Menyampaikan ucaptama berjudul “Apa Yang Seterusnya” di Kesan Blockchain, Perspektif 2020 “Rantaian Bekalan” ke tempat keluar masuk penuh, Ethan Ng, Ketua Pegawai Eksekutif pertukaran mata wang global global Asia Tenggara BiKi.com, mengenal pasti arah aliran utama yang mempengaruhi blockchain pada tahun 2020, khususnya dalam peranan rantaian bekalan.

Panel penceramah yang dihormati termasuk pakar rantaian bekalan seperti Pengarah Perdagangan di Lembaga Pembangunan Media Infocomm (IMDA) Singapura dan Ketua Pegawai Eksekutif Karuschain, platform teknologi blockchain untuk industri perlombongan logam berharga, antara lain.

Sila ambil perhatian: Ini adalah Siaran Akhbar

Peralihan ke Penerapan arus perdana

6 bulan terakhir telah menyaksikan bagaimana Libra dan SEC telah menjadi tumpuan ekonomi yang terdesentralisasi. Namun sebelum ini, pada tahun 2017 ketika pasaran ICO sangat panas, IMF telah mencadangkannya mengusahakan CBDC (Mata Wang Digital Bank Pusat) ke bank pusat.

“BiKi menggunakan ini,” tegas Ng. “Inilah sebabnya mengapa kami percaya penerapan arus perdana akan berlaku. Apabila salah satu CBDC utama siap, yang kami jangkakan mungkin berlaku pada Q1 atau Q2 tahun ini, mereka akhirnya akan mempengaruhi MNC yang cenderung mengadopsi CBDC. UKM di bawahnya, melalui kesan rangkaian, akan menyediakan lebih banyak saluran untuk memasarkan, untuk menyebarkan penggunaan mata wang digital kepada orang ramai. Kami kemudian akan melalui dataran tinggi persaingan, mencari tahu apa yang berfungsi dan yang tidak serta cari model yang sesuai. “

Mengkhususkan penyelesaian blockchain dalam rantaian bekalan sebagai memainkan peranan besar dalam perusahaan, Ng menunjukkan bahwa, “dengan penawaran yang cekap akan meningkat permintaan. “

 Gajah di Bilik

Ketua Pegawai Eksekutif BiKi Ethan Ng menunjukkan bahawa pada tahun 2017 dan 2018, semua orang terperanjat dengan kemungkinan adanya teknologi blockchain dan masalah apa yang dapat diselesaikannya. Namun, dengan adanya inovasi besar di luar angkasa, kadar penggunaannya jauh di bawah jangkaan. Faktor yang sangat penting telah diabaikan – gajah besar di dalam bilik.

Memetik bagaimana di pasar tradisional, setiap pemain di ruang rantaian bekalan memerlukan pemodal – pemain pusat, bank – agar ruang berfungsi, Ethan Ng mencadangkan bahawa dalam rantaian bekalan yang baru terganggu, diperlukan jenis kategori pembiaya.

Peranan baru itu akan diisi oleh institusi kewangan baru yang dapat menawarkan banyak perkhidmatan dari institusi kewangan tradisional tetapi disesuaikan dengan ekonomi desentralisasi yang baru. Mengenal pasti kewangan terdesentralisasi (DeFi) sebagai salah satu trend penting utama pada tahun 2020, Ethan Ng melihat pertukaran yang menawarkan produk DeFi sebagai institusi kewangan baru yang mengganggu masa depan.

Pasaran Penyelesaian Rantaian Bekalan Blockchain yang Berkembang

Perkongsian ekonomi yang dimulakan oleh syarikat seperti Uber dan Grab mengganggu industri teksi. Kerana mereka menawarkan penyelesaian yang berguna dan dapat dilaksanakan, mereka dapat memperoleh pangsa pasar dan skala.

Penyelesaian khusus industri menggunakan blockchain, misalnya dalam farmaseutikal dan makanan di antara begitu banyak industri lain, di mana logistik dan rantaian bekalan mengalami titik kesakitan yang besar, telah menumpahkan kepada perusahaan. Ng percaya bahawa pasaran penyelesaian rantaian bekalan yang berkembang ini akan membolehkan industri-industri yang baru terganggu ini dapat memperoleh bahagian dan skala pasaran.

Pematangan teknologi dalam penggunaan perusahaan arus perdana, terhadap landskap CBDC dan produk DeFi yang akan datang, akan bekerjasama untuk meningkatkan peranan desentralisasi dalam ekonomi, di mana mata wang digital seperti BTC dan ETH akan bangkit.

BiKi.com: Rancangan 2020 dalam Ekonomi DeFi

 Bersama rakan kongsi Modal Node, Pertukaran BiKi mempunyai rancangan besar untuk bersedia untuk senario ini.

Pertama, akan menjadi pelancaran produk pinjaman di bursa BiKi yang tidak menggunakan BTC tetapi USDT, yang akan lebih stabil untuk banyak pemain.

Kedua, akan menjadi pelancaran rantai kewangan awam pada Q3 2020 yang sangat dirasakan Ng akan menjadi salah satu aspek teras dalam institusi kewangan masa depan di ruang blockchain.

Seperti biasa, platform yang berfokus kepada pengguna menganggap melayani keperluan penggunanya sebagai keutamaan. Pertukaran BiKi akan memastikan bahawa ia memberikan faedah terbaik bagi penggunanya dengan menyediakan rangkaian perkhidmatan dan produk kewangan yang semakin meningkat untuk ekonomi deFi, termasuk cara baru dan inovatif untuk berdagang di platform.

BiKi Exchange juga sedang fokus untuk mendapatkan lesennya mengikut Akta Perkhidmatan Pembayaran oleh Monetary Authority of Singapore (MAS). Singapura adalah salah satu hab kewangan terkemuka di dunia dan menjadi pertukaran yang dikawal selia di sini akan mendapat pengiktirafan pertukaran cryptocurrency lebih jauh dan menanamkan keyakinan pengguna sebagai jenama global, semakin kukuh Kedudukan BiKi di barisan hadapan industri pertukaran blockchain dan cryptocurrency.

Mengenai BiKi.com

Beribu pejabat di Singapura, BiKi.com adalah pertukaran cryptocurrency global menduduki tempat 20 Teratas di CoinMarketCap. BiKi.com menyediakan platform aset digital untuk berdagang lebih dari 150 cryptocurrency dan 280 pasangan perdagangan.

BiKi.com memberi tumpuan untuk menyediakan platform perdagangan cryptocurrency paling selamat, stabil dan paling berkesan. 100% yuran transaksi digunakan untuk pembelian balik dan pembukaan token platform, BIKI. Sejak pembukaan rasmi pada Ogos 2018,

BiKi.com dianggap sebagai salah satu pertukaran cryptocurrency yang paling pesat berkembang di dunia dengan 2 juta pengguna berdaftar terkumpul, 150,000 pengguna aktif setiap hari, lebih dari 2,000 rakan komuniti dan 200,000 anggota komuniti.

BiKi.com telah menerima pelaburan dari pengasas bersama Huobi Du Jun, Genesis Capital Zhu Huai Yang, FBG Capital, ChainUP dan lain-lain berjumlah sekitar 10 juta USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me