Bitcoin-terrorismi

Terroristit. Kryptovaluutta-vihaajat ovat käyttäneet terroristien tekosyitä jo vuosia. He väittävät, että salausvaluutat, erityisesti ne, joilla on tietosuojaominaisuuksia, ovat väistämättä käytetään terrorismin rahoittamiseen ja rahanpesu.

Onko tälle väitteelle totta? Rahoittavatko terroristiryhmät salausta toimintansa rahoittamiseen? Mukaan a raportti voittoa tavoittelematon RAND Corp., ryhmä, joka on kuuluisa tuottamaan tutkimusasiakirjoja Yhdysvaltain armeijalle, terroristit eivät yleensä käytä salausta. Syy? Salaus ei ole vain laajalti hyväksytty.

Bitcoin-terrorismi

Realistinen pelko salauksen rahoittamasta terrorismista

Vaikka salakirjoittajat mainitsevatkin mielellään terrorismin syyn laittaa talutushihna kryptovaluuttaan, tässä huolenaiheessa on jonkin verran totuutta. Terrorismi on todellista. Nämä ryhmät tarvitsevat rahoitusta toimintansa rahoittamiseen. Esimerkiksi raportissa todetaan, että terroristiryhmät tarvitsevat rahaa “aseiden, palkanlaskennan, hyökkäysten tukemiseen ja muuhun operatiiviseen toimintaan”.

Perinteisesti terroristit ovat rahoittaneet toimintaansa mustan pörssin toiminnalla, kuten huumausaineiden valmistuksella ja myymisellä, ihmiskaupalla ja lukuisilla muilla valitettavilla tavoilla. Tämä raha on sitten pestävä ja siirrettävä turvallisesti ympäri maailmaa. Tämä tarve aiheuttaa vakavan ongelman. Kansainvälisessä pankkijärjestelmässä on suojakeinoja tämäntyyppisen toiminnan rajoittamiseksi. Vaikka on olemassa keinoja kiertää nämä rajoitukset, salausvaluutan väärinkäytön mahdollisuus on ehdottomasti olemassa.

Pitäisikö terroristien olla joukkoa salaukseen, kun kryptovaluutta tarjoaa välittömät nimettömät maailmanlaajuiset arvonsiirrot ilman mahdollisuuksia hallitusten tai pankkien puuttumiseen asiaan? Ilmeisesti ne eivät ole.

Ei kehitetty tarpeeksi

RAND Corp.:n julkaiseman raportin nimeltä Cryptocurrencies terrorismin käyttö, kryptovaluutat ovat yksinkertaisesti liian kehittymättömiä, jotta niistä olisi paljon hyötyä terroristille.

Yksi asia on, että kryptovaluuttoja ei vieläkään hyväksytä kovin laajalti. Tämä tarkoittaa, että jos terroristi istuu jonkun tietyn kryptovaluutan kasalla, ei ole erityisen helppoa käyttää kolikoita tai rahakkeita suoraan tarvitsemiinsa tarvikkeisiin tai palveluihin. Verrattuna ikoniseen salkkuun, joka on täynnä käteistä, salausta täynnä oleva elektroninen lompakko ei ole terroristien kannalta yhtä monipuolinen. Raportissa kuvataan asiaa seuraavasti:

Tällä hetkellä salattujen valuuttojen rajallinen ulottuvuus on merkittävä haaste etenkin alueilla, joilla terroristiryhmät toimivat. Esimerkiksi huolimatta suuresta bitcoinia hyväksyvien myyjien ja palvelujen verkostosta Lähi-idässä on vähän bitcoin-pankkiautomaatteja; Israelin ulkopuolella ainoa tällainen tammikuusta 2018 lähtien toiminut pankkiautomaatti oli vain talletusautomaatti Jubailissa, Saudi-Arabiassa, talletusrajalla 500-600 dollaria.

Pankkiautomaattien puute ei ole myöskään ainoa este. Raportissa todettiin myös: “Yleensä … olosuhteet, joita tarvitaan terroristiryhmien sijoittautumiseen ja kukoistamiseen, saattavat tehdä kryptovaluuttoihin tarvittavan teknologisen infrastruktuurin mahdottomaksi.” Toisin sanoen rajoitettu pääsy Internetiin tai lompakkolaitteisiin voi olla ongelma.

Salausvaluuttamarkkinoiden pieni koko (verrattuna perinteisiin markkinoihin) haittaa myös terroristien kykyä piilottaa toimintaansa. Raportin mukaan: “Suurilla liiketoimilla on vaikutuksia hintaan; kysynnän kasvu heijastuu julkisesti näkyviin hintoihin, mikä tekee kaupasta ei-anonyymin. “

Mustan pörssin toiminta voi olla suurta liiketoimintaa. Terroristiryhmät voivat koota miljoonia dollareita laittomasta toiminnastaan. Tällaisia ​​suuria rahamääriä on yksinkertaisesti liian vaikea tai melkein mahdotonta piilottaa pienimuotoisilla markkinoilla. Tämä pätee erityisesti pienempiin yksityisyyden salausvaluuttoihin, kuten Monero, joka RAND-raportissa mainitaan nimenomaisesti.

Epävarma tulevaisuus

Yksi selvä huolenaihe, joka raportista voidaan vetää, on se, että terroristien nykyiset rajoitukset voivat tulla kyseenalaisiksi lähivuosina. Jos kryptovaluutat näkevät edelleen suuremman käyttöönoton, tarve saada suora yhteys fiat-valuuttoihin vaihdon kautta voi tulla tarpeettomaksi.

Jos terroristit pystyvät tekemään suuria määriä liiketoimia keskenään suoraan käyttämällä yksityisyyden suojaan keskittyviä kryptovaluuttoja, heidän rahanpesu- ja siirtopalvelujen tarpeensa tyydytetään olennaisesti.

Tällainen hyväksyntä estää myös sellaisten palveluiden tarpeen kuin bitcoin-pankkiautomaatit, koska taas fiat-linkki olisi enimmäkseen tarpeeton. Lisäksi epäonnistuneiden valtioiden tyyppi, jossa terrorismi kukoistaa, voi nähdä paremman yhteyden Internetiin tekniikan kehittyessä, vaikka alueellista infrastruktuuria ei olekaan enimmäkseen olemassa. Esimerkiksi satelliittiyhteyksien kautta yhdistetyt mobiililompakot voisivat helposti tarjota tarvittavan yhteyden kryptovaluuttatapahtumien toteuttamiseen missä tahansa planeetan pinnalla, jopa keskellä merta rappeutuneen mustan pörssin rahtialuksen päällä.

Raha ei ole kaikki

Kryptovaluutta käyttävien terroristien kysymys on jollain tavalla punainen silli. Jokainen ryhmä, joka on taipuvainen aiheuttamaan väkivaltaa, pelkoa ja sekasortoa, todennäköisesti löytää keinon tehdä niin riippumatta sopivista rahavälineistä. Terrorismi on edelleen kysymys huolimatta vuosikymmenien ankarasta pankki- ja hallitusvalvonnasta. On selvää, että terroristit ovat löytäneet tapoja rahoittaa tavoitteitaan jo. Jos he ottavat salauksen joukkoon, onko sillä mitään merkitystä?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me