Bedrifts kryptovaluta

Med adopsjon av kryptokurver og spesielt Bitcoin som vokser dag for dag, har folk begynt å spekulere i om store selskaper som Amazon, eBay og Starbucks er klare til å komme inn i markedet og opprette sine egne valutaer eller kanskje begynne å godta eksisterende som betalingsmåte på plattformene deres.

Bedrifts kryptovaluta

Det har vært mye dekning i media nylig om dem, så la oss ta en titt og vurdere mulighetene.

Vil Amazon godta Bitcoin?

Amazon er den største internettforhandleren i verden. Med $ 177 milliarder dollar i inntekter i 2017 kan selskapet ha stor innvirkning på kryptovalutamarkedet hvis det bestemmer seg for å godta Bitcoin og / eller andre virtuelle valutaer.

I oktober 2017 gikk rykter om muligheten for å akseptere Bitcoin som betalingsmiddel. I henhold til den tyske avisen Die Welt, øker denne muligheten dag etter dag.

Som rapportert av den tyske avisen, antydet James Altucher, en viktig hedgefondforvalter og investor, at Amazon kunne godta Bitcoin for sine produkter og tjenester. Ved å gjøre det, vil Amazon være et av de første globale selskapene som vil tillate sine kunder å betale med en kryptovaluta.

Welt

Amazon Bitcoin Boom, bilde av Sveis

Selv når Amazon ikke ga noen spesifikk kommentar om saken, mener fintech-spesialister i Silicon Valley at dette er en reell mulighet. Die Welt forklarer at hvis selskapet ikke legger til Bitcoin i nær fremtid, kan det gjøre det senere.

Et medarbeider fra Amazon som foretrakk å være anonym sa om denne muligheten:

“Amazon velger å ta med nye produkter eller tjenester bare når disse er nyttige for kunder – inntil da driver vi ikke grove spekulasjoner.”

Sannheten er at Bitcoin har blitt akseptert av flere selskaper tidligere, men mange av dem har besluttet å droppe Bitcoin-støtte. De hevdet at Bitcoin hadde for høye avgifter og langsomme transaksjonstider.

Tilsynelatende venter Amazon på at teknologien skal bli mer moden før de bestemmer seg for å legge til Bitcoin-støtte. Dette kan bety at for Amazon må en skalerbarhetsløsning for Bitcoin implementeres før de bestemmer seg for å godta BTC-betalinger.

Et annet rykte sirkulerte om at Amazon opprettet en kryptovaluta for plattformen. Den såkalte “Amazon Coin” kan ha en veldig viktig støtte fra samfunnet, ifølge en undersøkelse utført av LendEDU.

Lån EDU-avstemning

Pol, skapt av LendEDU

Etter LendEDUs undersøkelse sa 61% av menneskene som brukte Amazon den siste måneden at de ville stole på Amazon like mye som tradisjonelle finansinstitusjoner, dvs. banker..

For øyeblikket vet vi bare at selskapet jobber med forskjellige blockchain-produkter, men de informerte ikke om de utvikler sitt eget token eller tenker å akseptere en annen virtuell valuta.

eBay – Farvel PayPal, Hei Bitcoin?

I februar 2017 bestemte e-handelsselskapet seg for å droppe PayPal som det viktigste betalingsalternativet for plattformen. Internetselskapet med hovedkvarter i California vil begynne å jobbe med en annen betalingsplattform som støtter kryptovalutaer.

Med bitcoin-utviklere som arbeider for å la den berømte kryptovalutaen være et mer konkurransedyktig alternativ sammenlignet med andre betalingsprosessorer, kan Bitcoin testes og aksepteres av eBay.

eBay Jobber med Adyen, et nederlandsk selskap med fokus på digitale betalinger. Integrasjonen med eBay kan finne sted mellom Q2 og Q3, 2018. Hovedintensjonen er å tilby en mer “sømløs betalingsopplevelse.”

eBay PayPal

eBay og Paypal, bilde av Engadget

Det som er viktig å merke er at eBay ikke slutter å godta PayPal, men det har nettopp bestemt seg for å slippe det som hovedalternativ for å behandle kjøp gjennom plattformen. Hovedproblemet som eBay står overfor med PayPal, er effekten avgifter har på budsjettet. Betalingsbehandlingsselskapet krever viktige avgifter for hver transaksjon som foregår på plattformen. Ved å slippe PayPal kan eBay se inntektene økes opp til $ 2 milliarder dollar de neste årene.

