Regjeringer over hele verden har hatt retningslinjer for aksept eller mangel på kryptovalutaer. Mens noen land direkte har forbudt dem, har få land omfavnet kryptovalutaer og skaper et mulig miljø for dem å blomstre. Kinas forbud mot ICO i 2017 var svært ugunstig for kryptoer, og kort tid etter at nyheten falt, tok kryptoprisene et nese dykk.

Etter å ha kommet seg etter sjokket bestemte mange kryptokursfirmaer seg for å flytte til et vennligere miljø. Som om nyheten fra Kina ikke var nok, fulgte Sør-Korea etter, og EU og USA begynte å snakke om ønsket om å regulere kryptovalutamarkedet. Da Kina og Sør-Korea begynte å bli ubehagelige for kryptovalutafirmaer, flyttet de til Japan. I motsetning til de asiatiske naboene hadde Japan regler som var gunstige for kryptovalutaer, men nylig har det vært introduksjonen av strenge regler for å dempe hacks og tilsynelatende et svar på Coincheck Hack som skjedde tidlig i 2018. Dette har tvunget noen av de største blockchain- og fintech-selskapene til å begynne søket etter vennligere jurisdiksjoner.

Det er land i verden som er kjent for sine teknologiske fremskritt – Kina, Japan, USA, Sør-Korea og store EU-land. Tekniske fremskritt er vanligvis konsentrert i disse landene. Men når Malta blir nevnt, er vanligvis ikke teknologi det første som kommer til hjernen. Ting er imidlertid ikke slik de ser ut på utsiden, ettersom Malta raskt blir et knutepunkt for aktiviteter i digital valuta. De har policyer som i stor grad favoriserer utvekslingsplattformer for kryptovaluta. Dette er mulig på grunn av at reguleringsplaner blir formulert med innspill fra interessenter i kryptovaluta. Dette trekket er veldig sjeldent med tanke på det faktum at offentlige byråer i de fleste land nesten ikke vil ha plattformer for utveksling av kryptovalutaer i deres jurisdiksjon, eller fortsatt er innpakket i byråkrati og prøver å finne ut hvordan de skal håndtere denne nye teknologien..

Malta Blockchain Island

En annen grunn til at kryptovalutautvekslingsplattformer finner den lille Middelhavsøya gunstig, er det at statsministeren Joseph Muscat er en fast tro på kryptovaluta og blockchain-teknologi.

Med tilstrømningen av gigantiske kryptovaluta-utvekslingsplattformer som Binance og OKEx, etablerer Malta seg raskt som den fremste destinasjonen for Cryptocurrency og Blockchain-selskaper på grunn av sine vennlige regler og rammer for krypto. Ta en titt mens vi dykker ned i “Blockchain Island”

Malta: En voksende Blockchain Island

Malta har så langt gitt et gunstig miljø for at kryptokurver kan blomstre. Retningslinjene har tiltrukket seg enorme plattformer for utveksling av kryptovalutaer. Landet søker å bli en av verdens vennligste jurisdiksjoner for kryptovaluta-sektoren som har vært en kilde til bekymring for andre regjeringer. Det maltesiske myndighetens regelverk vil dekke forskjellige mennesker som kryptohandlere, kapitalforvaltning og utvekslingsplattformer. Dette ville gjøre det til det mest omfattende kryptoregulerte rammeverket i bransjen.

Alle disse har hentet inn kryptovaluta-giganter som Binance og OKEx, og et slikt trekk har økt status for landet i kryptovaluta-scenen.

Malta

Valletta, hovedstaden på Malta. Bilde fra Uplask.

Europa er relativt stille når det gjelder holdning til regulering av kryptovaluta, og dette ser ut til å fungere til fordel for Malta, med ting som er i ferd med å bli interessante for Malta og EU som helhet. Mens andre land fortsetter å slå ned på kryptovaluta og blockchain-teknologi, ser det ut til at Malta og EU tar ledelsen i den raskt voksende kryptovalutaindustrien.

