Ubåtbytter

Ubåtbytter er atomkoblinger (og omvendt) av kryptovalutaer i kjede til kjetting. Konseptualisert av Lightning Labs CTO Olaoluwa Osuntokun og Lightning Labs Infrastructure Lead Alex Bosworth, er de designet for å lette overføringen fra on-chain BTC til en off-chain Lightning Network (LN) kanal. Foreløpig er dette ikke direkte mulig uten ubåtbytter og krever et ekstra trinn der en bruker må overføre LN-midler til sin on-chain Bitcoin lommebok..

Ubåtbytter

Beskrevet som “on-chain ramper to the LN”, har ubåtbytter flere dype brukstilfeller og potensielle implikasjoner. I motsetning til atombytter – der LN må aktiveres på begge kryptovalutaene som deltar i en utveksling – trenger ubåtbytter bare den ene siden for å bli lynaktivert. Som sådan kan den fremtidige anvendelsen av ubåtbytter se dem bli en viktig infrastruktur for desentralisert utveksling på tvers av forskjellige blokkjeder..

Hvordan fungerer de?

Det primære problemet som ubåtbytteradresse er at transaksjoner mellom on-chain Bitcoin-adresser og LN-adresser utenfor kjeden ikke er direkte kompatible. Dette skaper en transaksjonsbarriere mellom Bitcoin blockchain og off-chain LN.

En ytterligere begrensning av den nåværende LN-implementeringen er at oppsett av en LN-kanal krever en on-chain-transaksjon (og påfølgende avgift) samt en forhåndsutfylt mengde BTC sendt til kanalen. Når tilførselen av BTC i kanalen går tom, er det ingen metode for å fylle på kanalen, og en annen kanal må åpnes. Dette koster mer on-chain transaksjonsgebyrer, og selv om det i det vesentlige kan sendes ubegrensede transaksjoner innenfor en LN-kanal så lenge det er nok BTC, er det upraktisk og ineffektivt å åpne flere kanaler gjentatte ganger..

Bitcoin Lightning Network

Les: Lightning Network: 2nd Layer, Off-Chain Scaling for Bitcoin

Ubåtbytter gir en løsning på dette problemet ved å la LN-kanaler fylles på nytt gjennom en overføring på kjeden fra Bitcoin-blockchain til LN-kanalen utenfor kjeden. Ubåtbytter er avledet fra atombytter, slik at de fungerer med lignende funksjonalitet.

Ubåt- og atombytter bruker en pålitelig mellomledd for å overføre tokens mellom blokkjeder eller intrakjede (dvs. Bitcoin on-chain til off-chain LN). Dette oppnås ved å utnytte hash-time låste kontrakter der mottakeren av en transaksjon må bekrefte mottak av betalingen før en bestemt frist ved å gi et kryptografisk bevis på betaling. Hvis ikke, mister mottakeren muligheten til å kreve tokens, og de returneres til betaleren.

Atomiske bytter

Les: Hva er atombytter?

Det beste eksemplet på hvordan dette fungerer i en ubåtbytte er fra en overføring fra Bitcoin-blockchain til en off-chain LN-kanal, som for øyeblikket er enveis funksjonalitet av ubåtbytter som er live. Submarine swaps benytter en “swap provider” som den pålitelige mellomleddet.

En bruker sender sin on-chain BTC til ubåtbyttetjenestekontrakten med en LN-faktura, hvor bytteleverandøren betaler off-chain LN-fakturaen. Hvis fakturaen ikke blir betalt innen den spesifikke hash-tidslåste kontrakten, kan betaleren (adresse på kjeden) kreve tilbake den opprinnelige BTC-sendingen. Førbildet i byttekontrakten brukes av bytteleverandøren som bevis på betaling for å kreve BTC på kjeden på bytteadressen. Bytteleverandøren kjenner ikke forhåndsbildet med mindre LN-fakturaen er betalt. Resultatet er at midlene blir tilbakebetalt til betaleren dersom fakturaen ikke er fullført. Hvis det lykkes, finansieres LN-kanalen med beløpet som tilsvarer den sendte BTC-kjeden.

