Hvordan holde frøet for lommebetjening trygg

Å miste bitcoin-investeringen din er fryktelig, uansett hvor mange du har. Disse følelsene blir enda verre når de blir stjålet, lurt eller mistet på grunn av en eller annen dum, klønete feil. Hvis du ikke vil miste myntene dine, er denne guiden perfekt for deg.

Det skal forstås at det ikke anbefales å lagre store mengder bitcoins på noen børs, da risikoen for tap eller hacking alltid er til stede. Så i stedet for å beholde bitcoins på børs, bør du vurdere å sette opp en sikker lommebok som du eier de private nøklene til. Vi anbefaler at du setter opp en offline papirlommebok eller foretar en liten investering i en maskinvarelommebok som en Trezor eller Ledger.

Hver gang en lommebok blir satt opp, får brukerne et unikt gjenopprettingsfrø bestående av alt fra 12–24 randomiserte ord. Du oppfordres til å skrive dette gjenopprettingsfrøet ned et trygt sted og aldri legge det ut på nettet.

Hvordan holde frøet for lommebetjening trygg

Gjenopprettingsfrø regnes som det viktigste aspektet ved å opprettholde sikkerheten til kryptovalutaene dine. Et gjenopprettingsfrø er din beste venn når du mister papir, maskinvare eller mobil lommebok, da det er den eneste måten du kan få tilbake pengene dine og lommeboken. Mange enkeltpersoner hopper over å skrive ned gjenopprettingskoden når de setter opp en lommebok fordi de er for forhastede. For å forhindre totalt tap av bitcoin og kryptokurrency er det imidlertid viktig å registrere gjenopprettingsfrøet ditt trygt. Det anbefales på det sterkeste at du sikkerhetskopierer gjenopprettingsuttrykket ditt for crypto lommebøker hvis du ikke allerede har gjort det.

Lagre gjenopprettingsfrø frakoblet

Den beste metoden for å lagre gjenopprettingsfrøet ditt er å faktisk skrive det ned på et papir og lagre det et trygt sted, som en oppbevaringsboks. Det anbefales ikke å lagre gjenopprettingsfrøet ditt på en notatapp, datamaskin, skylagring, Google Drive eller Dropbox på grunn av risikoen for at datamaskinen din blir hacket og frøet ditt stjålet.

Å kjøpe en ny USB med det ene formål å lagre gjenopprettingsfrøet er en god ide, men bare hvis du ikke har tenkt å bruke USB til noe annet. Likevel lagrer du bare gjenopprettingsfrøet på en USB-enhet etter at du har skrevet det ned på et papir. USB-stasjoner kan gå tapt eller til og med mislykkes av og til. Det er aldri en god ide å stole utelukkende på teknologi for å lagre viktige og ekstremt følsomme data.

Hvis du har en større investering i Bitcoin eller annen Cryptocurrency, anbefaler vi at du tar en titt på det som kalles en “Hardware wallet”. Dette er spesielle enheter designet for å holde nøklene til lommebøkene dine uten å utsette dem for din lokale datamaskin. På den måten hvis maskinen din har blitt kompromittert, eter av en hacker, virus eller skadelig programvare, vil nøklene forbli trygge. Disse enhetene kommer med spesielle kort som du kan skrive ned frøet ditt for sikker lagring.

Trezor Box

Flere tips om hvordan du lagrer Bitcoin Seed sikkert

Ikke vent for lenge med å registrere gjenopprettingsfrøet ditt. I stedet, når du blir presentert for det, skriv det ned og lagre det på et trygt sted umiddelbart. Papir er en av de sikreste måtene å håndtere og lagre kritiske data på. Faktisk oppdager arkeologer stadig papirruller som er hvem som vet hvor mange hundre år gamle, men som fremdeles inneholder viktig historisk informasjon. Ganske imponerende, ettersom en datamaskin definitivt ikke kunne lagre data så lenge, spesielt et gjenopprettingsfrø.

