Karhumarkkinat

Bitcoin ja kryptovaluutat jakavat ihmisiä edelleen nopeammin kuin poliittinen ilmasto. Näyttää siltä, ​​että jokaiselle epäilijälle ja epäuskoiselle on joku, joka seisoo salauksen varassa maailman tarvitsemana taloudellisena pelastajana.

Eilen keskustelimme lukuisista tappioista, joita salaussijoittajat ovat aiheuttaneet viime kuukausien aikana. Esimerkiksi Bitcoin saavutti lähes 20 000 dollarin luvun viime joulukuussa, mutta on siitä lähtien liikkunut alamäkeen. Muut salausmuodot, kuten Litecoin ja Ethereum, ovat myös seuranneet esimerkkiä menettäneet satoja tai jopa tuhansia joulukuun huippuhinnoista.

Karhumarkkinat

Ne, jotka päättivät sijoittaa kryptovaluuttaan uutena vuonna, kokivat lopulta finanssikriisejä, joista he eivät ole vielä toipuneet. Esimerkiksi Tony Yoo on 26-vuotias rahoitusanalyytikko, joka asuu Los Angelesissa. Vuoden 2018 alussa hän investoi yli 100000 dollaria hänen henkilökohtaiset säästönsä erilaisiin rahakkeita ja kryptovaluuttayrityksiä, mutta hänen sijoituksensa ovat sittemmin laskeneet yli 70 prosenttia, ja 100 000 dollaria on pudonnut noin 30 000 dollariin. Massiivinen isku, jos sellaista on koskaan ollut…

Tony Yoo

Tony Yoo, sijoittanut viime syksynä yli 100 000 dollaria säästöistään, hänen omistusosuutensa laski lähes 70 prosenttia. Kuva käyttäjältä NYTimes

Mutta toisin kuin muut, jotka ovat joutuneet “salausloukun” uhriksi, Yoo ei ole kovin huolestunut. Vaikka hänen mielipiteensä itse kolikoista vaihtelevat, hän on erittäin luottavainen blockchainiin – kolikoiden takana olevaan tekniikkaan – ja on vakuuttunut siitä, että blockchainin tarjoamat edut tuovat rahoitusinfrastruktuurimme uudempiin ja suurempiin korkeuksiin.

“Tämän uuden tekniikan ja innovaatioiden takana on vain niin paljon enemmän, että olen varma, että otamme yhteiskuntamme haltuunsa ajoissa”, hän kommentoi.

Blockchain on tehokas työkalu

Mikä henkilökohtaisesti kiehtoo häntä, on tapa, jolla lohkoketju voi leikata keskimiehen – mikä tekee useimmista pankeista ja perinteisistä instituutioista mitättömiä – ja tuoda maailman väestön lähemmäs omaa henkilökohtaisen pankkipalvelunsa täydellistä hallintaa. Ei kalliimpia maksuja, ei enää korruptiota – vain sinä ja rahasi.

Lisäksi sekä bitcoin- että cryptocurrency-yhteisöt ovat täynnä ihmisiä, jotka tunnetaan nimellä “hodlers” tai pikemminkin yksityishenkilöt, jotka kieltäytyvät myymästä omiaan kolikoita ja pidä kiinni kolikoistaan ​​nykyisistä olosuhteista riippumatta. Salausmarkkinat saattavat makaa roskakorissa, ja ajatus yksittäisen kolikon myymisestä rajoittuisi pyhäkköön..

Hallitusten on nähtävä totuus

Useimmat hodlerit uskovat, että ralli on aina mahdollista, ja he eivät halua jäädä pölyyn, jos salaus päättää koskaan matkustaa pohjoiseen. Syyt tällaiseen ralliin vaihtelevat, vaikka yleinen on, että sekä kehittyneiden että kolmannen maailman maiden hallitukset tunnistavat pian blockchainin kyvyt ja edut ja toteuttavat sen nykyisiin järjestelmiinsä. Jos näin tapahtuu, salauksen takana olevien alustojen uskotaan yleisesti kulkevan valtavirtaan.

Dominik Rehse – Saksan Euroopan taloudellisen tutkimuksen keskuksen (ZEW) blockchain-asiantuntija – selittää:

“Hallitusten on oltava varovaisia ​​menettämättä tätä elintärkeää innovaatiota, joka todella ajaa suuria taloudellisen toiminnan alueita.”

Ovatko vakaa kolikko vastaus?

Hän kommentoi kuitenkin edelleen, että vakaampien kolikoiden lisääminen kryptovaluuttatilaan voisi suurelta osin auttaa sen laillistamisessa. Hän sanoo, että kryptovaluutoista tulee valtavirtaa, ihmisten on luotettava siihen enemmän. Tähän sisältyy salauksen poistaminen sen volatiliteetista, ja ainoa tapa tehdä se on vakaampien merkkien käyttöönotto:

“Aivan kuten korkean inflaation maat kamppailevat usein epävakaiden valuuttojen takia, sama pätee kryptovaluuttoihin. Jotta niistä tulisi yleisesti hyväksytty maksutapa, heidän on oltava vakaa. “

Mitä Stablecoins ovat?

Lue: Mitä ovat stablecoins? Polarisoiva ratkaisu kryptovaluutan volatiliteettiin

Jotkut ajattelevat toisin

Mutta kaikki eivät ole samaa mieltä. Obi Nwosu – salakirjoituskollektiivin Coinfloor perustaja ja toimitusjohtaja – sanoo, että tällä hetkellä vakaat kolikot, edellyttävät keskitettyä organisaatiota tuki ja hallinto, mikä on viime kädessä ristiriidassa ensisijaisten kryptovaluuttojen periaatteiden kanssa. Hän sanoo, että salauksen idea oli antaa taloudellinen valta takaisin sitä käyttävien käsiin ja että keskellä olevan keskirungon pitäminen estää tämän tapahtumisen.

Hän kommentoi:

“Uskomme, että vaikka vakaa kolikko voisi olla suosittua lyhyellä aikavälillä, hajautettu valuutta, joka on vakaa ja jolla ei ole keskitettyä organisaatiota, on turvallisempaa pitkällä aikavälillä.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me