Gemini Nifty

Pertukaran cryptocurrency yang berpusat di New York Gemini telah berjaya pemerolehan pertama, dengan langkah itu menyiarkan kepercayaan syarikat bahawa arena koleksi token mempunyai kenaikan besar pada tahun-tahun mendatang.

Pada 19 November, ketua pegawai eksekutif Gemini, Tyler Winklevoss mendedahkan pertukaran tersebut telah membeli Nifty Gateway, sebuah syarikat permulaan yang telah mewujudkan platform di mana pengguna dapat dengan mudah menukar dan menguruskan token bukan-fungable (NFT) berasaskan Ethereum, atau “lima puluhan.”

Ketua Pegawai Eksekutif, salah satu pengusaha kripto ekonomi yang paling tinggi di samping saudara kembarnya dan pengasas bersama Gemini, Cameron Winklevoss, menyatakan dalam pengumuman perjanjian itu bahawa Nifty Gateway menarik kerana sudah serasi dengan aset dari “permainan kripto paling popular hari ini dan aplikasi, termasuk CryptoKitties, OpenSea, dan Gods Unchained. “

Gemini Nifty

Selain itu, platform yang baru diperoleh membolehkan pelanggan membeli koleksi dalam talian dari dApps tersebut melalui kad kredit.

Buat masa ini, tiga pekerja Nifty Gateway akan terus bekerja secara bebas dalam payung jenama Gemini yang lebih luas, tetapi kemungkinan tetap ada bahawa beberapa tawaran platform kemudiannya akan disatukan lebih dekat ke Gemini tepat.

Apa sahaja yang akhirnya berlaku, pemerolehan itu menunjukkan bahawa dalam NFT – token yang unik secara individu dan dalam erti kata itu, langka – Gemini melihat penerapan arus perdana di cakrawala. Tyler Winklevoss banyak mengulas mengenai cadangan nilai Nifty Gateway:

“Token yang tidak mudah alih dan barang digital (dan barang koleksi) yang mereka aktifkan akan memainkan peranan utama dalam era ekonomi digital berikutnya. Mereka adalah faktor bentuk yang sempurna untuk koleksi kripto, seni kripto, dan banyak lagi – meletakkan asas untuk munculnya industri bernilai berbilion dolar yang sama sekali baru. “

Mengezum keluar, pemerolehan tersebut selalunya sesuai dengan trend yang dilihat di antara pertukaran cryptocurrency utama sejak beberapa tahun kebelakangan ini, iaitu penunjuk penting untuk menjadi hab crypto sehenti yang menawarkan pelbagai perkhidmatan, sama ada secara langsung atau tidak langsung, di luar perdagangan semata-mata.

Pertukaran Crypto # 1? Laporan Baru mengatakan demikian

Pada 19 November, portal data cryptocurrency popular CryptoCompare mengeluarkan laporan “Tanda Aras Pertukaran” kedua, yang bertujuan untuk “membantu peserta pasaran mengenal pasti pertukaran berkualiti tinggi, risiko terendah, dan paling dipercayai di industri.”

Terutama, CryptoCompare dijumpai berdasarkan metrik “kualitatif … dan kuantitatif” bahawa Gemini adalah pertukaran crypto dengan nilai tertinggi di dunia pada Q3 2019.

Kami bangga diberi kedudukan sebagai pertukaran # 1 oleh @CryptoCompare Penanda Aras Pertukaran Q3 2019! Ke Hadapan dan Ke Atas &# 128640; ✨ https://t.co/3Z8rp04W1L

– Gemini (@Gemini) 19 November 2019

Binance, yang biasanya dianggap sebagai pertukaran kripto paling popular di dunia, tidak berjaya memecah 10 pertukaran teratas laporan terkini. 10 teratas yang baru, adalah seperti berikut:

  1. Kraken
  2. iaBit
  3. Pangkalan Wang Syiling
  4. Kraken
  5. Setem bit
  6. Cecair
  7. OKEx
  8. Poloniex
  9. bitFlyer
  10. Luno

Bitfinex dan Binance masing-masing berada di tempat ke-11 dan ke-12. CryptoCompare memberikan Gemini skor yang sangat tinggi dalam kategori keselamatan dan pematuhan undang-undang – pastinya muzik ke telinga peniaga Gemini.

Dalam Berita Berkaitan Lain

Minggu lalu, The Block melaporkan bahawa pengarah urusan pembangunan syarikat Gemini Sarah Olsen telah meninggalkan syarikat itu; perkembangannya muncul di tumit stabilcoin GUSD bursa, yang telah ditingkatkan oleh Olsen, telah menyusut penggunaannya dalam beberapa bulan terakhir.

Sebab tepat untuk keberangkatan masih belum jelas, tetapi paling tidak di jalan keluar Olsen dapat menandakan pergolakan akan datang ke usaha GUSD Gemini.

Pada masa yang sama, seseorang dapat mengatakan bahawa GUSD saat ini tidak memiliki jalan yang jelas untuk mengatasi koin stabil DeFi, misalnya tether, Dai, dan USDC. Dengan beberapa penyusunan semula yang mungkin ada, bagaimana pertukaran terus menghampiri projek itu dapat menjadi topik utama untuk ditonton di masa depan.

Lebih-lebih lagi, minggu lalu muncul berita bahawa Tyler dan Cameron Winklevoss Capital mengambil bahagian dalam pusingan benih $ 1.81 juta USD untuk Bitski, pencipta platform pemaju yang memudahkan syarikat (seperti studio permainan video) untuk mengintegrasikan dompet cryptocurrency ke dalam produk mereka.

“Kami menggunakan wang ini untuk mengembangkan corong orang yang membina blockchain,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Bitski, Donnie Dinch.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me