo antavansa Bitcoinille pitkän aikavälin tulevaisuuden perinteisillä finanssimarkkinoilla.

Mitä tarkoitusta Xapo palvelee?

Xapo laskuttaa itsensä lopulliseksi Bitcoinin tallennusturvaratkaisuksi. Se saattaa tuntua hieman outolta Bitcoin-puristeille. Jokaisella Bitcoin-omistajalla on yksityisen avaimen hallinnan kautta mahdollisuus toimia omana pankkina. Niin kauan kuin yksityistä avainta pidetään turvallisessa paikassa, käyttäjien varat ovat yleensä turvassa hyökkäyksiltä. Ensisijaiset vaarat liittyvät Bitcoinin varastointiin pörssissä, johon hakkerit, taloudelliset epäonnistumiset tai luonnonkatastrofit, tai tietojenkalasteluyritysten saaliiksi kohdistuvat kohteet..

Xapo Holvi

Kylmävarastointi lisää suojaustason yksityisen avaimen vaihtoehtoon poistamalla fyysisesti Bitcoinin Internet-yhteydestä. Tämän ilmarakon vuoksi on erittäin vaikeaa varastaa Bitcoineja ilman fyysistä pääsyä kyseiseen laitteeseen.

Xapon tapauksessa kyseinen fyysinen laite koostuu offline-palvelimista maanalaisissa laskeutumissuojissa ja holvissa, yhtä turvallisina kuin mikään pankki- tai kasinovarasto.

Miltä Xapo Holvi näyttää?

Muutamille toimittajille on myönnetty kiertue Xapo-holveista, etuoikeus, joka yleensä varataan asiakkaille, jotka aikovat piilottaa miljoonia yritystä.

Xapon verkkosivusto tarjoaa lyhyen esikatselun kokemuksesta.

“Olemme rakentaneet linnoituksen”, Xapo julistaa. “Turvallinen Bitcoin-tallennus on se, mitä teemme parhaiten. Olemme kehittäneet uuden Bitcoin-tietoturvan standardin, joka suojaa omaisuuttasi käyttämällä ihmistä, konetta ja jopa vuorta pitämään rahasi turvassa. “

Eräs Quartz Median toimittaja, joka vieraili Xapon sveitsiläisessä holvissa, esitteli joitain yksityiskohtia tästä niin kutsutusta linnoituksesta.

Sveitsin Xapo-holvi sijaitsee itse asiassa käytöstä poistetun sveitsiläisen armeijan bunkkerin sisällä.

Holvin sisäänkäynti sijaitsee yksikaistaisen tien päässä vuoren juurella, joka on estetty 10-jalkaisella aita. Bunkkerin betoninen ovi johtaa aulaan, jossa mahdollisille vierailijoille sormenjäljet ​​ja valokuvat otetaan ennen kuin he menevät luodinkestävään lasikoteloon, jonka turvallisuusasiantuntija avaa toisella puolella..

Sisäänkäynti

Sisäänkäynti bunkkeriin, kuva QZ

Henkilökorttitarkistus myöhemmin, ja vierailijan on sitten kuljettava teräksisten pyöröovien läpi vuoren suolistoon. 300-jalkaisen käytävän päässä on pari ydinvoimaista räjähdysovea. Toinen lasihäkki odottaa, jota seuraa valkoinen ovi, joka johtaa jäähdytysyksikköön, ja toinen ovi, johon edes kävijät eivät pääse.

Palvelinkeskus

Sisäänkäynti Datacentreen, Kuva QZ

Tämän oven ohi ovat holvin toimintahuone ja kylmähuone, jossa asiakkaan yksityiset avaimet todella säilytetään. Kylmää tilaa ympäröi teräslevyinen Faraday-häkki suojautua sähkömagneettisilta hyökkäyksiltä.

Kulku

Käytävä vuoren läpi, Kuva QZ

Kylmähuoneeseen ei todellakaan pääse; se on suljettu teipillä väärentämisen estämiseksi. Operaattorit ovat vuorovaikutuksessa offline-palvelimien kanssa kylmähuoneeseen kulkevien kaapeleiden kautta. Riippumattomat operaattorit tarkastavat näiden operaattoreiden toimet kahdessa muussa Xapo-holvissa, jotka sijaitsevat paljolti kahdella erillisellä mantereella.

Oma sviitti

Tyhjä yksityinen sviitti, Kuva QZ

Kaiken kaikkiaan asiakkaan Bitcoinin poistaminen varastosta kestää noin kaksi päivää.

Viitteet

  1. https://qz.com/1103310/photos-the-secret-swiss-mountain-bunker-where-millionaires-stash-their-bitcoins/
  2. http://makaluinc.com/ideas/the-design-of-xapo.html
  3. https://xapo.com/institutions/
  4. https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-05-09/bunkers-for-the-wealthy-are-said-to-hoard-10-billion-of-bitcoin
  5. https://www.forbes.com/sites/ktorpey/2018/01/15/paypals-wences-casares-i-can-imagine-a-world-in-which-bitcoin-becomes-a-global-standard- arvoa /

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me