Xapo Bitcoin hvelv

Skjult dypt inne i et nettverk av stål og betong, finnes det det ultimate innen Bitcoin fryselager. Hvis noen tall skal antas, er omtrent 10 milliarder dollar i Bitcoin – 7 prosent av verdens forsyning – låst inne i det multikontinental lagringsnettet til Xapo. Denne enorme butikken med digital verdi er nøkkelen til omfattende institusjonelle investeringer, ifølge prosjektets støttespillere. Hvis det kan bli funnet en pålitelig metode for å lagre gigantiske summer av Bitcoin trygt, vil banker, myndigheter og andre institusjoner være mindre nølende med å kaste hatten sin i ringen sammen med hjemmearbeidere, wannabe-hackere og små digitale investorer. Det ville vesten vil så å si bli temmet av tilstedeværelsen av en stor, ekstremt sikker Bitcoin-bankplattform skilt fra tradisjonelle bankinteresser.

Xapo Bitcoin hvelv

Hva er Xapo?

Xapo er en oppstartsleder som ledes av den argentinske gründeren Wences Caseres. De siste fire årene har Caseres tjent som en slags privat Bitcoin-bank for velstående Silicon Valley-klienter. Tre av disse klientene har bekreftet overfor Bloomberg at Xapo holder rundt 10 milliarder dollar i Bitcoin lagret i hvelv på fem kontinenter. Den sveitsiske fløyen i Xapo er under oppsyn av Financial Services Standards Association, mens den amerikanske fløyen administreres av US Treasury Department.

Hvis Xapo holder så mye Bitcoin som disse kundene antyder, betyr det at selskapet samlet har mer enn 98 prosent av bankene i USA..

Hvem er Wences Casares?

Foruten å være administrerende direktør i Xapo, er Casares i styret for internettbetalingen titan PayPal.

Casares har blitt beskrevet av Forbes og andre medier som “pasient null” for Bitcoin interesse i Silicon Valley. Han fungerer både som en evangeliser og en popularizer, og synger skryt av Bitcoin mens han jobber for å gjøre Bitcoins peer-to-peer-protokoll velsmakende for et institusjonelt investeringspublikum..

Casares

Wences Casares, bilde fra Forbes

Bitcoin, mener Casares, er fremtiden for blockchain-teknologi. Det er en kritisk reversering av det vanlige paradigmet. Den normale teknologiske trenden har vært å fremme alternative bruksområder for blockchain utover Bitcoin, fra tingenes internett til nye peer-to-peer-delingsapplikasjoner..

Alt begynner og slutter med Bitcoin, sa Casares til PayPal-sjef Dan Schulman i et intervju dekket av Forbes.

“Det viser ganske mye uvitenhet om hvordan systemet fungerer, fordi det tilsvarer å si:” Jeg liker nettet, men jeg liker ikke internett, “sa Caseres. “Vel, nettet fungerer ikke uten internett. Blockchain eksisterer ikke uten Bitcoin. “

Underbygget av Casares ’logikk er den enorme mengden penger som er bundet i Bitcoin – og i hans Xapo-hvelv.

“En blokkjede med fire banker – det er en database med fire banker,” sa han. «Det er ikke noe nytt. Det er egentlig ikke en blockchain. En blockchain er noe der du ikke trenger å stole på noen motpart.

Tilliten som ligger i Bitcoin-blockchain er nært knyttet til verdien som er lagret i den og det økonomiske incentivet for gruvearbeidere til å skape mer Bitcoin, forklarte han. Til slutt kan Bitcoin gi grunnlaget for et prosjekt som er så stort som dagens internett.

“Selv om det var noe teknisk fornuftig, ga det ikke mening i det hele tatt,” sa Caseres og beskrev den tidlige utviklingen av internett da forskjellige protokoller var i bruk for forskjellige bruksområder. “Det var enorme insentiver. I dag vant internett, og TCP / IP transporterer alt. . . Selv ting du aldri forestilte deg – på et eller annet tidspunkt ble [alt startet] transportert via TCP / IP. ”

Angivelig var det Casares som ga Bill Gates sin første Bitcoin – til tross for den teknologiske gigantens utbredte motvilje mot kryptovalutaen.

Who Are Xapo’s Backers?

Xapos klientliste er nødvendigvis hemmelig. Imidlertid inkluderer offentlige støttespillere LinkedIn-medstifter Reid Hoffman og Wall Street banklegende Mike Novogratz, ifølge Bloomberg. Selskapets rådgivende styre inneholder tidligere amerikanske finansminister Larry Summers, tidligere CitiGroup-sjef John Reed, og Visa International-grunnlegger Dee Hock.

