Blockchain-tekniikka

Blockchain, Bitcoinin ja kryptovaluutan takana oleva tekniikka, laajenee hallitusten ja yritysten keskuudessa ympäri maailmaa. Tämän vallankumouksellisen tekniikan avulla on monia erilaisia ​​käyttötapauksia. Tällä hajautetulla kirjanpitotekniikalla on monia etuja, joita yritykset ja laitokset voivat käyttää palvelujensa ja tuotteidensa parantamiseen.

Blockchain-tekniikka

Tässä artikkelissa käsitellään sitä, kuinka eri maat käyttävät tekniikkaa ja miten sillä voi olla merkittävä vaikutus monien kansalaisten elämään kaikilla mantereilla. Samalla analysoimme, kuinka yritykset investoivat blockchainiin ja miten ne voivat lisätä tuottavuuttaan ja tarjota parempia palveluja.

Enterprise omaksuu Blockchain-tekniikan

Blockchainia eivät käytä vain kryptovaluutat maksujen käsittelemiseen tai rahoituslaitokset, jotka haluavat lyhentää tapahtumien aikoja tai kustannuksia. Itse asiassa on olemassa monia muita käyttötapauksia, jotka tämä tekniikka sallii monilla aloilla.

Teknologiayritys IBM ja Maersk, yksi maan tärkeimmistä kuljetus- ja logistiikkayrityksistä, käyttävät blockchain-tekniikkaa palvelujensa ja tuotteidensa parantamiseen.

Mukaan Onni, nämä kaksi yritystä ovat tehneet yhteistyötä blockchain-tekniikan kaupallistamiseksi. Näiden yritysten päätarkoitus on vähentää byrokratiaa ja lisätä tehokkuutta globaalissa toimitusketjussa. Teknologian avulla ne auttavat satamia, tullitoimipaikkoja, pankkeja, toimittajia ja muita osapuolia.

Tämän parannuksen avulla on helpompaa seurata kontteja, saada tarkat tiedot toimitetusta tuotteesta, päivittää tietoja reaaliajassa ja paljon muuta. Samaan aikaan teollisuudelle aiheutuu useita menetyksiä viivästyneiden pilaantuvien tavaroiden tai korkeammien maksujen vuoksi satamissa, jos oikeita asiakirjoja ei esitetä.

Blockchain ja merenkulku, Kuva: Forbes

“Näemme mahdollisuuden lisätä lastin liikkumisen tehokkuutta ja oikea-aikaisuutta”, kommentoi Michael J. White, Maerskin globaalin kaupan digitalisaation johtaja.

IBM: n pääjohtaja Marie Wieckillä on samanlainen näkemys kuin herra Whiteilla. “Pienilläkin parannuksilla voi olla merkittävä vaikutus maailmankauppaan”, hän sanoo.

Blockchain-energiainvestoinnit

Energiayritykset työskentelevät myös hajautetun kirjanpitotekniikan kanssa. Yksi Itävallan tärkeimmistä sähköyhtiöistä, Wien Energie, toimii myös blockchainin kanssa. Tietojohtajan Astrid Schoberin mukaan yritys testaa blockchain-tekniikkaa yhdessä projektissa Wienin keskustassa.

Wien

Blockchain ja energiateollisuus, Kuva Wien

Yritys näyttää olevan erittäin innoissaan tämän tekniikan tarjoamista mahdollisuuksista. Schober uskoo, että tänä vuonna palvelut saattavat olla jo yleisön saatavilla.

“Testaamme blockchain-pohjaisia ​​palveluita Wienin Viertel Zwei: ssä, ja olemme keränneet siellä tarpeeksi kokemusta, kehitämme liiketoimintamalleja ja tuomme ne markkinoille. Se voi olla liian optimistinen, mutta palvelut saattavat tulla saataville tänä vuonna, kun yritämme olla aktiivisia ja rakentaa osaamistamme nopeasti yrityksessämme. “

Wien Energie pystyy helposti rekisteröimään asiakkaitaan koskevia tietoja ja tapahtumia turvautumatta välittäjään. Energiayritykset hoitavat merkittävän määrän liiketoimia yritysten ja kotitalouksien välillä. Jotkut liiketoimista sisältävät suuria rahamääriä, kun taas toiset vain muutaman dollarin. Yli 2 miljoonalla vähittäis- ja 235 000 kaupallisella asiakkaalla Wien Energie alentaa kustannuksia, tarjoaa paremman palvelun ja saa tarkempaa tietoa ihmisten kulutuksesta.

Tämä sähköyhtiö on osa Enerchainia, joukkoa eurooppalaisia ​​energiayhtiöitä, jotka testaavat yhdessä sähkön, kaasun ja B2B-kaupan yhteistä alustaa..

Hallituksen osallistuminen Blockchain-maailmaan

Hallitukset hyödyntävät myös tämän tekniikan markkinoille tuomia mahdollisuuksia. Eri maiden hallitukset ovat ottaneet tämän tekniikan käyttöön eri aloilla hallinnan parantamiseksi.

