Roger Ver-profil

For de som er vant til verden av kryptovalutaer, er Roger Ver et navn som kan trylle frem mange bilder. Noen tenker positivt på hans sterke advokatsatsing for Bitcoin; andre tenker negativt på ham og siterer hans slitende personlighet og hans forbrytelse i fengsel i 2002 for å selge eksplosiver. Uansett Vers oppfatning, har hans personlighet som er større enn livet vært en bidragsyter i å forme veksten av Bitcoin fra en ukjent vare til en allment kjent og forstått eiendel.

Roger Ver

Roger Ver, bilde fra CCN.com

Tidlig liv

Født i San Jose av kristne fundamentalister ,, Vers politiske og økonomiske tilbøyeligheter begynte å skinne i en tidlig alder. Som ungdomsstudent ble en kopi av Ludwig von Mises ’ Sosialisme banet vei for å bli frivillig. Inspirert av Mises, slukte han gjennom verk av andre forfattere, inkludert Adam Smith, Fredric Bastiat, Leonard Read, Henry Hazlitt, Friedrich Hayek, Milton Friedman og andre. Vers politiske tilbøyeligheter fortsatte inn i voksenlivet, hvor han presenterte seg som en libertarisk kandidat for California statsforsamling i 2000. For å oppsummere sin tro, sier Ver at “… alt regjeringen gjør gjør verden til et fattigere sted og at folk … ville være mye bedre av hvis alle rett og slett fikk lov til å gjøre noe som er fredelig. ”

I tillegg spilte entreprenørskap en så stor rolle som den gjør nå. Han startet med å selge godteribarer og lomme $ 50 per uke. Ved 16-årsdagen hadde han spart nok penger til å kjøpe seg en hvit Ford Mustang. Foreldrene hans godkjente kjøpet stort sett, og som gjengjeldelse plasserte faren en annonse i lokalavisen for å selge den hvite Ford Mustang. Da Ver ringte politiet, ble faren hans fortalt at de ville arrestere ham hvis han ikke trakk annonsen. Denne rekkefølgen av hendelser fikk foreldrene til å sparke ham ut av huset sitt.

Fengsling

Fra 1999 til 2012 fungerte Ver som administrerende direktør i MemoryDealers.com. Selv om han er kjent for sin tid som administrerende direktør, er han kanskje mer kjent for hendelser utenfor sin stilling. I 2002 erkjente Roger Ver seg skyldig i å ha solgt eksplosiver på eBay, ellers kjent som Pest Control Report 2000. Beskrevet som “en fyrverkeri som brukes av bønder for å skremme hjort og fugler vekk fra maisåkerne”, hevder Ver at han var urettferdig målrettet for sin usympatiske. utsikt mot ATF. Han ble tvunget til å tilbringe ti måneder i føderalt fengsel.

Adopsjon av Bitcoin

Enda viktigere enn arrestasjonen for å selge ulovlig materiale på eBay, er Ver kjent for sin markedsføring av kryptovalutaen Bitcoin, og går ofte av monikeren til “Bitcoin Jesus.” Introdusert for den virtuelle valutaen i en podcast i 2011, begynte han straks å konsumere så mye informasjon som mulig om emnet. Hans selskap, MemoryDealers.com, ble et av de første selskapene som noensinne aksepterer Bitcoin som en betalingsmåte. Gjennom denne plattformen ble han en ivrig talsmann for Bitcoin.

Skaleringsdebatten

Ver er kjent for å ha et skarpt inntak av en rekke emner i kryptovalutaverdenen. Hans mest beryktede mening er på blokkstørrelsesdebatten. Ver, en ivrig tilhenger av bitblokker, og argumenterer for denne posisjonen på grunn av den store overbelastningen og de lange transaksjonstidene som Bitcoin-nettverket nå står overfor. Som et resultat av de lange ventetidene, hevdet Ver, har mange store selskaper og investorer styrt seg bort fra den digitale valutaen.

Skalering av kryptovaluta

Skaleringsdebatten, bilde fra Blockonomi.

“Som noen som har 15 års erfaring med å skalere bedriftsnettverk før jeg engasjerte meg i Bitcoin, er det ingen tvil om at nettverket kan håndtere betydelig større enn 2 megabyte blokker i dag,” sa Ver. Faktisk fortsatte han med å si at “en blokkstørrelsesgrense på 20, 30, 40 eller til og med 50 megabyte kan være bra.” Selv om noen kanskje vil hindre utsiktene til 50 megabyte blokkstørrelser, forklarer Ver at den større blokkstørrelsen ikke ville bli implementert umiddelbart.

Nøkkelen, ifølge Ver, er å la Bitcoin skalere seg etter kundenes etterspørsel. Av frykt for negative resultater hvis Bitcoin fortsetter på sin 2 megabyte-bane, er Vers intensjon å ikke la potensielle brukere bevege seg bort fra Bitcoin på grunn av sin mangel på skalerbarhet i dag. Ver frykter imidlertid at “det nåværende [Bitcoin Core] utviklingsteamet ikke ser ut til å forstå dette eller bry seg. Noen av dem talte til og med åpent for at folk bruker kredittkort i stedet for Bitcoin på en lokal Silicon Valley Meetup tidligere i år. ”

Kritikere har tatt stilling til flere av Vers poeng. Noen har hevdet at gruvearbeidere med sterkere forbindelser ville ha et større insentiv til å skape større blokker. Ved å laste blokker fulle av transaksjoner, kunne bergverker potensielt få et konkurransefortrinn over sine jevnaldrende.