Det kan være lurt å skrive ned eller lage mer enn en kopi av gjenopprettingsfrøet ditt. Hva om hjemmet ditt blir sabotert av en naturkatastrofe, som en brann? Vel, du vil mest sannsynlig miste utvinningsfrøet ditt. Tenk deg den følelsesmessige uroen du ville oppleve hvis du endte opp med å miste tilgangen til alle dine digitale eiendeler for godt. Det er derfor det er viktig å ha mer enn en kopi av gjenopprettingsuttrykket trygt bortgjemt et sted, slik at frøet ditt forblir trygt i tilfelle brann eller flom! Hvis du er i besittelse av et betydelig stort antall bitcoins, bør du vurdere å laminere papirarket som bærer gjenvinningsfrøet ditt og lagre det i et sikkert hvelv..

Bildekreditt: Goldcore Verdiboks

Det anbefales ikke å ta bilder av gjenopprettingsfrøet ditt eller til og med lage digitale kopier. Aldri lagre frøene dine på e-postadressen, skylagringstjenesten eller håndholdt enhets fotobibliotek, da du risikerer å bli hacket og miste gjenopprettingsfrasen.

Du kan imidlertid vurdere å legge til en avansert gjenopprettingsfrase i frøet ditt, hvis du får den funksjonen når du genererer den. En avansert gjenopprettingsfrase lar deg legge til en tilpasset passordfrase til frøet ditt. Dette betyr at hvis gjenopprettingsfrøet ditt blir kompromittert av en uvillig person, vil han eller hun i det vesentlige ikke kunne stjele pengene dine på grunn av den tilpassede passordfrasen som beskytter dine dyrebare eiendeler. Noen brukere går til og med den ekstra milen og husker hele gjenopprettingsfrøet!

Gravering av din private nøkkel eller frøord

For ekstra sikkerhet har noen brukere hatt stor hell med å lagre deres frøfraser gjennom fryselagringsmetoder som selskaper liker BillFodl gi. Billfodl lager tilpassede og sikre stålplater med inngraverte frøsetninger.

Med Billfodl kan du samle alle slags private nøkler du trenger – frøfrase (opptil 24 ord), alfanumerisk, heksadesimal osv.! Bare bruk de medfølgende flisene organisert inne i pakken, og skyv dem inn en etter en, og lukk og lås.

Billfodl er vanntett. Bestående av marine kvalitet 316 rustfritt stål av høyeste kvalitet, beskytter Billfodl mot alle vannrelaterte trusler, inkludert etsende saltvann. Det er så bra at dataene dine ville være trygge på bunnen av havbunnen.

Billfodl

Du kan lese vår komplette gjennomgang av Billfodl her.

Det har også vært situasjoner der enkeltpersoner i besittelse av lommebøker som har store mengder bitcoins har gått bort, og etterlatt familiene sine i det ukjente angående hvordan de kan hente sine arvede kryptovalutaer. I visse situasjoner er det fornuftig å registrere gjenopprettingsfrøet ditt og legge inn et testament for familiemedlemmene dine, inkludert instruksjoner for de som ikke er kjent med kryptoaktiva.

Hold Bitcoins trygt for godt

Det er umulig å understreke hvor viktig det er å holde utvinningsfrøet ditt så trygt og sikkert som mulig. Du må være veldig forsiktig når det gjelder lommeboken, bitcoins og gjenopprettingsfrø. Med ovennevnte råd bør du bedre forstå hvordan du kan holde utvinningsfrøet ditt så trygt som mulig. Å være smart og ta de nødvendige forholdsregler kan virkelig hjelpe deg og dine eiendeler ut av skade!

Det er viktig for deg å forstå at du er ansvarlig for dine eiendeler og eiendeler. Det er mange teknikker og triks der ute som kan brukes til å holde eiendelene og gjenopprettingsfrøene dine trygge. Det er imidlertid viktig å velge en metode eller to som du liker og føler deg trygg på. Du kan til og med bruke de samme metodene for å lagre gjenopprettingsfrøet ditt som for andre papirmateriell og dokumenter, som testamente, fødselsattest eller boliglån . Med riktige forholdsregler kan du holde gjenopprettingsfrøet ditt så sikkert som mulig og beskytte dine digitale valutaer mot tyver!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me