DeFi

Hvis du i det hele tatt har fulgt utviklingen i Ethereum de siste månedene, har du sannsynligvis hørt om (og potensielt opplevd) veksten i blockchain sitt desentraliserte økonomi (DeFi) økosystem.

Desentralisert finansiering, som effektivt er migrering av finansielle tjenester som bankene tilbyr til et blockchain-basert økosystem (desentralisert utlån, desentralisert marginhandel osv.), Har blitt hyllet som Ethereums “killer use case”, for den har potensial til å trekke i et kolossalt antall brukere.

En Coinbase-produktansvarlig sa for eksempel at DeFi sannsynligvis vil være den avgjørende delen av kryptovaluta- og blockchain-økosystemene:

“DeFi, eller desentralisert økonomi, er en viktig del av et åpent finanssystem. DeFi-verktøy er sensurbestandige, upartiske, programmerbare og tilgjengelige for alle med smarttelefon. For denne hackathon fokuserer vi på å bringe DeFi til verden. “

DeFi, eller desentralisert økonomi, er en viktig del av et åpent finanssystem. DeFi-verktøy er sensurbestandige, upartiske, programmerbare og tilgjengelige for alle med smarttelefon. For denne hackathon fokuserer vi på å bringe DeFi til verden. (Kostymer ikke påkrevd.) pic.twitter.com/6zhnd8gCXa

– Coinbase (@coinbase) 9. desember 2019

Dessverre er ikke alle kryptoansatte enige om at finansielle tjenester på Ethereum og andre blokkeringer virkelig er fremtiden.

Et desentralisert finansdebakel

I helgen avslørte rapporter på Twitter at en DeFi-protokoll basert på Ethereum heter bZx led det som noen kalte et “hack” eller “angrep”.

Per a sammenbrudd av arrangementet av DeFi Pulse, en dataleverandør som sporer DeFi-økosystemet på Bitcoin og Ethereum og andre blokkeringer:

  • Angrepet fikk en bruker til å ta et 10.000 ETH “flash-lån” fra en DeFi-plattform og deponerte midler i andre protokoller.
  • 5.000 ETH ble deponert i Compound for et 112 myntlån som skulle trekkes tilbake av Wrapped Bitcoin (en stor del av tilbudet), som er Ethereum-baserte representanter for BTC.
  • Resten av myntene ble brukt til å kortslutte WBTC på Fulcrum. WBTC ble deretter solgt på Uniswap for å presse prisen på mynten lavere, skrev DeFi Pulse, for å la kortet dekkes med fortjeneste.
  • DeFi Pulse foreslo at denne “situasjonen” tillot transaktoren å gjøre opp med et stort overskudd på over $ 300.000.

Litecoin Creator Charlie Lee er ikke overbevist om DeFi’s Promise

Siden denne situasjonen innebar en stor mengde kapital, ble den raskt publisert på Twitter. Og som sådan la noen fremtredende individer i kryptovalutaindustrien merke til det.

Charlie Lee, skaperen av Litecoin og en tidligere teamleder i Coinbase, sa at denne situasjonen er “hvorfor jeg ikke tror på DeFi,” og bemerket at det faktum at bZx klarte å låse kontraktene i kjølvannet av situasjonen, er et tegn at begrepet “DeFi” bare er en feilbetegnelse.

Lee avsluttet sin tanke om situasjonen med å spørre om DeFi virkelig er bedre enn det som eksisterer i finans i dag.

Dette er grunnen til at jeg ikke tror på DeFi. Det er det verste av begge verdener. De fleste DeFi kan stenges av et sentralisert parti, så det er bare desentraliseringsteater. Og likevel kan ingen angre hack eller utnytte med mindre vi legger til mer sentralisering.

Så hvordan er dette bedre enn det vi har nå? https://t.co/F1HMSeqb6q

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 16. februar 2020

Lees skepsis til DeFi har blitt ekko av et antall andre ledende bransjekommentatorer.

Selv om det er alle disse kritikkene som svar på bZx-situasjonen, har noen sagt at flyttingen med WBTC var mer en funksjon enn en feil eller et angrep. Noen har sagt at det bare var et tilfelle av smart arbitrage.

Ethereum DeFi vokser i et raskt klipp

Selv om det har vært noen få angrep og potensielle sårbarheter på DeFi-protokoller som nevnt, har mengden verdi som er låst i dette hovedsakelig Ethereum-baserte økosystemet hatt en sterk økning det siste året eller to.

Faktisk, akkurat i forrige uke, oversteg verdien av verdien som låst opp i desentraliserte finansprotokoller $ 1 milliard for første gang noensinne, og eksploderte høyere ettersom prisen på Bitcoin har gjenopprettet de siste ukene..

Veksten har hovedsakelig blitt sett på MakerDAO, en desentralisert utlåns- og stablecoin-plattform. Makers delegater ble nylig enige om å heve renten (reserve rate) for DAI, protokollens opprinnelige stablecoin, som kan ha ansporet kapitalveksten i protokollen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me