Selskapet retter seg mot det institusjonelle markedet i tillegg til de private megarikene. Ved å tilby et fryselageralternativ for milliarder dollar i digital verdi, håper selskapet å gi Bitcoin en langsiktig fremtid i det tradisjonelle finansmarkedet.

Hva formålet tjener Xapo?

Xapo regner seg som den ultimate lagringssikkerhetsløsningen for Bitcoin. Det kan virke litt rart for Bitcoin-purister. Via administrasjonen av en privat nøkkel har hver Bitcoin-eier potensialet til å fungere som sin egen bank. Så lenge den private nøkkelen oppbevares på et trygt sted, er brukernes midler generelt trygge for angrep. De største farene kommer ved å lagre Bitcoin på en børs, som kan være målrettet av hackere, økonomisk svikt eller naturkatastrofer, eller å falle bytte for phishing-forsøk.

Xapo Vault

Kaldlagring legger til et sikkerhetslag til den private nøkkelalternativet ved fysisk å fjerne Bitcoin fra en internettforbindelse. Dette luftspalten gjør det utrolig vanskelig å stjele Bitcoins uten fysisk tilgang til den aktuelle enheten.

I tilfelle av Xapo består den fysiske enheten av frakoblede servere i underjordiske fallhyller og hvelv, like sikre som ethvert bank- eller kasinovalg.

Hvordan ser en Xapo Vault ut?

Noen få journalister har fått omvisning i Xapo-hvelv, et privilegium som vanligvis er forbeholdt klienter som planlegger å skjule millioner bort med selskapet.

Xapos nettsted tilbyr en kort forhåndsvisning av opplevelsen.

“Vi har bygget en festning,” proklamerer Xapo. “Sikker Bitcoin-lagring er det vi gjør best. Vi har utviklet en ny standard innen Bitcoin-sikkerhet som beskytter eiendelene dine ved å bruke mann, maskin og til og med et fjell for å sikre pengene dine. “

En journalist med Quartz Media som besøkte Xapos sveitsiske hvelv skisserte noen av detaljene i denne såkalte festningen.

Det sveitsiske Xapo-hvelvet ligger faktisk inne i en avviklet sveitsisk militærbunker.

Inngangen til hvelvet ligger ved enden av enfeltsvei ved foten av et fjell, blokkert av et 10-fots stålgjerde. Bunkerens betongdør fører inn i en lobby hvor potensielle besøkende blir fingeravtrykk og fotografert før de går inn i et skuddsikkert glassveske, som åpnes på den andre siden av en sikkerhetspersonell.

Inngang

Inngang til bunkeren, bilde fra QZ

En ID-kortsjekk senere, og en besøkende må da passere gjennom et sett med ståldører inn i tarmene på fjellet. På slutten av en 300 fots gang er det et par sprengdører av kjernefysisk karakter. Et annet glassbur venter, etterfulgt av en hvit dør som fører til en kjøleenhet og en andre dør som selv besøkende ikke har tilgang til.

Datasenter

Inngang til datasenteret, bilde fra QZ

Forbi den døren er hvelvets operasjonsrom og kjølerommet der lagring av klientens private nøkler faktisk foregår. Kjølerommet er omgitt av et Faraday-bur av stålplate for å beskytte mot elektromagnetiske angrep.

Passasje

Passasje gjennom fjellet, bilde fra QZ

Kjølerommet kan faktisk ikke komme inn; den er forseglet med tape for å forhindre manipulering. Operatører samhandler med offline-serverne utover via kabler som går inn i kjølerommet. Disse operatørene får sine handlinger sjekket av uavhengige operatører i to andre Xapo-hvelv, som mye ligger på to separate kontinenter.

Privat suite

En tom privat suite, bilde fra QZ

Alt i alt tar det omtrent to dager å trekke en klients Bitcoin fra lagring.

Referanser

  1. https://qz.com/1103310/photos-the-secret-swiss-mountain-bunker-where-millionaires-stash-their-bitcoins/
  2. http://makaluinc.com/ideas/the-design-of-xapo.html
  3. https://xapo.com/institutions/
  4. https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-05-09/bunkers-for-the-wealthy-are-said-to-hoard-10-billion-of-bitcoin
  5. https://www.forbes.com/sites/ktorpey/2018/01/15/paypals-wences-casares-i-can-imagine-a-world-in-which-bitcoin-becomes-a-global-standard- av verdi /

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me