Binance

23. mars 2018 kunngjorde Binance via a post på sin Medium-konto at den ville etablere en operativ base på Malta. I følge blogginnlegget ble beslutningen om å flytte til Malta tatt etter at den hadde vurdert flere forskjellige levedyktige steder før de slo seg ned på øynasjonen Malta. Nyhetene vekket umiddelbart interesse i hele samfunnet basert på stamtavlen til Binance og hendelsene som hadde skjedd i forkant av kunngjøringen.

Binance Team

Statsministeren på Malta, Joseph Muscrat, la ut på Twitter personlig innbydende Binance til øya.

Velkommen til #Malta &# 127474;&# 127481; @binance. Vi tar sikte på å være den globale banebrytende innen regulering av blockchain-baserte virksomheter og jurisdiksjonen for kvalitet og valg for fintech-selskaper i verdensklasse -JM @SilvioSchembri https://t.co/3qtAQjOpuQ

– Joseph Muscat (@JosephMuscat_JM) 23. mars 2018

OKEx Flytt til Malta

Torsdag 12. april 2018, OKEx, en annen stor utvekslingsplattform for kryptovaluta, kunngjort via et innlegg på nettstedet, at det skulle flytte til Malta. Det Hong Kong-baserte selskapet blir den andre store kryptovalutautvekslingsplattformen som omfavner den lille Middelhavsøya etter Binance, verdens største kryptokursutvekslingsplattform kunngjorde også planer om å etablere et nytt kontor på Malta 23. mars 2018, med landets statsminister velkommen dem med åpne armer. OKEx, som Binance, har tilstedeværelse i Hong Kong og Japan.

OKEx Malta

The Hon. Silvio Schembri (midt) møter OKEx Chief Risk Officer Tim Byun (til høyre) og visepresident Jason Lau (til venstre). Bilde fra OKEx.

OKEx Technology Co., hvis arena for virtuell valuta står på nummer 4 etter handelsverdi på Coinmarketcap.com, har bestemt at Malta-stiftelsen er stedet for vekst. Ifølge administrerende direktør i OKEx, Chris Lee, ser han Malta som et fremtidsrettet land. Med Maltas vennlige kryptoregulering og dets planer om å utvide, mener Chris positivt at flyttingen i stor grad vil favorisere kryptovaluta-utvekslingsplattformen, og flyttingen vil være svært gunstig for selskapet. Han har også fortalt at selskapet er spent på å samarbeide med den maltesiske regjeringen, ettersom det er fremovertenkende og deler de samme verdiene som selskapet.

Chris Lee er imidlertid ikke den eneste som tilskriver selskapets flytting til Malta på grunn av landets vennlige kryptopolitikk. Tim Byun, som er Chief Risk Officer og sjef for regjeringsrelasjoner på plattformen, roste også Malta for å være et kryptovennlig land. Han sa at Maltas Virtual Financial Asset Act fungerer som et solid grunnlag for utveksling av kryptovaluta-plattformer og regjeringen for å samarbeide om å fremme den fremvoksende teknologien / digitale aktiva.

Malta Digital Innovation Authority

I motsetning til mange andre land som prøver å legge en slegge på kryptokurver, gjør den maltesiske regjeringen det motsatte. Det åpner sine armer for kryptovalutautvekslingsplattformer og skaper et mulig miljø for dem å blomstre.

Tidligere på året begynte landet å planlegge å etablere Malta Digital Innovation Authority. I følge et nasjonalt nyhetsuttak i en artikkel fra februar 2018, vil kroppen sitte på med ansvaret for å regulere kryptovalutamarkedet og også skape et gunstig miljø for å tiltrekke seg andre kryptovalutautvekslingsplattformer til landet.

