Telegram ICO

Telegram forstyrrer kryptovalutaverdenen med sin enorme ICO, og skaffer en enorm sum på $ 1,7 milliarder dollar, noe som gjør den til den høyeste ICO ennå, med tunger som svever i kryptosektoren. Det samlet inn 850 millioner dollar i midten av februar 2018, før det samlet inn ytterligere 850 millioner dollar for å bringe tallet til 1,7 milliarder dollar. Investorer ser ut til å være interessert i Telegram ettersom prisen Bitcoin forstyrrer i første kvartal 2018.

Telegram ICO

Telegram, en sikker meldingstjeneste, er klar til å etablere den første kryptokurrency ved å lage en allé som gir en rask og iboende skalerbar multi-blockchain-arkitektur..

Selv om Telegram ser ut som WhatsApp, er forskjellen mellom denne meldingsappen og WhatsApp den strenge vekten på personvern, der brukerne kan ha samtaler i hemmelige chatter. Appen ble lansert i 2013, og i 2018 kan den skryte av å ha 180 millioner brukere. Telegram støtter også større grupper opp til ( 10000) brukere og gir en elegant plattform for å bygge web-API-er rundt den.

Pre ICO-kampanje

Telegram, som er en velkjent kryptert meldingsapp som brukes til å utveksle meldinger og mediefiler, fikk stor oppmerksomhet i 2017 på grunn av sin hurtige respons, prisverdige sikkerhet og enkle brukergrensesnitt. Senere vurderte den å lansere sin egen blockchain-plattform og en tilknyttet kryptovaluta. Plattformen som skulle lanseres skulle kalles TON (Telegram Open Network) med valutaen kalt “gram”.

TONN

Tidligere i februar 2018 hevet Telegram summen av $ 850 millioner i sitt første salg før ICO, selv om de hadde et mål på 1,2 milliarder dollar. Senere den måneden hevet de summen av $ 850 millioner i sitt andre salg før ICO, som til sammen utgjorde 1,7 milliarder dollar, og som overstiger 1,2 milliarder dollar..

Beløpet som hittil er samlet inn er 2018s største token-salg. Med den enorme suksessen ser Telegram imidlertid ut til å være stramt, og informasjonen er hentet fra lekkede kilder.

I følge en Skjema D-avsløringsfil med Securities and Exchange Commission, sier Telegram at de ekstra 850 millioner dollar som ble samlet inn var fra 94 investorer, som brakte rundt 1,7 milliarder dollar. Det ser ikke ut til å hvile på dette tallet fordi det bare kan forfølge et eller flere tilbud i tillegg til det forrige salget.

I slutten av desember 2017 ble det rapportert at Telegram ønsket å gjøre en slags ICO i 2018. Senere begynte rapporter om planene å sive ut, med sine tekniske ambisjoner sett på som brede for Telegram Open Network (TON). Det var også løfter om superraske betalinger og mikrobetalinger ved bruk av mobile enheter, med ubetydelige transaksjonsgebyrer.

TON Blockchain

Telegram-teamet har imidlertid til hensikt å bruke midlene til å utvikle TON, som er en ambisiøs blockchain som er ment å desentralisere flere fasetter av digital kommunikasjon, som kan variere fra fildeling til surfetransaksjoner. Inntektene vil også bli brukt til utvikling og vedlikehold av Telegram Messenger.

Fordeler og ulemper

Så vellykket som Telegrams pre-ICO-salg har vært, er det et dryss av folk som mener at dets aktiviteter er tvilsomme fordi Telegram ennå ikke rekrutterer et team og bygger plattformen som er nødvendig for å lansere TON-mynten. Gruppen av mennesker anbefaler investorer og kryptoentusiaster å gå med forsiktighet når det gjelder Telegram-token. Mens noen hevder at det hele er røyk og støv, mener andre at det er en fantastisk mulighet å investere i en plattform som tilbyr kommunikasjon og handel. Nedenfor er noen av fordelene og ulempene ved å investere i Telegrams ICO.

Fordeler

 • Telegram blir sett på som en av de mest populære krypterte meldingsplattformene med 200 millioner aktive brukere hver måned. Selv om dette er betydelig under Facebook og WhatsApp, er det nok for en frittstående meldingsplattform. I følge ICO Whitelists, 99% av ICO bruk Telegram til å kommunisere med potensielle investorer, noe som gjør den til den mest brukte meldingsappen for mange samfunn i kryptovalutaområdet.
 • Plattformens kryptokurrency, TON, sies å kunne brukes til reelle transaksjoner, og derved tillate mikrobetalinger mellom brukere og bedrifter over hele verden. Dette er i motsetning til BTC som er preget av prisvolatilitet, høye avgifter og vanskelig behandling. På grunn av alle disse blir BTC nå først og fremst brukt som en butikk av verdi.
 • Telegram-grunnleggerne, Pavel og Nikolai Durov, er to brødre som er erfarne gründere. Det tidligere grunnlagte VKontakte (VK) i oktober 2006, som er Russlands største sosiale nettverk. I 2014 ble VK kjøpt opp av Mail.RU i 2014 som verdsatte selskapet til 3 milliarder dollar. Durov-teamet er erfarne innen forbrukerteknologi, forbrukerplattform og bygging og skalering. Deres suksess i andre prosjekter snakker volum om deres evne til å håndtere hindringer og maksimere muligheter.
 • En annen ting som gjør Telegram ICO verdt sitt salt er at den har likviditetsstatus. Investorer vil motta poletter i desember 2018. De vil være gjenstand for en låseperiode mellom 3-18 måneder. Selv i den lengste enden av dette området kan investorer avvikle sin andel betydelig tidligere enn en vanlig ventureavkastning. Likviditetsstatusen har også gjort det mulig for noen investorer å snu ICO-tildelingen tidlig, og dermed oppnå i prosessen.
 • En ting som gjør at Telegram skiller seg ut er dens unike form for kryptoeksponering. Mens selve TON er en mynt, er investorer utsatt for kryptovalutamarkedet generelt, da Telegram er en av de viktigste kildene til kommunikasjon. Eksponeringen er imidlertid forskjellig, siden hver mynt har en Telegram-kanal.