Devin Wenig, administrerende direktør på eBay sa:

“Vi tror nå at vi kan tilby en mer sømløs opplevelse, samtidig som vi gir kjøpere og selgere flere valgmuligheter for betalings- og betalingsalternativer.”

Selv når det ikke er noen rykter om at eBay oppretter sin egen kryptovaluta, sa Scott Cutler, senior visepresident for eBay Americas, at e-handelsplattformen seriøst diskuterer å akseptere virtuelle valutaer..

“Dette er en trend som alle snakker om, men dessverre aksepterer vi for øyeblikket ikke bitcoin som betalingsmåte,” sa Cutler. “Vi vurderer det seriøst, ettersom disse kryptovalutaene blir mer et vanlig betalingsinstrument, men vi er ikke helt der ennå.”

eBay er et viktig marked for maskinvare for gruvedrift av bitcoin og kryptovaluta og andre kryptorelaterte samleobjekter.

Starbucks ’Blockchain-plattform

Starbucks er et annet viktig selskap som henleder oppmerksomheten til mange kryptovalutaentusiaster. Rundt om i verden er det flere Bitcoin- og kryptovalutarelaterte kafeer, men Starbucks godtar ikke kryptovaluta per i dag.

Ifølge styreleder i Starbucks, Howard Shultz, jobber Starbucks med implementeringen av en betalingsapplikasjon basert helt på Blockchain-teknologi. Betyr dette at Starbucks planlegger å lansere en kryptovaluta?

Starbucks

Starbucks Crypto Payments-app? Bilde av CCN.com

27. februar sa Shultz at firmaet jobber i en applikasjon som vil bli integrert med Blockchain og vil bidra til å redusere ventetiden og forbedre kundens oppmerksomhet.

I tillegg til det sa Shultz at noen kryptovalutaer har muligheten til å utvide og lykkes:

 “Jeg tror personlig at det kommer til å være en eller noen legitime pålitelige digitale valutaer utenfor blockchain-teknologien. Og at legitimitet og tillit i forhold til forbrukerapplikasjonen må legitimeres av et merke og et mursteinmiljø, der forbrukeren har tillit og tillit til selskapet som leverer transaksjonen. ”

Noen kryptovalutasupportere spekulerte i muligheten for Starbucks å lage et token å bruke i butikkene. Noe som ligner på hva Burger King gjorde i noen land med sine Whoppercoins bygget på Waves-plattformen.

“Det virkelige spørsmålet i enhver mursteinforhandler i disse dager er hvordan blir du så relevant utenfor butikkene som du har inne?” Shultz kommenterte. “Hvis du ser på hva vi har oppnådd til dags dato, og hva vi nå snakker om, er fremtiden til Starbucks innenlands og rundt hele verden de beste dagene våre ligger foran oss.”

Konklusjon

Det gjenstår å se om dette bare er rykter, eller om disse selskapene faktisk planlegger å lansere sine egne kryptovalutaer eller begynne å godta etablerte som en betalingsmetode. Med den nylige boom og interessenivåer i alt krypto skyhøyt, virker det sannsynlig at de absolutt har begynt å vurdere det.

Etter hvert som Bitcoin vokser og når et nivå av adopsjon der det faktisk blir brukt som betalingsvaluta i stedet for et spekulativt instrument eller lagring av formue, kan vi godt se at flere og flere vanlige selskaper aksepterer det, noe som sikkert vil bidra til å legitimere det og drive det til enda større høyder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me