Ethereum ERC-1155 Token

En ny Ethereum-token-standard er på vei. Den nye standarden heter ERC-1155 er designet for å løse en rekke potensielle problemer som vil bli møtt av fremtidige nettspill som samhandler med blockchain for å lette varehandel. Den nye tokenstandarden blir presset av skaperne av Enjin.com, som er en “sosial nettstedplattform for spillere”.

Ethereum ERC-1155 Token

Den nye standarden

Når du tenker på Ethereum-tokens i dag, tenker du mest sannsynlig på ERC-20-tokens. Dette er den valgte standarden for de fleste Ethereum-eiendeler i dag, som Augur og Gnosis, bare for å nevne to. Denne tokenstandarden er en innkapsling av en smart kontrakt som betegner en form for digitalt eierskap. Tokens av denne typen kan deles i mindre biter og settes sammen igjen. Begrepet for å beskrive dette er at de er soppbare.

Nylig har en annen type Ethereum-token fått popularitet, og det er ERC-721. Den primære forskjellen mellom dette nye formatet og standard ERC-20 er at de ikke er soppbare. Dette er viktig fordi det kan være en rekke forhold der man kanskje vil ha en tokenisert eiendel eller bevis på eierskap som ikke kan deles fra hverandre.

Tenk på det slik. Hvis du vil kjøpe en bil, vil du ikke kjøpe den stykke for stykke. For eksempel vil du ikke ønske å kjøpe en halv bil hos forhandler A, en tredjedel av den bilen fra forhandleren, og åttende av den samme bilforhandleren C, og så videre. I stedet er det mye mer fornuftig å bare begrense handel med biler hele enhetene (ekstreme girhoder ekskludert).

Men hva med den relativt nye ERC-115?

ERC-20 poletter

Les også: Beginners Guide to ERC-20 Tokens

Bygget for spillere

Når det gjelder bruk av blockchain-eiendeler i et videospill, betyr dette vanligvis et slags hybridoppsett. Blokkjeder er ikke spesielt raske, og de er derfor bedre egnet for forskjellige typer kommunikasjon. Så hvis du vil kjøre en MMO, vil du sannsynligvis fortsatt ha behov for å ha den i stor grad ved hjelp av tradisjonelle midler som sentraliserte servere for spillere å koble til. Attraksjonen ved å bruke en blockchain er for eksempel ved å bruke dem til å lette varehandel.

La oss for eksempel si at du spiller et fantasy-spill online og har en karakter som er en bueskytter. I spillet finner du et svært verdifullt sverd. Du vil ikke personlig ha sverdet, men sverdet er virkelig ganske verdifullt. Hvis sverdet er en blockchain-eiendel hvis eierskap er bevist gjennom et token, kan det kanskje i spillelementet handles til noen andre i bytte mot andre eiendeler i spillet eller til og med en annen kryptovaluta som bitcoin.

For mange ting

Selv om dette høres interessant ut, blir et problem umiddelbart tydelig for de som forstår tokenstandarder. Spesielt ERC-20-tokens er alle effektivt identiske. Dette betyr at hvis de ble brukt til å representere et aktivum i spillet, ville du trenge et helt nytt ERC-20-token for hvert forskjellige spillelement. Det betyr at hvis du har et spill med tusenvis av varer, må du ha tusenvis av forskjellige ERC-20-tokens, som hver trenger sin egen adresse, transaksjonsgebyrer og så videre.

Det er her den nye ERC-1155-tokenstandarden kommer inn. Denne nye standarden vil muliggjøre rask transaksjon av grupper av digitale gjenstander, både soppbare og ikke-soppbare sammen samtidig.

For eksempel, hvis du hadde et fancy sverd, en haug med gull og noen trylledrikker som dere alle ønsker å selge, kan du gjøre alle disse individuelle handler for å skille individuelle kjøpere med bare en enkelt ERC-1155-transaksjon. Videre trenger ikke selve spillet å ha et enormt utvalg av forskjellige tokens for å støtte de forskjellige typer ting som er tilgjengelige i spillverdenen..

Mer enn bare spill?

Mens designere av tokenstandarden ser ut til å være laserfokusert på å bruke den nye token-standarden for online-spill, det ber spørsmålet om standarden kan ha andre applikasjoner eller ikke.

Kanskje det kan brukes under alle omstendigheter der en svært kompleks og mangesidig handel må forekomme regelmessig med et mangfold av svært forskjellige digitale eiendeler. Kanskje til og med den tradisjonelle investeringsverdenen kan finne bruk i denne typen eiendeler. For eksempel kan ERC-1155 brukes til å pakke sammen forskjellige typer tokeniserte investeringsbeholdninger som aksjer, obligasjoner, eiendom, derivater, edle metaller og så videre.

For nå, men å ha dem distribuert i et svært populært, høyt transaksjonsmiljø som et online spill, vil imidlertid være den perfekte testbed for å se akkurat hva denne typen token kan gjøre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me