Mitä ovat Vartiotornit?

Jos olet ollut osa Bitcoin-yhteisöä huomattavan ajanjakson ajan, tiedät todennäköisesti, että monien mukaan kryptovaluutalla on skaalausongelmia.

Lähellä salauskuplan yläosaa vuonna 2017 BTC: n lähettämismaksut nousivat tuhansia prosentteja tavanomaisesta korostaan ​​25-50 dollariin riippuen siitä, keneltä kysyit. Tämä tarkoitti sitä, että jos pyysit maksaa muutaman dollarin, tapahtumasi olisi voinut olla jumissa mempoolissa tuntikausia.

Mutta kuten kaikkia ohjelmistoja, myös ratkaisuja on ehdotettu. Yksi näistä on Salamaverkko, joka on toisen kerroksen skaalausratkaisu, joka siirtää tehokkaasti joitain tapahtumia pääketjusta pois mahdollistamaan salamannopeat, tehokkaasti vapaat ja ketjujen väliset siirrot suurella läpijuoksulla.

Tällä tekniikalla työskentelee tällä hetkellä joukko teollisuusyrityksiä, kuten Blockstream, Lightning Labs ja näennäisesti Square Crypto, jotka viime vuonna antoivat suuren avustuksen johtavalle kehittäjälle Bitcoinin Lightning-segmentissä..

Ja vaikka verkko on vielä lapsenkengissään, Twitterissä aloitettiin juuri aloite, joka voi antaa skaalausratkaisulle enemmän omaksumista ja vaikutusvaltaa, niin sanotusti.

Bitcoinin luottoketju alkaa jälleen

Viime vuoden alussa Bitcoinin kannattaja ja kommentaattori Hodlonaut kirjoitti nyt tunnetulla tweetillä “Lähetän 100k sats … ensimmäiselle vastaavalle henkilölle. Tämä henkilö lisää 10k sats ja lähettää sen jollekulle. Ja niin edelleen.”

Jotkut LN hauskaa..

– Lähetän 100k satsia https://t.co/va7XSnFii0 ensimmäiselle henkilölle, jonka päätän luottaa, joka vastaa tähän.

– Tämä henkilö lisää 10k sats ja lähettää 110k jollekin (joko vastauksesta uuteen twiittiin tai tämä ketju)

.. ja niin edelleen

Kuinka monta sataa ennen kuin se hajoaa?

– hodlonaut&# 127790; ⚡&# 128273; (@helsinki) 19. tammikuuta 2019

Niin hullulta kuin se saattaa kuulostaa, tämä eräänlainen haaste meni virukseen, Crypto Viral joka tapauksessa. Ja tarpeeksi pian, sillä oli nimi, Lightning Network Trust Chain – ajatus tämän monikerin kanssa on, että käyttäjien oli luotettava toisiinsa siirtämään suuri summa BTC: tä toisilleen.

Haaste meni niin viraaliksi, että Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey, joka on ollut Bitcoinin fani jo jonkin aikaa, päätti nostaa soihtu, samoin kuin LinkedIn ja Microsoftin hallituksen jäsen Reid Hoffman. (Lightning Labsin toimitusjohtaja Elizabeth Stark yritti saada Teslan Elon Muskin osallistumaan Bitcoin-hauskaan, mutta valitettavasti hän ei hyväksynyt sitä.)

Tämän seurauksena salamaverkko kasvoi nopeasti, kun verkon kapasiteetti lähes kaksinkertaistui ketjun muodostumisen aikana.

Hei @elonmusk, vain 3 paikkaa jäljellä ottamaan #LNTrustChain soihtu. Ensin olit Dogecoinin toimitusjohtaja, nyt voit olla Lightningin toimitusjohtaja. &# 128540; ⚡️

Tehdään tämä tapahtumaan! &# 128293;

– Elizabeth Stark (@starkness) 9. huhtikuuta 2019

Kun joku oli varastanut soihtu, sen piti jäädä eläkkeelle teknisten rajoitusten vuoksi, ja jäljellä oleva Bitcoin talletettiin lahjoituksena Bitcoin Venezuelalle.

Ja sen myötä soihtu pimensi tähän päivään saakka. Sunnuntaina Hodlonaut kirjoitti jälleen täsmälleen saman viestin kuin yllä, tällä kertaa kutsumalla sitä Lightning Network Trust Chain 2: ksi.

Toistaiseksi soihtu on nähnyt noin 15 humalaa, jotka kulkevat henkilöstä toiseen ilman suurta vetoa. Pidämme sinut ajan tasalla, jos jokin merkittävistä jäsenistä Bitcoin- tai teknologiayhteisöissä liittyy mukaan tai jos se varastetaan.

Ei ole selvää, minkä vaikutuksen näennäisesti nyt vuosittaisella Lightning-tapahtumalla on tällä kertaa tällä Bitcoin-tekniikalla. Mutta historia huomioon ottaen se voi tehdä vain hyvää.

SegWit nousussa

Salamaverkon tasaista kasvua on tuettu ottamalla käyttöön toinen skaalausratkaisu, erillinen todistaja, joka tunnetaan paremmin nimellä SegWit.

Niille, jotka eivät ole tietoisia siitä, SegWit on tekninen muutos, joka toteutettiin vuoden 2017 Bitcoin-Bitcoin Cash -jaon aikana ja joka muuttaa tehokkaasti BTC-tapahtumien muotoilua poistamalla tietyt tiedot, mikä mahdollistaa enemmän tapahtumia sovittamisen kuhunkin lohkoon. (SegWit sallii salamaverkon olemassaolon joistakin teknisistä syistä, jotka voidaan selittää toisella kerralla.)

SegWitin osuus tietosivuston tiedoista on nyt 66% kaikista Bitcoin-tapahtumista. Suuret pörssit ja palveluntarjoajat omaksuvat ratkaisun.

Sekä SegWitin että Lightning Networkin kasvun (yhdessä Schnorr Signatures -sovelluksen avulla käyttöön otettujen uusien skaalausratkaisujen kanssa) pitäisi auttaa vähentämään BTC-tapahtumamaksuja ajan myötä ja mahdollisesti tekemään kryptovaluutta käyttökelpoisemmaksi päivittäisenä vaihtovälineenä. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me