Blockchain Games

Kollisjonen mellom blockchain-teknologi og spill gir store løfter for veksten i begge bransjer. Innovasjoner innen det spirende feltet blockchain-spilling har presset grensene for ikke-fungible eiendeler og er klare til å fortsette å levere ny utvikling innen andre områder som skalerbarhet.

Spillere var noen av de første som tok i bruk kryptovalutaer, da de allerede var kjent med mange virtuelle valutamodeller i spillet og så fordelene ved å integrere kryptovaluta-nettverk i domenet..

ESports-bransjen er blomstrende, og det er bare et spørsmål om tid før oppgangen er meningsfullt kombinert med betalingssystemer for kryptovaluta og desentraliserte modeller.

Blockchain Games

Mens sammensmeltingen av spill og blockchain viser et stort potensial, er det fortsatt mange hindringer for utviklingen som må overvinnes for å nå vanlig adopsjon.

Det nåværende landskapet

Når man analyserer det nåværende blockchain-spilllandskapet, er det enklest å dele feltet inn i fordelene som integrasjonen av de to har råd til, og den nåværende så vel som fremtidige hindringer for vedtakelsen..

Fordeler med Blockchain Gaming

Blockchains gir et nyttig verktøy for spillere av forskjellige grunner, inkludert desentraliserte aktivautvekslinger, verifiserbar knapphet på virtuelle objekter og samleobjekter, raske og sikre betalingsnettverk og muligheten for utviklere å tjene penger på sine kreasjoner på riktig måte..

På den annen side har søket etter løsninger for å tilby bærekraftige og morsomme blockchain-baserte spill ført til noen spennende innovasjoner innen blockchain-skalerbarhet og eiendomsskaping.

Den mest populære implementeringen av blockchain-teknologi for spill er med ikke-fungible eiendeler. I spill kan disse eiendelene være alt fra spillskinn til virtuelle kort som er del av et bestemt spill som er verifiserbart knappe. Autentisiteten til individuelle virtuelle gjenstander er garantert ved hjelp av smarte kontraktsstandarder som ERC-721 ikke-soppbar tokenstandard og den nyere ERC-1155 referanseimplementeringen.

Et vanlig problem som plager spill er manglende evne til å bevise herkomst til spesifikke virtuelle gjenstander, noe som fører til svindel. Smarte kontrakter tillater brukere å være sikre på at de mottar autentiske varer siden de er bundet til blockchain.

Ikke-soppbare poletter

Les: Hva er ikke-soppbare tokens? Unik & Autentiske digitale eiendeler

Å bytte ut slike varer i spillet har blitt en lukrativ industri – anslått å være verdt 50 milliarder dollar – det forventes å øke i størrelse raskt. Ikke bare er bransjen innen spillutveksling veldig lukrativ for eldre videospill som Call of Duty og Counter-Strike, men for populære blockchain-baserte spill som Cryptokitties som faktisk er bygget på en blockchain.

Å legge til rette for utveksling av virtuelle varer i spillet og kryptosamler har vært målet for noen bemerkelsesverdige plattformer, inkludert voks, Åpent hav, og Sjeldne biter. Disse markedsplassene fungerer som desentraliserte børser for ikke-fungible eiendeler, og gir brukerne frihet til å samhandle på en P2P-måte som gir utsettelse fra nåværende sentraliserte modeller..

Desentraliserte børser har potensial til å til slutt utvikle seg til travle markedsplasser i forskjellige bransjer, fra finansielle eiendeler til fysiske eiendeler knyttet til en blockchain.

En av de mest synlige fordelene med kryptovalutaer for spill er deres nytteverdi som raske og sikre betalingsnettverk. Betalingsfordelene med kryptokurver er spesielt nyttige for eSports, skaper innfødte spill-tokens og driver sømløse transaksjoner på desentraliserte børser.

Plattformer som OpenSea lar brukerne betale for virtuelle samleobjekter ved hjelp av Ether, mens andre desentraliserte sentraler som Wax gjør det mulig for brukere å betale i det opprinnelige WAX-tokenet.

Plattformer som Enjin tillater videre utviklere å bygge fungible virtuelle valutaer og eiendeler i spillet som en del av deres unike økosystem. Endelig, Unikoin gull er en eSports-spillplattform som tillater brukere å delta i desentralisert pengespill ved hjelp av det opprinnelige UKG-token til plattformen.

Les: Beginner’s Guide to Enjin

Å tjene penger på spilloppretting riktig har vært et irriterende problem for mange spillutviklere. Gjennom å tilby direkte skaper-til-forbruker-mulighet, gjør blokkjeder spillutviklere i stand til å bygge og distribuere sine produkter uten behov for dyre mellommenn.

Dette gir dem også full kontroll over prosessen med digital rettighetsadministrasjon. Utviklere kan tjene penger på spill ytterligere gjennom unike tokens eller eiendeler i spillet som en del av spillets design og motta automatiserte betalinger i kryptokurver ved å utnytte smarte kontrakter..

Baksiden av å integrere blockchain og gaming er innovasjonen som fremskritt innen blockchain-spillløsninger har produsert for den bredere blockchain-industrien..

Som nevnt tidligere er ERC-1155 referanseimplementering som en ny standard for ikke-fungible eiendeler et viktig skritt i utviklingen og ble opprettet av Enjin. Enjin har også produsert en plattform som gir SDK-er for forskjellige eldre spillmotorer, inkludert Unity, Unreal og Godot som inneholder smarte kontrakter.

