Terrorismin rahan salaus

Yhdysvaltain terrorismin ja laittoman rahoituksen alivaliokunta kokoontui 7. syyskuuta 2018 tutkimaan lukuisia menetelmiä, joita suuret terroristiryhmät käyttävät varojen tuottamiseen ja siirtämiseen toimintansa ja organisaatioidensa tukemiseksi.. Aloita neuvottelut kuulemistilaisuudessa oli alakomitean puheenjohtaja Steve Pearce, joka aloitti tunnustamalla sen asianmukaisesti; “Terroristijärjestöt eivät voi toimia ilman taloudellisia resursseja väkivaltaisten toimintojensa järjestämiseen ja toteuttamiseen.”

Kuulemisessa keskityttiin terrorismikysymyksen käsittelemiseen ymmärtämällä joitain vakuuttavia tosiseikkoja; terrorismi leviää jatkuvasti, ja yhä useammat ryhmät ympäri maailmaa uhkaavat Yhdysvaltoja. Mikä tärkeintä, terrorismin rahoituksen torjunta on keskeinen pilari kaikenlaisen terrorismin torjunnassa, ja lähinnä terrorismin ja terrorismin rahoituksen uhka vaatii jatkuvaa valppautta ja sopeutumista lainvalvontaviranomaisten, rahoituslaitosten ja sääntelyviranomaisten toimesta.

Terrorismin rahan salaus

Tutkimalla terrorismin yrityksiä kerätä rahoitusta salauksen avulla

Forbesin mukaan raportti, Ei ole epäilystäkään siitä, että digitaaliset valuutat tarjoavat hyötyä yksityishenkilöille ja rahoitusjärjestöille helpottamalla rahoitustuotteiden saatavuutta ja vähentämällä korruptio- ja petosriskejä. Mutta yksi digitaalisiin valuuttoihin liittyvistä merkittävistä riskeistä on rikollisten ja terroristien mahdollisuus käyttää näitä uusia tekniikoita toimintansa rahoittamiseen.

Vuonna 2014, raportit Syyrian islamilaisista taistelijoista, jotka helpottivat pieniä tai kotimaisia ​​ostoksia rahansiirtotoimistoissa ja tekivät kansainvälisiä kaukoliiketoimia digitaalisilla valuutoilla, kuten bitcoinilla.

Vaikka vieläkään ei ole viitteitä siitä, että jokin terroristijärjestö olisi ottanut käyttöön digitaalisia valuuttoja laajasti, tapaukset, joissa terroristit ovat käyttäneet digitaalisia valuuttoja korostavat erillistä mahdollisuutta, että riskit voivat kehittyä tulevaisuudessa.

Demokraattisten puolustusministeriön säätiön pakotteita ja laitonta rahoitusta -keskuksen analyysijohtajan Yaya Fanusien vastalausunnossa al-Qaida, Islamilainen valtio ja muut terroristiryhmät ovat kuitenkin yrittäneet kerätä varoja kryptovaluutan kautta useita kertoja – heillä on ajan myötä ollut vain vähän menestystä varojen keräämisessä salauksen avulla, koska “kylmä käteinen raha on edelleen kuningas”.

Salaus “huono rahamuoto jihadisteille”

Hän selitti sen kryptovaluutta on tällä hetkellä ”huono rahamuoto jihadisteille, koska heidän on yleensä ostettava tavaroita käteisellä usein alueilla, joilla on heikko teknologiainfrastruktuuri.

Yaya Fanuise paljasti alakomitean jäsenille todistajana;

”Terroristiryhmät mukauttavat säännöllisesti menetelmiä käytettävissä oleviin resursseihin, taitotasoon ja kohdealueidensa tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tämä pätee yhtä lailla rahoitukseen kuin hyökkäysten suunnittelemiseen. Terroristijärjestöillä on pitkä historia pankkien ja muiden perinteisten rahoituslaitosten hyväksikäytössä sekä puoliformaalisilla varojen siirtotavoilla, kuten hawala-vaihtojärjestelmällä. Mutta nousevat rahoitusteknologiat tarjoavat uusia kanavia varojen keräämiseksi ja siirtämiseksi. “

Ehdottaen taktisia toimenpiteitä terrorismin salauksen varainhankintakampanjoiden onnistumisen torjumiseksi, asiantuntija sanoi, että kaikkien Yhdysvaltojen valtion virastojen, jotka tutkivat terrorismin rahoitusta, tulisi olla taitavia analysoimaan kryptovaluuttatoimia.

Katherine Bauer, Blumenstein-Katzin perheenjäsen, Washingtonin Lähi-idän politiikan instituutti, sanoi, että on myös opittava, kuinka “terroristijärjestöt jatkavat rahoitusrakenteidensa mukauttamista”. ja suunnitella “kehittyneitä toimenpiteitä niiden torjumiseksi”.

“Ei ole epäilystäkään siitä, että IS on edustanut ainutlaatuista terrorismin rahoituksen haastetta. Sen kyky vallata alue ei kuitenkaan riippunut sen aikaisemmasta erityisestä taloudellisesta kyvystä, vaan oikeusvaltion hajoamisesta osissa Syyriaa ja Luoteis-Irakista … Nämä suuntaukset edellyttävät kuitenkin pyrkimyksiä ymmärtää, miten terroristijärjestöt jatkavat rahoitusrakenteidensa mukauttamista ja suunnitella yhä kehittyneempiä toimenpiteitä niiden torjumiseksi. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me