Chainlink

Følg desentralisert orakelprosjekt Chainlink til og med tilfeldig? Da vet du at byggherrer og samfunn beveger seg raskt og holder seg opptatt, så det er ingen liten ting å holde tritt med alle hendelsene rundt Chainlink-økosystemet.

Ingen bekymringer, skjønt: i dagens innlegg tar vi deg rett opp ved å bryte ned Chainlinks største høydepunkter fra de siste to ukene. Først opp, la oss snakke prosjektets brød og smør, dvs. prisstrømmer.

Nye prisstrømmer

Chainlinks orakler hjelper til med å smarte smarte kontrakter i kjeden ved å fungere som pålitelige broer som de kan få tilgang til off-chain data. Den mest dominerende av Chainlinks “broer” i dag er dens pris feeds, som serverer desentraliserte økonomi-apper (DeFi) med nøyaktig prisinformasjon i sanntid.

Følgelig har Chainlinks voksende grad av prisstrømmer allerede vist seg å være ekstremt nyttige rundt DeFi, og prosjektet legger til flere strømmer hele tiden. Nylige viktige tillegg inkluderer:

Aave’s LEND, yEarn’s YFI og Ethereums stigende tokeniserte bitcoin-prosjekter er noen av de mest populære tokens i Ethereums DeFi-sektor, så disse nye Chainlink-prisstrømmene vil helt sikkert ikke se mangel på bruk i månedene fremover og utover.

Ny L1 & L2 integrasjoner

Til slutt er Chainlink blockchain agnostiker. Stigningen har i stor grad blitt bygget oppå Ethereum, men den er i stand til å tilby desentraliserte orakelnettverk for smarte kontraktplattformer generelt. Chainlinks nylige fremskritt innen L1-integrasjoner inkluderer arbeid med prosjekter som Blockstack og Reef.

Faktisk onsdag 30. september, desentraliserte apper nettverksprosjekt Blockstack kunngjort det jobbet med Chainlink-teamet for å “integrere Chainlink som den foretrukne orakeløsningen” for Blockstacks Clarity-smarte kontraktspråk.

“Gitt vår kjennskap til og kunnskap om Chainlinks imponerende team og teknologi, er vi sikre på at dette partnerskapet og resulterende Chainlink-orakler vil fremme vårt felles økosystem,” sa Blockstack medstifter, Muneeb Ali, på nyheten.

Dessuten, Rev, en plattform for smart kapitaladministrasjon på tvers av kjeder bygget på Polkadot, avslørte også at den integrerte Chainlinks prisstrømmer for å få tilgang til DeFi-priser “pålydende både i ETH og DOT.”

Det desentraliserte orakelprosjektet har også vært involvert i bemerkelsesverdige lag-to-skaleringsforsøk i det siste. For eksempel er syntetisk eiendelsprotokoll Synthetix, som er avhengig av Chainlinks orakler, nå live på L2 Optimistisk Ethereum Testnet. I tillegg L2 skaleringsplattform Matic Network jobber for tiden med å integrere Chainlink’s teknologi i nettstedet.

Flere spillintegrasjoner

Utover Chainlinks flaggskip oracle-teknologi, har Chainlink VRF-løsningen – som hjelper produkter med å generere verifiserbare tilfeldige resultater on-chain – blitt en hit i den blomstrende blockchain-spillarenaen.

Bare denne uken, Aaves kommende Aavegotchi NFT-spillprosjekt kunngjort dens mekanikk ville “gjøre full bruk av Chainlink VRF,” og la til:

“Hver Aavegotchi som er innkalt, må genereres tilfeldig med et enormt utvalg av iboende egenskaper, inkludert visuelle egenskaper, slitasje og sikkerheter. Disse unike Aavegotchi er i stand til å engasjere Chainlink VRF igjen for mange av våre minispill og AavegotchiDAO-opplevelser. ”

Et annet NFT-spillprosjekt som går all-in på Chainlink er Planetarium, som avslørte tirsdag 29. september at det integrerte Chainlink’s teknologi for å “drive metaversekommunikasjon på tvers av spill, råvarepriser i spillet og sikker handel med varer i spillet.”

Chainlink gir tilskudd

Gitcoin Grants er et respektert økosystemprosjekt som gir matchende midler (derfor øker grasrotdonasjonene) til åpen kildekode-prosjekter som bygger rundt Ethereum. Og nå slår Chainlink inn for å hjelpe finansieringen.

Det er per kunngjøring i forrige uke at prosjektet ville gi en tilstrømning av midler for å støtte den pågående Gitcoin-tilskudd 7 kampanje.

Tidligere denne måneden avslørte Chainlink også at det ga et tilskudd til blockchain infrastrukturprosjekt SimplyVC. Formålet med finansieringen er å hjelpe firmaet “å bygge sitt PANIC-overvåkings- og varslingssystem for Chainlink Network, slik at det kan utnyttes av Chainlink Nodes.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me