Ulemper

 • Dens størrelse på innsamling settes i tvil av kritikere. På en veldig kort periode klarte det å skaffe $ 1,7 milliarder dollar gjennom to salg før ICO. Det er utrolig raskt, sammenlignet med store raskt voksende forbrukerindustrier som Facebook som tok syv år å skaffe $ 1 milliard, og Uber fem år. Tilkomsten av Telegram-token har dvergkrypto-giganter som Filecoin (som samlet inn $ 257 millioner) og Tezos (som samlet $ 232 millioner). Kritikere ser på Telegrams størrelse på innsamling som helt unødvendig.
 • En annen grunn til at kritikere ber om forsiktighet, er at det er begrenset kryptoopplevelse når det gjelder Telegrams-plattformen. Telegram-grunnleggerne er dyktige i sosial / meldingsplattformen, men har liten eller ingen erfaring med å bygge blockchain-plattformer, og de har ikke ansatt noen høyprofilerte blockchain-utviklerguruer for å lede an. Som sett på LinkedIn, har ingen Telegram-ansatte noen blockchain-relatert opplevelse.
 • En annen bakside til Telegram Token er at det i fjor ble rapportert at Telegram i 2017 brente $ 70 millioner på serverutgifter, sikkerhet, brukerbekreftelse og lønn til ansatte; og denne figuren kommer til å øke når teamet og infrastrukturen skalerer for å imøtekomme den nye blockchain-plattformen. I følge den lekkede whitepaper planlegger selskapet å bruke 620 millioner dollar de neste fire årene. Hvis det ikke er planer om å generere inntekter og utgiftene fortsetter å øke, kan konkurs være nært forestående eller de kan bli tvunget til å skaffe kapital til upassende vilkår.

Telegram er imidlertid ikke den første meldingsplattformen som lanserer sine egne kryptomynter; Kik og YouNow (Rize) var andre meldingsplattformer for å lansere kryptomyntene sine. Kik, en direktemeldingsplattform ble grunnlagt i 2009 og har samlet inn over 200 millioner dollar i venturefinansiering og samlet inn 98 millioner dollar under ICO i 2017 for sin nye kryptomynt kalt Kin. Akkurat som TON, kan Kin brukes til transaksjoner i appen. I likhet med tidspunktet for ICO i 2017, ifølge TechCrunch, hadde Kik omtrent 15 millioner brukere, uten Telegrams 100 millioner brukere..

Kin Cryptocurrency

YouNow er derimot en live streaming-app som lanserte kryptovalutaen i 2017, med en app som heter Rize. Denne appen lar brukerne betale hverandre for å lage innhold i mynter kalt PROPS. YouNnow ble grunnlagt i 2011 og samlet inn 26 millioner dollar i venturefinansiering før de samlet inn 25 millioner dollar i en IC for den nye PROPS-plattformen. Som på tidspunktet for ICO hadde YouNow 40 millioner registrerte brukere, et gjennomsnitt på 60 000 kjøp i app hver dag og over 5 millioner dollar i kvartalsvis salg av virtuelle varer.

Telegram, Kik og YouNow, er like i mange henseender.

 • De har en etablert meldingsplattform tilgjengelig over hele verden
 • De planlegger å integrere mynt for transaksjoner på plattformen
 • Alle de tre meldingsappene har ikke fullt utviklet kryptoplattform eller et innebygd kryptoteam.

Konklusjon

Telegraph-token ser ut til å ha veldig lovende utsikter, spesielt med sitt enorme pre ICO-salg. Med et team av erfarne individer som er godt forankret i kommunikasjons- / forbrukervirksomheten, er det ingen tvil om at Telegram-token vil sveve. Før ICO-salget kommer på et tidspunkt da Bitcoin faller forferdelig. Det kommer også på et tidspunkt da SEC (Securities and Exchange Commission) er veldig skeptisk til ICO og poletter.

Imidlertid er det spekulasjoner, siden teamet ikke er godt forankret i blockchain eller kryptovaluta, og som sådan kan være et problem for investorer. Kritikere har anbefalt at teamet tar inn noen som er en cryptocurrency-utvikler-guru for å lede an. Kritikere har også sagt at plattformen skal skape et middel som de kan generere inntekt i stedet for bare å bruke, for å unngå konkurs i nær fremtid.

PS: Det er foreløpig ikke noe offisielt Telegram ICO-tilbud som er åpent for publikum (4. april 2018), og ethvert nettsted som selger tokens er svindel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me