Gelato

Automasi adalah masalah besar dalam ekosistem Ethereum. Kenapa? Aplikasi terdesentralisasi blockchain bergantung pada bot automatik untuk melakukan ping kontrak pintar dalam keadaan tertentu, dinamik yang menjadikan dApps ini berjalan lancar untuk pengguna.

Namun bot ini tidak perlu disisihkan ke domain dApps dan pakar, dan di situlah Kewangan Gelato projek masuk – untuk membantu individu, malah bukan pemaju, membuat dan menjalankan bot Ethereum peribadi mereka dengan mudah.

Pertama kali dilancarkan pada musim gugur lalu, projek Gelato melancarkan versi alfa dari alat gelato mereka, yang dirancang untuk “mengotomatisasi … tugas Ethereum sepanjang masa,” pada 4 Februari. Perkhidmatan ini bertujuan untuk memberi sesiapa sahaja kawalan yang lebih baik terhadap aktiviti Ethereum mereka, seperti yang dijelaskan oleh pembangunnya dalam pengumuman Selasa mereka:

“Ringkasnya, menggunakan gelato memberi anda akses ke bot Ethereum peribadi anda yang akan melakukan transaksi atas nama anda, pada prinsipnya membolehkan anda mengotomatisasi interaksi anda dengan setiap aplikasi yang terdesentralisasi. Dan inilah titik manis: anda tidak perlu menulis satu baris kod atau menghoskan sebarang perisian, dan sesuai dengan semangat DeFi, anda masih mempunyai hak penjagaan penuh atas semua dana anda. “

Muda Tapi Masih Kuat

Oleh kerana gelato masih dalam alpha dan belum diaudit, pasukan Gelato Finance melancarkan alat ini dengan sekatan perbelanjaan awal dan batasan ciri yang tidak akan ada dalam versi kemudian.

Walaupun begitu, kemungkinan awal adalah menarik. Gel bot “personal personal” sudah dapat digunakan untuk berbagai kegiatan keuangan terdesentralisasi, termasuk penjadualan transfer, penjadualan pesanan di bursa terdesentralisasi seperti Kyber, dan membuka posisi leverage di Fulcrum dApp.

Kami baru sahaja melancarkan gelato “bot Ethereum peribadi anda” di alpha.

Ketahui bagaimana bot anda sendiri &# 129302; boleh

&# 127846; hantarkan token untuk anda

&# 127846; perdagangan di @KyberNetwork

&# 127846; kedudukan leverage terbuka di Fulcrum @bzxHQ

Baca artikel pelepasan alpha kami: https://t.co/yNC1h6l7AD

Dan lawati https://t.co/ecLprGEEou

– Gelato &# 127846; (@gelatofinance) 4 Februari 2020

Selain itu, pilihan ini hanyalah permulaan, pembangun gelato telah mengatakan:

“Kes penggunaan yang disenaraikan hanyalah puncak gunung es. Terdapat banyak aplikasi yang sedang digabungkan oleh gelato. Sekiranya anda mempunyai beberapa kes penggunaan automasi yang keren, silakan hantarkannya dari pasukan gelato pada bila-bila masa. “

Infra Meningkat Automasi

Terdapat banyak pergerakan menarik di bahagian automasi dalam komuniti Ethereum dalam beberapa bulan terakhir.

Pertimbangkan Set Protokol, yang memberi kuasa kepada pembuatan Set – token portfolio “keranjang pintar” yang secara rutin dapat mengimbangi kembali aset pendasarnya berdasarkan strategi tertentu. Baru-baru ini, pembangun Set melancarkan perkhidmatan Set Sosial Perdagangan, yang membolehkan para pelabur memperagakan strategi perdagangan sehingga ahli komuniti lain dapat mengikuti pedagang kegemaran mereka.

Untuk tujuan ini, Set Perdagangan Sosial adalah contoh menarik bagaimana automasi dapat membantu meningkatkan aspek kriptoekonomi manusia atau lebih sosial.

Di luar Gelato dan Set Protocol, satu lagi permainan automasi yang menarik di arena datang menerusi perkhidmatan Robo-Advisor for Yield (RAY) Staked projek. Diumumkan pada bulan September yang lalu, RAY memanfaatkan serangkaian kontrak pintar untuk “secara automatik memperuntukkan aset crypto ke peluang hasil tertinggi.”

Projek-projek ini mungkin merupakan yang pertama di tempat kejadian, tetapi mengharapkan usaha yang serupa akan muncul pada tahun-tahun mendatang.

Kelebihan yang Besar dan Belum pernah terjadi sebelumnya

Deutsche Bank, salah satu daripada 20 bank terbesar yang ada, telah mengeluarkan yang baru laporan berpusatkan cryptocurrency di mana institusi itu menganggarkan bahawa mungkin terdapat sekitar 200 juta pengguna crypto pada tahun 2030.

Laporan Deutsche Bank meramalkan crypto akan mencecah 200 juta pengguna menjelang 2030

Pertumbuhan kurva S seperti internet, tetapi tidak begitu ketara

Saya rasa kita boleh mencecah 200m pada separuh masa itu

Internet memerlukan infrastruktur perkakasan

Crypto adalah perisian sahaja

Pertumbuhan * dapat * berlaku lebih cepat pic.twitter.com/wPzD1FSmcZ

– Ryan Sean Adams – rsa.eth (@RyanSAdams) 4 Februari 2020

Sebahagian daripada sebab bank utama berpendapat penggunaan kripto dapat meningkat pada dekad yang akan datang adalah kerana aset blockchain dapat diprogramkan dan dapat automatik, seperti Set, dan fungsi tersebut memberikan kelebihan utama berbanding pilihan yang lebih tradisional yang kurang fleksibel:

“Bagi pelabur, aset kripto mempunyai banyak kelebihan berbanding aset tradisional, yang dapat menyebabkan semakin banyak orang menggunakan cryptocurrency … cryptocurrency dapat membolehkan aset individu disusun menjadi aset komposit untuk profil pulangan yang lebih baik, seperti ‘token komposit’ atau protokol SET. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me