Australia

Australian arvopaperi- ja investointikomissio (ASIC) ja Australian liittovaltion poliisi (AFP) ilmoittivat äskettäin identiteettivarkauksiin erikoistuneen petosryhmän tukahduttamisesta. Per a Lehdistötiedote, syndikaatti siirsi varastetut varat takaisin ulkomailta Australiaan kryptovaluutta käyttäen.

Viljelijöitä on yhä enemmän, jotka käyttävät väärennettyjä sähköposteja ja puheluita esiintyäkseen paikallisviranomaisina ja tekivät valheellisia vaatimuksia pettaakseen epäuskoisia uhreja. Sääntelyelimet ovat sen vuoksi varoittaneet ihmisiä olemaan varovaisia ​​niin huonojen toimijoiden suhteen.

Australia

Synkronoi Funeling-varastetut varat kryptovaluutan kautta

Yli vuoden tutkimusten jälkeen ASIC ja AFP tukahduttivat yhdessä pahamaineisen syndikaatin, joka varasti petosten avulla rahaa miljoonien dollareiden uhrien eläketileiltä..

ASIC: n ja AFP: n väitteiden mukaan 21-vuotias nainen Melbournesta, Australiasta, joka ilmestyy tuomioistuimessa tiistaina (17. syyskuuta), oli osa petollista syndikaattia. Australian viranomaiset ilmoittavat, että ryhmä käytti petollisia keinoja, kuten henkilöllisyysvarkaus darknet-kauppapaikoilla, väärennetty sähköpostitili ja kertakäyttöiset matkapuhelimen SIM-kortit.

ASICin varapuheenjohtaja Daniel Crennan kommentoi varkauksia ja vahvan kyberturvallisuuden merkitystä:

“Kyberturvallisuusuhat, kuten tietorikkomukset ja rahoitusjärjestelmän hyökkäykset, ovat ASIC: n suurin huolenaihe, ja jatkamme kyberverkkoon liittyvien markkinoiden ja eläkevakuutusten lisäksi myös tarvetta laitoksille säilyttää velvollisuutensa varmistaakseen, että niillä on riittävä verkkokestävyys. ”

Lisäksi tutkimukset paljastivat, että pahamaineinen ryhmä oli luonut vähintään 70 väärennettyä pankkitiliä petollisten henkilöllisyyksien avulla. Selittämällä varkauden toimintaa ASIC totesi, että syndikaatti käytti väärennettyjä identiteettejä jäljittelemään alkuperäisiä omistajia, jotka eivät tienneet heidän henkilöllisyytensä vaarantuneen.

Lisäksi pahamaineinen ryhmä varasti rahaa uhrien ylimäräisistä ja osakekauppatileistä väärennettyjen henkilöllisyyksien ja tilien avulla. Varastettuja varoja väitettiin käytettyjen varojen, kuten korujen, ostamiseen ulkomailta, ja huijarit siirtivät varat takaisin Australiaan kryptovaluutan kautta.

AFP: n tietoverkkorikollisuuden johtaja, vt. Komentaja Chris Goldsmid sanoi:

“Löytämiemme rikkomusten seuraukset ovat kauaskantoisia, ja ne voidaan jäljittää tietoverkkorikoksiin, jotka vaikuttavat jokapäiväisiin australialaisiin.”

Molemmat Australian viranomaiset uskovat petollisen ryhmän varastaneen miljoonia dollareita, mutta tutkimuksia jatketaan edelleen uhrien tarkan lukumäärän ja petoksen laajuuden selvittämiseksi..

Kryptovaluuttaan liittyvät rikokset kasvavat Australiassa

Heinäkuussa 2019 Blockonomi ilmoitti, että australialainen pariskunta menetti 14 000 dollaria bitcoin-huijaukseen osallistuneille petoksille.

Aiemmin Australian kilpailu- ja kuluttajakomissio (ACCC) paljasti raportin avulla, että petolliset järjestelmät, joihin liittyy bitcoinia ja muita virtuaalivaluuttoja, kasvoivat lähes 200% vuonna 2018.

Tapahtui myös bitcoin-petoksia, jotka käyttivät suosittujen julkkisten kuvia luodakseen väärennettyjä julkkismainoksia houkutellakseen uhreja sijoittamaan vilpillisiin bitcoin-järjestelmiin. Maaliskuussa 2019 ACCC: n tilastot osoittivat, että australialaiset olivat menettäneet yli 14 miljoonaa dollaria bitcoin-huijauksiin.

Hallitukset ja sääntelyelimet ovat monta kertaa varoittaneet sijoittajia hyppäämästä mihin tahansa bitcoin-järjestelmään, joka tarjoaa hyperbolista sijoitetun pääoman tuottoa. Jotkut bitcoin-huijarit ovat ottaneet käyttöön “toisena henkilönä esiintymisen menetelmän” houkutellakseen tai pelotellakseen uhreja eroon rahoistaan.

New Yorkin poliisilaitos (NYPD) ilmoitti toukokuussa 2019, että oli bitcoin-huijareita, jotka esiintyivät sosiaaliturvalaitoksen virkamiehinä. NYPD: n mukaan jäljittelijät käyttivät huijauspuheluja huijaamaan uhrejaan ja pyytämään bitcoineja.

Aiemmin vuonna Taiwanin viranomaiset pidättivät 15 henkilöä, jotka osallistuivat kryptovaluuttahuijaukseen. Viranomaisten mukaan huijarit varastivat uhreilta yli 8 miljoonaa dollaria väärennetyn sosiaalisen median julkisuuden kautta.

Ranskalainen sääntelyviranomainen, Autorité des Marchés Financiers (AMF), antoi myös varoituksen kansalaisille luvattomasta digitaalisen valuutan yrityksestä, joka tarjosi kaupankäyntipalveluja.

Salausvaluuttaanalyysiyrityksen CipherTrace toukokuussa 2019 julkaisemassa raportissa tutkimukset paljastivat, että salausvarkaus oli yli 350 miljoonaa dollaria pelkästään vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä. Yritys totesi myös, että kiristys ja petokset olivat uusia tapoja bitcoin-varkaille, verrattuna kryptovaluutanvaihtoon vuonna 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me