Ethereum vs. Ethereum Classic

Det har vært en titanisk eksplosjon av nye investorer, og dermed nye penger, inn i kryptovalutaområdet de siste dagene alene. Det faktum at bitcoin-prisen bare steg opp til $ 19.000 USD i et delt øyeblikk før en rimelig tilbakeføring tilbake til ~ $ 16.000, viser bare at FOMO (“frykt for å gå glipp av”) er på.

Og hva er det første nye investorer gjør i rommet etter å ha kjøpt BTC? Vel, de ser seg rundt på de andre interessante kryptovalutaene som er tilgjengelige.

Og siden Ethereum (ETH) for tiden er det nest mest dominerende kryptoprosjektet per markedsverdi etter Bitcoin, er det den vanligste tilflukten for nye migranter til økosystemet på jakt etter en interessant mulighet til å lære mer om.

En vanlig vanskelighet for nykommere i Ethereum, skjønt? Gjør forskjellen mellom Ethereum og Ethereum Classic.

Ethereum vs. Ethereum Classic

Og for å være sikker, det er en gyldig forvirring å ha for nybegynnere i rommet. Så for å få deg raskere på ETH vs. ETC og på den måten splitten spilte ut, har vi en rask kryptohistorie for deg.

Fødelsen av Ethereum

I følge Wikipedia sin utmerkede beskrivelse er Ethereum en “åpen kildekode, offentlig, blockchain-basert distribuert databehandlingsplattform med smart kontrakt (scripting) funksjonalitet.”

Etter at et fantastisk team konsolidert rundt Ethereum-skaperen Vitalik Buterin, ble ETH-blockchain først lansert i 2015.

Ethereum, eller Ethereum Virtual Machine, ble bygget som et desentralisert datanettverk som programvareutviklere kunne programmere hvilken som helst plattform eller dapp (desentralisert app). Dette nettverket er drevet av eter, eller ETH som handelsmenn ofte kaller gjeldende nummer to-kryptovaluta. I denne forstand er eter veldig lik “programmerbare penger.”

Ethereum er født

Og ETH er altså litt som “digital olje” til Bitcoins “digitale gull”, eter er drivstoffet som driver Ethereum-nettverkets imponerende smarte kontraktsmuligheter.

Opprinnelsen til prosjektet gikk overraskende bra. Hva som kom neste … ikke så mye.

Fødsel av DAO

“DAO” står for desentralisert autonom organisasjon. Ethereum gjør DAOs mulig generelt (tenk på dem som selvstyrende samfunn som har blitt enige om prinsipper), men DAO som var kjernen i Ethereums tidligste katastrofe har blitt litt av et substantiv.

Faktisk, nå refererer folk ganske enkelt til hendelsen som “The DAO Hack.” Og mens DAOs vil fortsette å tilby utrolig fordelaktige tjenester til menneskeheten, var denne tidlige DAO årsaken til mye hjertesorg i det fortsatt modne kryptorommet..

Slik startet det hele.

En DAO ble dannet av investorer i samfunnet som et slags desentralisert investeringsfond. Folk fra samfunnet kunne kaste sin ETH i DAOs smarte kontrakt, og disse midlene ville bli holdt og brukt trygt til prosjekter av interesse for de involverte interessentene.

Fondet vokste i popularitet, og brukerne bidro i hopetall fra og med våren 2016. Før hacket gikk ned, hadde 11 000 brukere sluttet seg til DAO, og deres kollektive fond var verdt over $ 150 millioner USD på sitt høydepunkt..

Og så skjedde det.

Inside The DAO Hack: An Early Catasrophe

Da ulike programmeringsfeil begynte å bli fremhevet i koden til DAO sommeren 2016, hackeren slo til. 17. juni utnyttet den foreløpig ukjente hackeren de eksisterende feilene og klarte å samle inn over 3,6 millioner ETH av de 11,5 millioner som var i fondet.

Hacker

I å “zoome ut” var det som angrepets omfang virkelig ødeleggende. Hackeren var i stand til å gå på akkord med over 14 prosent av all eteren som eksisterte på det tidspunktet. Da tragediens natur sunket inn, lurte noen på om selve Ethereum-prosjektet var kompromittert og prisen falt som et resultat.