Prosessen fungerer på samme måte for en invers transaksjon fra en off-chain LN-kanal til en on-chain Bitcoin-adresse. Imidlertid er denne funksjonaliteten fortsatt under utvikling og er ikke et tilgjengelig alternativ på ubåtbyttekontrakt ennå.

Utilstrekkelig likviditet kan være et potensielt problem for ubåtbytter, spesielt i en tidlig fase. Imidlertid gir byttesatsen et incitament for brukere i kjeden til å fronte BTC for byttehandel, og tjene et gebyr for å gjøre det i stedet for å la det sitte i lommeboken. Bytteleverandører kan teknisk sett til og med være betaleren i en transaksjon, noe som gjør bytteprosessen veldig fleksibel.

Søknad, videreutvikling og fremtidige implikasjoner

Ubåtbytter gir et effektivt verktøy for det tidligere nevnte problemet med påfylling av LN-kanaler uten å måtte åpne nye kanaler kontinuerlig. Ved første øyekast er dette den mest praktiske brukssaken i sin nåværende iterasjon. På grunn av arten av ubåtbytter som bare trenger den ene siden av overføringen for å være LN-aktivert, er ubåtbytter i stand til å legge til rette for kryss-kjedeoverføringer med kjeder som ikke er LN-aktiverte, så lenge den motsatte siden er LN-aktivert.

Ubåtbytter mellom forskjellige blokkjeder er allerede forsøkt. Utvikler Jason Wong forkjøpte vellykket ubåtbytteprosjektet og bygde ut funksjonaliteten for å oppnå en on-chain Litecoin-bytte til off-chain Bitcoin LN. Bytte fra LTC til kjeden LN BTC er nå tilgjengelig på Submarine Swaps kontrakt.

Mer nylig, Wong vellykket testet en on-chain Ether til off-chain LN BTC-transaksjon ved bruk av Ethereums Rinkeby testnet. I hovedsak kan varer som ble priset i lyn kjøpes med ETH ved å utnytte bytteleverandøren som en smart Ethereum-kontrakt som er distribuert på testnettet. her. Wong gir også trinn for trinn guide om hvordan du bytter mellom Ethereum og en BTC Lightning-kanal.

Wongs arbeid demonstrerer potensialet til ubåtbytter for å bli en integrert komponent i spredningen av desentraliserte børser. Bare noen få kryptovalutaer har LN-funksjoner aktivert. Med atombytter vil en fremtid med blokkjeder som bytter eiendeler kreve at kapasitet bygges inn i enhver deltakende blockchain, noe som er utfordrende og tidkrevende. Omvendt trenger ubåtbytter bare den ene siden av transaksjonen til LN-aktivert, og utvider byttestøtten til mange kryptovalutaer..

Til slutt kan en fremtid med toveiskompatible ubåtbytter mellom forskjellige blokkjeder gi den nødvendige infrastrukturen for virkelig tillitsfull utveksling av tokens og eiendeler mellom blockchain-nettverk. Det er målet som mange deltakere i kryptovaluta-samfunnet søker, og selv om det kan ta en stund før dette punktet er nådd, tilbyr ubåtbytter noe lovende fremskritt mot det målet..

Bosworth og andre utviklere som arbeider med ubåtbytter identifiserer at teknologien fremdeles er i sine tidlige stadier, så det er risikabelt å bruke på dette punktet – spesielt for store overføringer. Ubåtbytter vil utvikle seg parallelt med Lightning Network, som også er i en tidlig fase, men som har gjort noen meningsfulle fremskritt så langt..

Konklusjon

Ubåtbytter er en annen smart og nyskapende mekanisme for å overføre tokens pålitelig. De bygger bro over transaksjonsbarrieren mellom on-chain transaksjoner og off-chain LN-kanaler som vil være avgjørende for den fremtidige skalerbarheten av offentlige blokkjeder og desentraliserte børser. Til slutt kan ubåtsbytter bidra til å gi den utopiske fremtiden til utskiftbare eiendeler på tvers av minimerte nettverk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me