Bruken av digital valuta var det første, revolusjonerende løftet om blockchain-teknologi. Og i årene siden førsteutvikler Bitcoin kom på banen, har mange kryptovaluta-prosjekter vokst frem i et forsøk på å tilby sine egne løsninger som betalingsfokuserte kryptovalutaer..

Disse kryptoene spenner fra å ha små markedsverdier til massive markedsverdi, og de gir alle forskjellige fordeler til bordet.

Topp kryptovalutaer for betaling

Uten videre vil vi lede deg gjennom noen av de mest bemerkelsesverdige betalingene i kryptovalutaer for å hjelpe deg med å få en idé om denne distinkte “aktivaklassen” i økosystemet for digitale eiendeler..

OmiseGo (OMG)

OmiseGo er det største ERC20-prosjektet etter markedsverdi for øyeblikket, selv om OMG snart vil skifte til sin egen native blockchain. Støttet av Omise, et populært betalingsselskap i Sørøst-Asia, har OmiseGo utmerkelsen å være et av de få heldige prosjektene som blir anbefalt av Ethereum-grunnleggeren Vitalik Buterin.

OMGs blockchain vil muliggjøre et desentralisert økonomisk økosystem, da prosjektets blockchain i seg selv vil støtte en “desentralisert utvekslings-, likviditetsleverandørmekanisme, clearinghouse-meldingsnettverk og aktivastøttet blockchain-gateway.

OMG vil også være det første prosjektet som implementerer Ethereums Plasma-skaleringsløsning.

Be om nettverk (REQ)

Be om nettverk satser på å være PayPal 2.0 av blockchain-revolusjonen. Og på en bestemt måte har OmiseGo og Request Network lignende mål, så de to prosjektene er interessante sikringer å ha mot hverandre (eller med hverandre) i en portefølje i årene fremover.

Be om nettverk

Som REQ-papiret forklarer:

“Forespørsel er et desentralisert nettverk som gjør det mulig for alle å be om en betaling (en forespørselfaktura) som mottakeren kan betale for på en sikker måte. All informasjonen er lagret i en desentralisert autentisk hovedbok. Dette gir billigere, enklere og sikrere betalinger, og det gir et bredt spekter av automatiseringsmuligheter. “

Ripple (XRP)

Ripple er et prosjekt fokusert på å tilby globale betalingsløsninger til internasjonale banker ved å tilby likviditet “på forespørsel.”

For dette formål markedsføres Ripple tungt mot banker og finansinstitusjoner, og hvis den oppfyller sine løfter, kan det være et titanisk prosjekt som eksisterer i flere tiår framover.

Ripple Nettsted

Nylige rapporter tyder på at asiatiske banker begynner å prøve Ripple-overføringer. Og i andre adopsjonsnyheter kunngjorde Ripple nettopp at de betaler for den populære valutaoverføringstjenesten MoneyGram for å starte Ripple-forsøk av seg selv. Utviklinger som dette kan være bare begynnelsen på en lys fremtid for XRP.

Stellar Lumens (XLM)

Stellar Lumens er basert på en hard gaffel av Ripple, så til dette formål er de to prosjektene naturlige betalingskonkurrenter – absolutt i en mye mer direkte forstand enn den nevnte konkurransedynamikken mellom OmiseGo og Request Network.

Stellar Lumens Guide

Følgelig er hjernen bak prosjektet spesielt begeistret for XLMs potensial for å gi likviditet mellom uvanlige valutavekslinger, med XLM som en rask og enkel mellomvei..

Foreløpig er Stellar Lumens mye mindre enn Ripple, så det er underdogen fremover. Men det er ingen grunn til å tro at prosjektet ikke vil få grunn siden det blir populært i seg selv.

Cardano (ADA)

Cardano har skapt mye spenning så sent som i å være en del av de såkalte “tredje generasjons blockchains” og bølgen av “Ethereum-killers.”

Ledet av den tidligere Ethereum-utvikleren Charles Hoskinson, er Cardano designet, i likhet med Ethereum, for å være en økonomisk applikasjon og smart kontraktsplattform og valutalignende samtidig. I denne grunnleggende forstand er Cardano annerledes i natur fra de andre prosjektene som er beskrevet på denne listen.

Cardano Nettsted

Og med rapporter om at Cardano-minibanker dukker opp i Japan, kan du se hvordan kryptovalutaen allerede begynner å bli behandlet som en vanlig valuta i Asia.