Dette initiativet blir ledet av Silvio Schembri, Maltas parlamentariske sekretær for digital økonomi. Han har allerede skissert en 3-trinns prosess som skulle få Malta til å bli et kryptokraftverk. Det første trinnet er å sette opp Malta Digital Innovation Authority. Det andre trinnet innebærer å vedta passende lovverk som vil skape strukturen for sertifisering av selskaper. Det tredje trinnet vil se reguleringen av ICO-markedet.

Silvio Schembri

Parlamentarisk sekretær Silvio Schembri, bilde fra Malta i dag.

I følge The Times of Malta sa Silvio Schembri, på Malta, for noen uker siden at Malta ble det første landet i Europa og muligens i verden som kom med et regelverk for DLT-teknologi. Rammeverket ble etter hvert veldig godt mottatt og tilbakemeldingene fra den offentlige konsultasjonen var ganske oppmuntrende. Han sa også at det var håp om å gå gjennom den parlamentariske prosessen med lovforslaget som vil sette opp Malta Digital Innovation Authority og like tilby juridisk sikkerhet i dette rommet.

Andre kryptofirmaer som kommer til Malta

Maltas kryptovennlige miljø har ikke bare tiltrukket Binance og OKEx. Det er mange krypto-utvekslingsplattformer som har flyttet eller har indikert veldig sterk interesse for å flytte til Middelhavsøya. Med de uvennlige og kalde stemningene disse kryptoselskapene får fra andre land, ser Malta ut til å være et fristed for kryptovalutaer.

Tron, et amerikansk-basert blockchain-selskap, er sterkt vurderer å flytte til Malta. I følge Justin Sun, administrerende direktør og grunnlegger av selskapet, sa han at han sterkt støtter statsminister Joseph Muscats plan om å skape et mulig miljø for å tiltrekke blockchain-baserte selskaper til landet. I følge en tweet han laget på Twitter, støtter han statsministerens store fremsyn og håper å bygge opp en blockchain-basert øy med den maltesiske regjeringen. Han skrev også at selskapet sterkt vurderte å flytte til Malta, etter kunngjøringen fra sin strategiske partner Binance.

TRON TRX

Et annet kryptoselskap som er interessert i å flytte til øya er Monaco. I følge administrerende direktør, Kris Marszalek, er det også en solid tilhenger av politikken til den maltesiske statsministeren, og de gjeldende regelverkene er svært gunstige, ettersom den vurderer å flytte til Malta..

Andre blockchain-baserte plattformer som vurderer Malta-trekket, inkluderer Stor en, Neufund, et tysk blockchain-firma, og Avgrunnen, en kryptovaluta spillplattform.

Malta Blockchain Summit

Inspirert av den nylige igangsettelsen av Maltas Virtual Currency Act og den skyhøye interessen for Malta som en kommende blockchain jurisdiksjon, Malta Blockchain Summit arrangeres for første gang i år 1. til 2. november på Malta InterContinental i St. Julian’s.

Malta Blockchain Summit

Blockonomi er glad for å være sponsor av dette arrangementet og vil delta personlig, hvis du bestemmer deg for å besøke – vi ser deg på Blockchain Island!

Konklusjon

Mens land som Kina, Sør-Korea og USA har skapt uvennlige atmosfærer for kryptovalutaer, forsøker Malta å sette seg til å være et kryptoknutepunkt. Reglene er, i motsetning til andre, til fordel for kryptoselskaper. Den lille øya, som er medlem av EU, har bestemt seg for å skille seg ut i kryptovalutaverdenen.

Strenge regler og direkte forbud fra andre land har presset blockchain-baserte selskaper til å søke vennligere steder å ringe hjem. Med de kontinuerlige nedbruddene som skjer i andre land, kan det fortsette å drive flere kryptospillere inn i landet.

Med tilstrømningen av disse spillerne og statsministerens progressive holdning til kryptovaluta, kan Malta bare bli kryptoknutepunktet og verdens Blockchain Island.