Visa er et av de mest vellykkede og følgelig betalingsselskapene i verden. Hvor kraftsenteret satser, er altså ingen liten sak.

Det er derfor en nylig publisert patentsøknad for et blockchain-drevet “digital fiat currency” -system av betalingsgiganten er ikke bare legitimering for blockchain-teknologi generelt, men indikerer også hva som kan komme til den vanlige betalingsarenaen blant økende hyperdigitalisering.

Visums patent nevnte faktisk den regjerende smarte kontraktsplattformen Ethereum og Hyperledger Fabric-blockchain nesten et dusin ganger hver. Vil fremtiden for økonomi bli bygget på topp offentlige blokkjeder, da?

Det er det store spørsmålet for nå, og Visas nye patentsøknad er en interessant ny rynke tilsvarende. For å være sikker kan Visa ganske enkelt ha holdt alternativene åpne med en defensiv applikasjon. Likevel, hvis firmaet noen gang fortsetter med et system som det som er planlagt i arkivet, vil implikasjonene være mangfoldige og store. La oss dykke dypere for å bedre forstå innsatsen.

Patent kommer frem i lyset

Torsdag 14. mai publiserte US Patent and Trademark Office (USPTO) den aktuelle patentsøknaden, som bare har tittelen “DIGITAL FIAT CURRENCY.”

Arkiveringen, som først ble sendt til USPTO i november 2018, skisserer et stabilt valuta-lignende system der blockchain-baserte utstedelser av digital valuta er knyttet til faktiske fiat-valutareserver..

Hvordan den digitale valutaen ville fungere

I henhold til søknaden innebærer Visas planlagte digitale valuta en sentral operatør, dvs. Visa eller videre, som letter utstedelser av token på en blockchain. For å oppnå dette identifiserer dokumentet gjentatte ganger Ethereum som potensiell valgfri infrastruktur.

Av systemets generelle utforming forklarer arkiveringens abstrakt ganske enkelt:

“Sentralenhetens datamaskin genererer den digitale valutaen … Genereringen inkluderer registrering av den digitale valutaen på en blockchain. Sentralenhetens datamaskin sender et varsel om genereringen av den digitale valutaen. Sentralenhetens datamaskin forårsaker fjerning av den fysiske valutaen fra sirkulasjon i et fiat-valutasystem.

En slik modell er ikke helt ulik sentraliserte stablecoin-operasjoner som allerede er aktive i kryptoøkonomien, som det CENTER-støttede USDC-prosjektet. Hovedforskjellen er at Visas system ville være unapologetisk sentralisert, mens USDCs støttespillere har tatt en ganske praktisk tilnærming til token til dags dato..

Til vekten, eller ikke til vekten

Facebook sjokkerte verden i fjor sommer da den først presenterte planene for Libra stablecoin. Nyheten sparket opp en ildstorm blant globale regulatorer, som så på bevegelsen som Facebook prøver å utmanøvrere sentralbankene.

Et av de største innledende målene for Libra Association, Libra’s styrende organ, var Visa. Likevel viste det seg at betalingskraftverket aldri formelt ble med i foreningen, og i oktober 2019 bekreftet selskapet at det ikke ville støtte direkte den kontroversielle stablecoin..

Siden Visas patentsøknad om digital valuta ble inngitt bare en måned etter selskapets Libra-tilbaketrekning, vil noen nå sikkert lure på om Visa som ønsker å gå sin egen vei på blockchain, var like viktig for tilbaketrekningen som internasjonale regulatoriske hodepine var.

Gode ​​nyheter for Ethereum & Hyperledger

Uansett hva som ender med denne patentsøknaden, er det faktum at Visa gjentatte ganger nevnte Ethereum og Hyperledger Fabric som mulig underliggende infrastruktur en stor PR-seier for begge prosjekter..

For øyeblikket er det absolutt ingen steder bedre å se: Ethereum er fortsatt den ubestridte “kongen av bakken” når det gjelder smarte kontraktplattformer, mens åpen kildekode Hyperledger Fabric-prosjektet har store bidragsytere som Linux Foundation og IBM. Bare det faktum at Visa i det hele tatt nevnte disse to plattformene, vil hjelpe deres respektive fremdrift fremover.