Litecoin (LTC)

Litecoin er det såkalte “sølvet” til Bitcoins “gull”. Litecoin-skaperen Charlie Lee kaster ikke bort muligheten til å markere at Litecoin er raskere og billigere enn den for tiden overbelastede eldre broren.

Litecoins nettsted

Imponerende for Litecoin, så fungerer den mer vellykket som en bokstavelig valuta enn den mer forankrede Bitcoin for tiden gjør. Det gjør LTC til et attraktivt alternativ for selgere som handler i kryptovalutaer for tiden, da transaksjoner i LTC holder bekreftelsestider og gebyrer lave.

Prosjektet er riktignok en underdog, og det har mange konkurrenter. Men det er utvilsomt en av de mer populære betalings-kryptovalutaene akkurat nå.

Bitcoin (BTC) & Bitcoin Cash (BCH)

Selv med den store overbelastningen på Bitcoin-nettverket akkurat nå, BTC er fortsatt gullstandarden brukt av de aller fleste kryptobaserte selgere og frilansere. Gebyrene og ventetidene kan være smertefulle akkurat nå, men førstegangsdominansen kommer ikke noe sted i nær fremtid.

Bitcoin-nettsted

Omvendt, og i likhet med Litecoin, blir Bitcoin Cash et attraktivt betalingsalternativ for selgere fordi det for tiden er mye raskere og billigere å handle i BCH enn i BTC.

Nettsted for Bitcoin Cash

Begge prosjektene har helt klart sine egne steder fremover. Men med “Bitcoin” moniker til navnene deres, er de OGs for kryptobetalinger.

Metal (MTL)

Metall er et mindre kjent kryptobetalingsprosjekt som for tiden er undervurdert. Å være et ERC20-token, det er som OmiseGo og Request Network å være Ethereum-basert.

Metall

Metallens vinkel? For å hjelpe selgere med å bytte til kryptokurrencybruk så sømløst som mulig, og tilby minst 4 prosent besparelser på transaksjoner for nevnte selgere. Prosessen blir tilrettelagt av Metals mobilapp, der brukere kan administrere krypto- og fiat-penger.

Prosjektet har noen imponerende utviklere som jobber med det, og fremtiden ser lys ut herfra tilsvarende. Men prosjektets suksess vil iboende avhenge av hvor godt Ethereum skaleres i månedene fremover.

Dekret (DCR)

Decred fokuserer skarpt på å være en betalings-kryptovaluta, men kravet til berømmelse er prosjektets fokus på “fellesskapsinnsats, åpen styring og bærekraftig finansiering og utvikling.” Det er med andre ord et demokratisk, desentralisert betalingsprosjekt.

Dekredert nettsted

DCR er også spennende ved at det er en av de første kryptovaluta-byttene som fullfører en atombytte med Litecoin. Implikasjonene dette har for desentralisert handel i fremtiden er enorme.

Decred kan overses til fordel for andre prosjekter, men det er definitivt en krypto å holde øye med fremover. Det kan ende med å bli en darkhorse-vinner.

Monero (XMR)

Elsker det eller hater det, Monero blir raskt det dominerende betalingsalternativet blant personvernmynter. Det er ikke det at XMR eksplisitt var designet for å fremme skumle transaksjoner, det var ganske enkelt designet for å lette overlegen anonymitet.

Men å knytte Monero utelukkende til kriminalitet er en naiv feil. Monero er en fungibel valuta, akkurat som kontanter. Som sådan er det uten tvil en av de mest grunnleggende effektive valutaene på arenaen for digitale eiendeler.

Kan Monero gå mainstream i fremtiden? Helt sikkert. Har den en oppoverbakke kamp med tanke på hvordan tilsynsmyndigheter ikke vil like det radikale personvernet det medfører betalinger? Sikker. Uansett er Monero utvilsomt et interessant stykke.

Konklusjon

Denne listen er ikke omfattende på noen måte, men den fremhever noen av de mest bemerkelsesverdige betalingskryptovalutaene i rommet i dag.

Så lenge folk stadig kommer rundt for å bruke kryptovaluta, vil betalinger være en av de mest eksplosivt blomstrende brukssakene for blockchain-teknologi.

Noen prosjekter vil bli erstattet av andre, men det er rom for alle å vokse og konkurrere langs hverandre mens kryptovalutaøkosystemet fortsatt er så ungt. For at disse prosjektene virkelig skal lykkes, må de alle effektivt takle skaleringsproblemet. Men det er ingen grunn til å tro at skalering ikke blir løst de neste årene.