Esimerkiksi Moskovan kaupungissa on oma äänestysalusta perustuu Ethereumiin. Niin kutsuttu “Aktiivinen kansalainen” -ohjelma kannustaa ihmisiä osallistumaan kaupungin yhteiskuntaelämään. Tämän tekniikan avulla Moskova on ensimmäinen kaupunki ympäri maailmaa, joka toteuttaa e-äänestyksen lohkoketjuun perustuvan järjestelmän.

Aktiivinen kansalainen

Aktiivinen kansalainen, Kuva käyttäjältä Citylab

Jokaisesta alustan äänestä tulee älykäs sopimus, joka on julkisesti nähtävissä ja avoin. Tämän toteutuksen avulla äänestysprosessi varmistetaan ja se eliminoi petosten tai kolmansien osapuolten puuttumisen mahdollisuudet tai vähentää niitä voimakkaasti..

Artem Ermoalev, Moskovan tietohallintojohtaja, selitti:

“Olemme innoissamme voidessamme parantaa Moskovan e-äänestysjärjestelmän uskottavuutta ja avoimuutta ottamalla käyttöön blockchainin. Uskomme, että estoketju lisää luottamusta kansalaisten ja hallituksen välillä. Pyrimme lyödä lähitulevaisuudessa 2 miljoonaa käyttäjää, jotka ovat valmiita vaikuttamaan kaupungin elämään. “

Yksi tärkeimmistä järjestelmän kanssa tehdyistä kyselyistä koski kaupunki- ja maisemasuunnittelua. Noin puoli miljoonaa kansalaista äänesti julkisen liikenteen reittejä, ensin kunnostettavien puiden luetteloa ja käytettäviä materiaaleja. Tällä hetkellä tehdään vain “ei-poliittisia” kyselyjä, mutta se on tärkeä askel kohti politiikan digitalisoitumista.

Alankomaiden hallitus kokeilee myös blockchain-tekniikkaa monilla aloilla. Alankomaat tunnetaan yhtenä ystävällisimmistä maista kohti Bitcoinia ja kryptovaluuttoja. Sillä on Bitcoin-suurlähetystö ja useita blockchain-yrityksiä, jotka toimivat maassa.

Hallitus näyttää kulkevan samaa polkua kuin sen kansalaiset. Alankomaiden hallinto työskentelee Blockchainpilotit, huipputekninen start-up, joka auttaa instituutioita testaamaan blockchain-projekteja. Joulukuussa 2017 hallitus testasi yli 30 hanketta verotuksen, identiteetin, logistiikan ja itsenäisten ajoneuvojen kaltaisilla aloilla.

Blockchain-projektit

Alankomaiden hallitus Blockchain-projektit

Hallitus haluaa lisätä tietoa Blockchainista osallistuvissa organisaatioissa ja kehittää käyttötapauksia tekniikan tuleviin sovelluksiin.

Kehitettävien projektien joukossa on seuraavat:

  • Amsterdam työskentelee tehokkaammin ja yksinkertaisemmin henkilökohtaisen terveydenhuollon budjetin hakemiseksi kuin nykyinen monimutkainen taloudellinen ja hallinnollinen prosessi.
  • Terveydenhuollon instituutti rakentaa prototyyppiä Ethereum-alustalle luodakseen selkeän yleiskuvan terveydenhuoltoprosessin luvista.
  • Rotterdam kehittää blockchain-prosessia turistiverojen keräämiseksi tehokkaammin.
  • Eindhoven kehittää lohkoketjun käyttötapaa maa-alueiden siirron nopeuttamiseksi.

“Emme tehneet tätä yksin, koska mielestäni pilottihankkeiden menestyksen avaintekijä on se, että pystyimme luomaan suuren teknisten asiantuntijoiden verkoston”, kertoi Blockchainpilotsin ohjelmapäällikkö Koen Lukas Hartog..

Euroopan komissio julkaisi 8. maaliskuuta julkilausuman selittää aikoo luoda blockchain-keskittimen Euroopan mantereelle.

“Tämän päivän toimintasuunnitelman tarkoituksena on antaa finanssialalle mahdollisuus hyödyntää uusien tekniikoiden, kuten lohkoketjun, tekoälyn ja pilvipalvelujen, nopeaa kehitystä. […] Tästä on hyötyä sekä kuluttajille, sijoittajille, pankeille että uusille markkinatoimijoille. “

Johtopäätös

On olemassa monia muita yrityksiä ja hallituksia, jotka työskentelevät tämän tekniikan kanssa. Tämä on vasta alkua pitkälle teknologisten parannusten sarjalle yrityksissä ja valtion laitoksissa. Vaikka yritykset työskentelevät ja investoivat saadakseen enemmän rahaa, ne auttavat myös kehitettävää tekniikkaa.

Vaikka hallitukset eivät investoi rahaketjujen tuottamiseen blockchain-tekniikkaan, ne auttavat muokkaamaan parempaa yhteiskuntaa, nykyaikaistettua ja tehokasta.

Blockchain-tekniikka parantaa ihmisten elämää. Tehokkaampien hallitusten ja yritysten kanssa tuotteilla on halvemmat hinnat ja hallinnot käyttävät vähemmän resursseja rakenteidensa ylläpitämiseen. Tämä antaa hallituksille mahdollisuuden alentaa veroja ja kansalaiset maksamaan vähemmän yritysten tarjoamista tuotteista ja palveluista.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me