Fremskritt innen skalerbarhet som kommer fra søket etter skalerbare spillløsninger har kommet i form av sidekanaler med The Loom Network og deres nylig utgitte SDK. Som en lag 2-skaleringsløsning for Ethereum, kan utviklere bruke DPoS sidekjeder som en del av Loom-tilbudet for å bygge skalerbare og bærekraftige dapps.

Hindringer overfor Blockchain Gaming

Den primære hindringen mot krysset mellom blockchain og spill er veldig tydelig, skalerbarhet. Det samme problemet som den bredere industrien står overfor er å hemme bærekraften og den faktiske nytten av nåværende blockchain-baserte spill.

DappRadar er et utmerket verktøy for å evaluere aktiviteten til desentraliserte applikasjoner bygget på toppen av Ethereum og viser en åpenbart mangel på brukere for blockchain-spill og desentraliserte aktivautvekslinger.

Mens de fortsatt er i de tidlige stadiene, representerer trenden en generell mangel på bærekraft for blockchain-baserte spill for øyeblikket. Bensinkostnadene på Ethereum kan være uoverkommelig høye i tider med nettverksbelastning, og mange en gang håpefulle spilldapps har falt i uklarhet etter lansering.

Sentraliserte spill og spillplattformer har klare fordeler i forhold til blockchain-baserte spill akkurat nå. Imidlertid interessante hybridløsninger som Ethereum-baserte Gods Unchained kan gi litt innsikt i hvordan sentraliserte og desentraliserte modeller kan kombineres.

Gods Unchained kjører på en sentralisert server og er drevet av Unity, som ikke skiller seg fra spill fra de fleste spill i dag; kortene er imidlertid ikke-fungible ERC-721 eiendeler på blockchain som kan handles på desentraliserte markedsplasser.

Et annet problem som skyldes begrensninger i skalerbarhet, er det nåværende omfanget av spill som kan opprettes i et blockchain-nettverk. Langsom nettverkshastighet og mangel på utvikleraktivitet har ført til at mange spill er enkle gjentakelser av populære mobilspill eller samleobjekter-fokuserte spill.

Dette er på ingen måte et langsiktig problem, men noen fascinerende prosjekter som Decentraland fokuserer på å skape tredimensjonale verdener og spill begynner å skifte mot mer ambisiøse mål..

Decentraland Guide

Les: Beginner’s Guide to Decentraland

Problemet med skalerbarhet vil i siste instans avgjøre hvilke plattformer som ser de fleste interaktive spill bygget på dem, og som blir en mer ikke-fungibel eiendelfokusert modell. Uansett begrenser skalerbarhetsbegrensninger bærekraften til de aller fleste blockchain-spill i dag.

Det blomstrende e-sportsmarkedet

ESports-markedet snur hodet da det kontinuerlig vokser i et tempo som overgår forventningene. Dominert av store spillere som Valve Corporation, Riot Games, og Activision Blizzard, eSports er for tiden på banen til en samlet verdi på mer enn 138 milliarder dollar med et raskt voksende globalt publikum på mer enn 380 millioner brukere.

Premiepotter i eSports dverger også andre idretter. For eksempel gjeldende DOTA 2 Prispotten i 2018-turneringen er like under $ 25 millioner, mer enn det dobbelte av årets Masters PGA Tour store mesterskapspung av 11 millioner dollar. Det er tydelig at muligheten i eSports-markedet for vekst og integrering med kryptovaluta-nettverk er enorm.

Noen tidlige iterasjoner av integrasjonen av blockchain og eSports er allerede i gang med prosjekter som Unikoin Gold. Videre implementeringer vil potensielt se et paradigmeskifte i strukturen til eSports bedriftslandskap.

Bedrifter som Valve, Riot Games og Activision Blizzard – i sammenheng med å sammenligne med andre idretter – fungerer effektivt som både sporten, den styrende ligaen og distributøren av innholdet.

For eksempel er Valve Corporation skaperen av den enormt populære DOTA-serien (for tiden på DOTA 2), så i virkeligheten eier Valve ikke bare spillet, men oppretter også turneringer og distribuerer innholdet. Dette ligner på en enhet som eier sporten basketball, NBA og mediedistribusjonsrettighetene.

Gaming og eSports-kryptovaluta

Les: Guide til spill og eSports-kryptovaluta

Mens modellen tydeligvis fungerer og akselererer veksten i bransjen, er mindre utviklere effektivt utelukket fra å konkurrere mot slike organisasjoner, og det er en betydelig høy barriere for å komme inn i markedet.

Å desentralisere spillutviklingsmodellen vil tillate mange utviklere og mindre selskaper å levere sine produkter direkte til forbrukeren og tilby en helt ny generasjon kreative spill, tilgjengelig for alle.

Spill som DOTA og Counter-Strike vil utvilsomt forbli ekstremt populære blant spillfans, men blockchain- og kryptovaluta-nettverk vil skape muligheten for en ny bølge av valg som til slutt kan ta markedsandeler fra disse eSports-gigantene. Desentralisert eSports teamledelse og rekrutteringsplattformer som Drømme lag er et tidlig eksempel på denne trenden.

Konklusjon

Krysset mellom blockchain-teknologi, kryptovalutaer og spill er lovende. Sammen med den meteoriske økningen av eSports og en mulighet for utviklere til å tjene penger på riktig måte og delta i spillmiljøet, vil krysset sikkert legge til rette for et nytt spilllandskap.

Fremveksten av blockchain-spilltrenden er imidlertid ikke uten hindringer. Skalerbarhetsproblemer forbyr lovlig utvikling av mange spill på dette tidspunktet og må overvinnes før bransjen kan nå sitt potensial. Når hindringen er overvunnet, se etter blockchain-spill.