Eth Price faller

Så Vitalik Buterin og resten av Ethereum-teamet kom sammen og gikk umiddelbart inn i krisemodus og prøvde å bestemme hva som var den beste kursen fremover for alle.

Hard Fork ansett som nødvendig blant omstridt debatt

Den eventuelle løsningsforslaget? En hard gaffel.

Hvis du ikke er kjent med hva en “hard gaffel” er, kan du bare tenke på det som en blockchain som deler seg i to.

Når det gjelder DAO hard gaffel, var ideen å gjøre angriperens Ethereum-kjede verdiløs og forlatt mens resten av samfunnet flyttet til den nye kjeden. Fordelene ved denne tilnærmingen var at ofrene for hacket ville ha tilsvarende mengde ETH (vel, teknisk sett DAO-tokens) som de opprinnelig hadde lagt inn i DAO.

Ulempen? Tanken på en hard gaffel når “kode er lov” var opprørende for noen i samfunnet. Følgelig splittet fraksjonen som var uenig med gaffelen og ble støttespillere av den gamle, nylig kalt “Ethereum Classic”Kjede.

Ethereum Classic

Så la oss bryte det ned en gang til for å være tydelig.

Vitalik Buterin og resten av samfunnet migrerte over til den nye, upåvirket ETH-kjeden etter DAO-hackingen. Fraksjonen som var uenig, bestemte seg for å gå ned på den gamle kjeden, som de siden har kalt “Ethereum Classic”, eller ETC.

Så når du hører folk snakke om “Ethereum” i nyhetene og på sosiale medier, er det omtrent 99 prosent sjanse for at de snakker om den nye og nå klart dominerende rensede kjeden. De fleste i rommet er veldig gode til å spesifisere “ETC” hvis de snakker om den “klassiske” kjeden.

Så hva med DAOs selv

DAOs tilstand er… sterk.

Naturligvis har mye endret seg mellom nå og DAO-hacket. De alvorlige feilene som opprinnelig ble utnyttet, ble utbedret, og det er for tiden ikke noe å bekymre seg for.

Strukturen til desentraliserte autonome organisasjoner vil fremdeles utvilsomt ende opp med å bli revolusjonerende for det menneskelige samfunnet, og spesielt for politikken, da DAO er de første statsløse strukturer som er i stand til å optimalisere menneskelige samhandlinger på mange forskjellige måter..

Faktisk, som TechCrunch bemerket i fjor markerte DAOs “et paradigmeskifte i selve ideen om økonomisk organisasjon.” Så også i politisk og administrativ organisasjon. På denne fronten er det mye å være spent på fremover.

Politikken til splittelsen er fortsatt berørende

Splittelsen mellom Ethereum og Ethereum Classic er fortsatt veldig omstridt for mange. Problemene på spill dukket opp under Parity-lommebokhacket for noen uker siden, bortsett fra denne gangen involverte Parity-hacket kodefeil i selve Parity-lommeboken. Da murmur vokste om hva som ville skje videre, var Ethereum Foundation selv ubøyelig at en hard gaffel ikke var på bordet.

Utvilsomt har stiftelsen ikke noe ønske om å bli dratt gjennom en slik politisk brannstorm igjen. ETH vs ETC hard gaffel var omtrent som deres ene “Kom deg fri fra fengsel” -kortet.

Så vil Ethereum Classic noensinne beløpe seg til noe? Det er vanskelig å si akkurat nå. Ethereum er en revolusjonerende teknologi, og i så måte har Ethereum Classic fortsatt revolusjonerende evner i utvidelse.

Det aktuelle spørsmålet er et spørsmål om redundans. Hvis Ethereum er revolusjonerende og alle bruker det over ETC, vil den “klassiske” kjeden dø helt ut over tid?

Kanskje, kanskje ikke. Ingen vet helt sikkert hvordan det hele vil spille ut. ETC kan forbli i live som en nyhet eller gimmick i årene som kommer, men det vil ikke ta noe mindre enn et mirakel for at det noensinne skal toppe ETH. Det er så usannsynlig at du rett og slett kan si på dette punktet: kommer ikke til å skje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me