I tillegg gnister Vers nidkjære hengivenhet til implementeringen av Bitcoin på feil måte. LedgerX Bitcoin-utvikler og Bitcoin Core-bidragsyter Bryan Bishop ble sitert på at han føler seg “forstyrret over at noen vil betrakte det som forræderisk å nevne at det eksisterer andre systemer enn Bitcoin som løser problemer som Bitcoin ikke gjør”, da han ble bedt om å kommentere Vers meninger. angående kredittkortbruk på et lokalt møte i Silicon Valley. Videre nevner kritikere 10-minutters bekreftelsestid, og hvordan et peer-to-peer Bitcoin-system ikke engang er egnet for kjøp i mursteinbutikker. Til syvende og sist er dette akkurat det Ver er kjent for: å vekke følelser med kontroversielle uttalelser.

Bitcoin kontanter

Vers problemer med Bitcoin-kjerneteamet og Bitcoins skaleringsproblemer førte til slutt til at han hjalp og markedsførte kryptovalutaen hardt, og opprettet en ny altmynt med navnet Bitcoin Cash (BCH) han hevder å være den sanne Bitcoin. Han er administrerende direktør for bitcoin.com og kjøpte nylig Twitter-kontoen @bitcoin som brukes til å fremme sin agenda for å markedsføre Bitcoin Cash som den virkelige Bitcoin, dette blir møtt med kritikk og beskyldninger for å prøve å villede allmennheten om den nyopprettede kryptovaluta.

Nettsted for Bitcoin Cash

Bitcoin vs Bitcoin Cash og Block size-debatten fortsetter å dele samfunnet uten noen ende i sikte, da de to valutaene fortsetter hver sin vei med tilhengere av større blokkstørrelser på den ene siden og tilhengere av off-chain skaleringsteknikker som Lightning Network den andre.

Roger Ver YouTube-video

Mister humøret over navnet “Bcash”, Bilde fra YouTube.

Amerikansk statsborgerskap

Blant Vers mest beryktede handlinger var hans amerikanske statsborgerskap. Han ble ulykkelig med å måtte betale føderal inntektsskatt til tross for at han bodde utenfor USA, og opphevet sitt amerikanske statsborgerskap, og siden februar 2014 har han vært statsborger i den karibiske nasjonen St. Kitts og Nevis. Faktisk hadde Ver problemer med å skaffe seg et visum til en konferanse i Miami fordi han “ikke kunne demonstrere tilstrekkelig at hans bånd til noe annet land enn USA var sterk nok til at han kunne forlate USA.” Etter sitt tredje forsøk på åtte dager for å komme tilbake til fødelandet sitt, tvitret han at han ble fortalt at “[han] ikke beviste at [han har] sterke nok bånd utenfor USA,” og at han ” [ed] for å bo i USA. ” Selv om han til slutt klarer å få adgang tilbake til USA, er denne gambiten av Ver symbolsk for hans livsstil og personlighet: kontrovers følger ham uansett hvor han går.

Vers neste spådom er at Ethereum til slutt vil innhente Bitcoin i markedsverdi, og at Bitcoin vil miste sin status som “topphund”. I følge Ver er Ether, Ethereums opprinnelige token, godt i gang for å overgå Bitcoin; når alt kommer til alt, hvis Ethereum dobler seg i markedsverdi en gang til, vil den innhente Bitcoin, forutsatt at Bitcoin forblir stillestående. Selv om denne spådommen kan ta litt tid å realisere, identifiserer Ver noen få bemerkelsesverdige fordeler Ethereum har over sin rival Bitcoin. Det er billigere å bruke det meste av tiden, og mye raskere når det gjelder bekreftelser. I tillegg forblir Ver imponert over Ethereums utviklere, spesielt Ethereums beslutning om å bytte til bevis på innsats. Mens Vers kritikere maler ham som en falsk opportunist, har hans mening likevel betydelig vekt i kryptovalutaverdenen.

Konklusjon

Volatiliteten i kryptovalutaverdenen betyr at spådommer kan komme og gå, men Roger Ver er fortsatt en fast i bransjen. Enten på grunn av sin unike fortid eller hans glede over et bredt antall emner, har Ver’s stemme betydelig vekt og har makten til å påvirke markeder. Uansett hans polariserende egenskaper, er Ver kommet for å bli, og alle må bedre venne seg til det.

Referanser

 1. http://voluntaryist.com/howibecame/rogerver.html#.WoxoJajwa72
 2. https://www.salon.com/2014/03/09/the_ballad_of_bitcoin_jesus_the_tech_millionaire_evangelist_who_fears_for_his_life/
 3. http://voluntaryist.com/howibecame/rogerver.html#.Wlq39ainG71
 4. https://arstechnica.com/tech-policy/2015/01/bitcoin-investor-who-renounced-us-citizenship-now-cant-get-back-in/?comments=1
 5. https://www.salon.com/2014/03/09/the_ballad_of_bitcoin_jesus_the_tech_millionaire_evangelist_who_fears_for_his_life/
 6. https://www.wired.com/2013/12/bitcoin_honey/
 7. http://bitcoinist.com/bitcoin-uncensored-block-size-roger-ver/
 8. https://bitcoinmagazine.com/articles/roger-ver-is-still-determined-to-increase-the-bitcoin-block-size-limit-via-a-hard-fork-1474550552/
 9. https://arstechnica.com/tech-policy/2015/01/bitcoin-investor-who-renounced-us-citizenship-now-cant-get-back-in/?comments=1
 10. https://www.newsbtc.com/2018/03/05/roger-ver-ethereum-will-overtake-bitcoin-in-market-cap/
 11. https://www.youtube.com/watch?v=VsHnlTk6zhI&funksjon = youtu.be&t = 2420
 12. https://cointelegraph.com/news/roger-ver-declares-bitcoin-cash-to-be-true-bitcoin-market-forces-bring-more-attention