Bitcoin

Se saattaa tuntua elämästä sitten, mutta kaksi vuotta sitten, Bitcoin (BTC) kävi kauppaa lähellä 20 000 dollaria ja nousi tälle hintapisteelle usean kuukauden hintatason nousun jälkeen, joka toi kryptovaluutat merkityksettömyydestä yleisön kollektiivisen tietoisuuden eteen.

Tänä aikana kaksi vuotta sitten kuluttajat eivät voineet sulkea Bitcoinia ja blockchainia lounaspöydällä, ja sanat “cryptocurrency” koristelivat ilmeisesti jokaisen uuden otsikon päivä päivältä.

Bitcoin

Vaikka 20 000 dollarin huipusta on kulunut yli 700 päivää, kannattaa käyttää jonkin aikaa katsomaan taaksepäin ja muistelemaan kryptovaluutan vuoristoradan kaltaista hintatoimintaa: Mikä nosti salamarkkinat niin korkealle? Ja mikä tärkeintä, mikä on muuttunut markkinoilla sen jälkeen?

Bitcoinin Spectacular Surge and Collapse

Vuonna 2017 kryptovaluutat olivat kirjaimellisesti kaikki raivoa. Joitakin laajalti tuntemattomista syistä Bitcoin ja Ethereum johtivat voimakkaaseen digitaalisen omaisuuden nousuun tuon vuoden alussa, kun molemmat omaisuuserät tuottivat vahvoja voittoja, houkuttelemalla yleisön sijoittajia, luomalla eräänlainen virussilmukka.

Aluksi aalto oli suhteellisen lievä, Bitcoin päättyi kesäkuussa 2017 tuhansina, noin 2000 tai 3000 dollaria. Salausvaluutta jatkui yhä korkeammalla, kunnes se kohtasi Kiinaan kohdistuvan negatiivisen Bitcoiniin liittyvän sääntelyn esteen, joka sitten hallitsi suurinta osaa markkinoiden toiminnasta ja kaivostoiminnasta (paljon ei ole muuttunut), mikä johti dramaattiseen 30 prosentin laskuun BTC-hinnassa.

Mutta tämän lyhyen eston jälkeen kryptovaluutta jatkoi korkeampaa, ylittäen 10000 dollaria kiitospäivän ympärillä sinä vuonna. Ja kun tämä taso ylitettiin, FOMO aloitti, ja johtava kryptovaluutta rikkoi pian 20 000 dollaria upealla tavalla.

Retrospektiivisesti näyttää siltä, ​​että kryptovaluuttojen joukkokaupan mania johtuu rahan ansaintamahdollisuuksista, nimittäin alan altcoin-osassa, ja institutionaalisesta jännityksestä, joka johtuu perinteisten rahoitusalan toimijoiden, kuten CME: n ja CBOE: n, sisäänkäynnistä, nosti Bitcoinia.

Sitten, yhtä nopeasti kuin kryptovaluutta laukaistiin, se romahti putoamalla nopeasti alle 10 000 dollariin vain kuukausia myöhemmin, jolloin ilma lähti nopeasti kuplasta.

Ota matka muistikaistalla kanssamme. Kaksi vuotta sitten tänään, #Bitcoin osui niin korkealle, 20 000 dollarille. pic.twitter.com/ek7PGQnPgc

– CNBC: n nopea raha (@CNBCFastMoney) 17. joulukuuta 2019

Mikä on muuttunut vuodesta 2017?

Paljon on muuttunut vuodesta 2017. Kuten paljon, paljon. Ja kiistatta, monet asioista, jotka ovat muuttuneet, ovat olleet positiivisia koko kryptovaluuttatilalle kokonaisuudessaan.

Tiivistelmän antamiseksi äiti ja pop-sijoittajat ovat jättäneet suurelta osin Bitcoinin vihreämmille laitumille, kryptovaluuttayrityksiä ja veroja ympäröi nyt selkeämpi ja nykyisempi sääntely, mutta kaiken kaikkiaan tällä alalla on enemmän institutionaalista ja hallitusta kiinnostavaa kuin koskaan ennen.

  • Tänä vuonna kauan odotettu Bakkt lanseerasi julkaisemalla joukon Bitcoin-futuureja ja johdannaistuotteita institutionaaliselle yleisölle. Se käynnisti myös ammattimaisen säilytysosaston auttaakseen sijoittajia näille markkinoille.
  • Facebook julkisti Libra-aloitteen, johon sääntelyviranomaiset ovat kohdistaneet runsaasti vastahyökkäyksiä ympäri maailmaa.
  • Useat valtavirran yritykset, mukaan lukien Ernst & Young, Fatburger Brands ja Banco Santander ovat alkaneet käyttää Ethereum-tekniikkaa.
  • Kiina on alkanut omaksua virallisesti lohkoketjutekniikat ja muut innovaatiot, ja valtion omistamat pankit, teknologiayritykset, mediayhtiöt ja muut maan yksiköt käyttävät tekniikkaa.
  • Yhdysvaltain finanssivalvontaviranomaiset pitävät Bitcoin-pörssissä kaupattavia rahastoja (ETF) edelleen markkinoiden manipuloinnista ja vastaavista.
  • Ja paljon muuta.

Pitkä tarina, kryptovaluutta-avaruuden perusteet ovat epäilemättä parempia kuin koskaan, huolimatta siitä, että Bitcoin pysyy yli 60%: n alimmillaan 20 000 dollarin kaikkien aikojen korkeimmalta.

Toki, Bitcoiniin ja julkisiin digitaalisiin omaisuuseriin kohdistuu yhä enemmän paineita Kiinasta ja muista sääntelyjärjestelmistä, vaikka näyttää siltä, ​​että inhimillinen ja taloudellinen pääoma pääsevät edelleen tähän tilaan murtavalla vauhdilla, mikä viittaa siihen, että tekniikat ja tutkijat uskovat, että tämä tekniikka on edelleen on nousupotentiaalia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me