På desentraliseringsspektrumet

Offentlige blokkjeder som Ethereum kan brukes på mange måter. De kan gi opphav til helt desentraliserte prosjekter som Augur og Uniswap, eller de kan hjelpe til med å drive sentraliserte tredjepartsbedrifter som Tether (USDT) stablecoin-operasjonen.

Åpenbart da ville Visas digitale valutasystem – i det minste som opprinnelig skissert – være nær den “fullstendig sentraliserte” enden av desentraliseringsspekteret. Når det er sagt, er det imidlertid interessant å se om og hvordan Visas digitale valuta vil trenge inn i mer desentraliserte områder av kryptoøkonomien, f.eks. som USDT-handel på Uniswap.

Visa kan bruke et smart hvitlistingssystem for kontrakter for å redusere tokens som kjører amok i DeFi, selv om selskapet ikke nødvendigvis trenger å.

A Boon for Public Blockchains

De siste årene har debatter virvlet rundt utsiktene til offentlige kontra private blockchains fremover.

Fra nå av har offentlige blokkeringer som Bitcoin og Ethereum absolutt tatt overtaket når det gjelder generell levedyktighet som infrastruktur. At Visa til og med vil merke Ethereum som et mulig hjem for en Visa-støttet digital valuta, viser at offentlige blokkjeder er lovende og virkelig ikke lenger kan diskonteres på den tradisjonelle finansarenaen..

Nyhetene kommer når stablecoins blomstrer

Det er ingen indikasjon ennå på at Visas digitale valuta faktisk vil bli oppfylt. Men bare utsiktene til ankomsten kommer i en tid da både sentraliserte og desentraliserte fiat-pegged stablecoins har blitt stadig mer populære.

For eksempel nådde den samlede markedsverdien av alle aktive stablecoins denne måneden $ 10 milliarder dollar for første gang noensinne. Den nye milepælen viser at etterspørselen etter fiat-festede eller verdistabile tokens allerede er sterk og økende.

Hvis et større firma som Visa hoppet inn i den voksende sektoren i stor grad, vil stallmynt generelt ha nådd offisiell tid. Muligheten er nærmere enn noensinne.

CBDC Spectre

Som skissert, viser Visas planlagte digitale valutasystem døren åpen for sentralbankinstitusjoner til å samarbeide med betalingsselskapet om å realisere utstedelser av sentralbankens digitale valuta (CBDC).

Det som er interessant her er at sentralbanker i Visa absolutt vil finne en pålitelig og lovende partner. I mange tilfeller vil disse bankene naturlig være mer komfortable med å bruke et Ethereum-drevet Visa-system i stedet for å bygge sine egne Ethereum-løsninger selv..

Som sådan vil Visa være ideelt for sentralbanker som ønsker å utstede CBDC for detaljhandel i stedet for engrosbruk, ettersom selskapets forbrukerbase er enorm.

Vil andre store firmaer følge med?

På grunn av sin store størrelse og suksess er Visa et veldig innflytelsesrikt firma. Det er en titan i betalingsbransjen, og dens virksomhet følges nøye av mange interessenter, inkludert høyprofilerte konkurrenter.

Det er altså fullt mulig at denne nye Visa digitale valuta-nyheten får andre store selskaper til å ta et blikk på andre blokkbaserte løsninger. Hvis Ethereum eller Hyperledger Fabric er gode nok for Visa, vil de også være gode for mange andre.

Blockchain på hjernen

Denne patentsøknaden er ikke Visas første blockchain-industri rodeo. I fjor sommer presenterte selskapet Visa B2B Connect, en betalingsløsning på tvers av landegrenser bygget på Hyperledger Fabric.

“Å lansere Visa B2B Connect markerer en viktig milepæl i bransjen som vil akselerere utviklingen av hvordan kommersielle betalinger beveger seg rundt om i verden,” sa Visa’s Global Business Solutions-leder Kevin Phalen på den tiden.

I det minste viser Visa B2B Connect utrulling at Visa ikke bare er dyktige til å planlegge blockchain-drevne systemer, men også til å utvikle dem og sette dem i produksjon.

Hvis Visas patent på digital valuta blir godkjent og selskapet bygger ut systemet, har bedriften absolutt kunnskapen, ressursene og rekkevidden til å bringe løsningen rett inn i hjertet av det vanlige.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me