Ethereum

Onko Ethereumin inertia ja sen seurauksena suurimman osan salaustalouden suosituimmista hajautetuista rahoitussovelluksista kartoittanut sen “toimimattomaksi”, ts. Epätodennäköiseksi jakautumiseksi poliittisilla perusteilla, kuten Ethereum vs. Ethereum Classic -lisäke?

Kaksi tutkijaa ajattelee, että se on mahdollista.

Tämä on Leland Lee ja Haseeb Qureshi, jotka Dragonfly Capitalin alla ovat julkaisseet uusi ajatuskappale tällä viikolla nimeltään “Ethereum on nyt toimimaton, kiitos DeFi.”

Ethereum

Siinä Lee ja Qureshi väittivät, että Ethereumilla “ei enää koskaan ole merkityksellistä vähemmistöhaarukkaa” sen vuoksi, mitä he pitävät “DeFin luontaisena haurautena”.

Toteuttaakseen tapauksensa kirjoittajat käyttivät ProgPoW: n hypoteettista skenaariota – joka yrittäisi vähentää ASIC-kaivostoimintaa Ethereumissa ja joka on tähän mennessä osoittautunut kiistanalaiseksi – käyttöönotto älykkäiden sopimusten alustalla.

Suuri DeFi “Entä jos”

Jos vallitsisi poliittinen ja ketjujakauma, se voisi asettaa CENTERin kaltaiset ryhmät – USDC: n tukikehän tukijat – olemaan “kuninkaanvalmistajia” sen suhteen, minkä ryhmän puolesta kannattaa, Lee ja Qureshi väittävät..

Miksi? Koska USDC: n ja Tetherin kaltaisia ​​hankkeita tukee fiat-varaus. Nämä varat eivät tietenkään kaksinkertaistu, jos Ethereum jaetaan kiistattomasti, joten järjestelmänvalvojien on valittava yksi ketju ja pidettävä siitä kiinni. Ja koska niin monet DeFi-projektit liittyvät läheisesti toisiinsa, toiset todennäköisesti seuraisivat isojen peruukkien etumatkaa säilyttääkseen omat toisiinsa linkitetyt sovelluksensa, kirjoittajat sanoivat:

“Jos DeFi-operaattorit eivät liikuisi lukkiutumattomasti, hajautettu rahoitusekosysteemi heittäisi pandemoniaan. Tämä on klassinen peliteoriatilanne: kannustimet kannattavat ylivoimaisesti koordinointia, joten koko DeFi joutuu liikkumaan yhdessä. “

Vastaavasti Lee ja Qureshi väittävät, että jos kiistanalainen jakautuminen tapahtuisi, vähemmistöketju olisi huonossa kunnossa tosiasiallisena aavekaupunkina:

“Jos kuvitella tämän tarinan elokuvaversion, vähemmistöketju näyttää hylätyltä metropolilta. Torniin nousevat rakennukset istuvat tyhjinä, hälytykset tapahtuvat kenenkään vastaamattomana. Ei ole ketään edes vaivautua rakentamiseen. “

Sellaisena kirjoittajat väittävät, että sidosryhmiä on nyt voimakkaasti kannustettu tukemaan jakautumista ja että Ethereumin poliittinen haarukka ei ole enää seurausta.

“Tervetuloa haarautumisen jälkeiseen aikakauteen”, he päättivät.

Kaikki eivät ole samaa mieltä

Lee ja Qureshin artikkeli käynnistivät nopeasti akuutin keskustelukierroksen Ethereum-yhteisössä, ja kannattajat tervehtivät argumenttinsa ja perustelivat.

Toiset, muun muassa Ethereumin säätiön tutkija Vlad Zamfir, olivat eri mieltä viran ytimestä. Casperin innovaattori pani tähtäimen “DeFi kingmakers” -vetoon väittäen, että “vaihtoilla … on aina ollut tällainen rooli, eikä kukaan ole koskaan uskottavasti ehdottanut olevansa ketjupolitiikan hallinnassa”.

En voi sanoa kuinka paljon olen eri mieltä tästä otteesta, esimerkiksi vaihdolla on ollut tällainen rooli, eikä kukaan ole koskaan uskottavasti ehdottanut olevansa ketjupolitiikan hallinnassa https://t.co/nFGRDzmNMt

– Vlad (–tuki-dao-haarukka) Zamfir (@VladZamfir) 1. marraskuuta 2019

Ethereumin perustaja Vitalik Buterin vastasi Zamfirin huomautuksiin sanoen, että hänen otonsa Lee ja Qureshin artikkelista ei ollut se, että Ethereum olisi nyt täysin toimimaton, vaan pikemminkin että “legitiimiyden taso on nostettu”.

Zamfir puolestaan ​​oli edelleen eri mieltä väittäen, että kiistanalaiset haarukat pysyvät Ethereumin “täysin pöydällä”, ja jos sellainen tapahtuisi, DeFi-projektien olisi päätettävä kumpi ketju kannattaa “kuten kaikki muutkin”, mikä viittaa siihen, että nämä projektit eivät olisi kuninkaanvalmistajia. kaikki.

Eri mieltä, kiistanalaiset kovat haarukat ovat täysin pöydällä, ja DeFi (kuten kaikki muutkin) voi selvittää, mikä ketju on Ethereumin postitusriippuhaarukka, jotta he voivat tehdä mahdollisimman vähän vahinkoa käyttäjilleen

– Vlad (–tuki-dao-haarukka) Zamfir (@VladZamfir) 1. marraskuuta 2019

Lisäksi ja siihen liittyen Zamfir sanoi aiemmassa tweetissään, että hän ajatteli tutkijoiden väitteitä paremmin muotoilevan, jos se väitti, että “DeFi-vika johtaa toiseen haarukkaan”.

Parempi hypoteesi on, että DeFi-vika johtaa toiseen haarukkaan https://t.co/nFGRDzmNMt

– Vlad (–tuki-dao-haarukka) Zamfir (@VladZamfir) 1. marraskuuta 2019

Kaiken tämän sanottuaan ainoa tapa todella tietää, mitä tapahtuisi toisen kiistanalaisen Ethereumin jakautumisen aikana, on, jos toinen tapahtui. Vaikka on selvää, monet Ethereumin ekosysteemin sidosryhmät pyrkivät estämään tämän mahdollisuuden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me