Facebook LIbra

Vaaka-luoja David Marcus on paljastanut uusia päivityksiä projektin valkoiseen kirjaan, kun yhdistys yrittää etsiä sääntelyesteitä maksualustan käynnistämisessä.

Digitaalisten maksujen hanke on alusta lähtien herättänyt tasaista kritiikkiä sääntelyviranomaisilta ja valtion virkamiehiltä kaikkialla maailmassa, ja jotkut organisaatiot jopa vaativat toimenpiteitä maailmanlaajuisten kiinteiden rahojen tiukkaan sääntelyyn..

Kiinan kaltaiset maat ovat myös edenneet suunnitellessaan oman digitaalisen valuuttansa käyttöönottoa vastauksena Facebookin Libra-projektiin. Raportit testeistä ovat jo käynnissä neljässä kaupungissa eri puolilla maata. Sidosryhmät Aasian ja Tyynenmeren alueella, Euroopassa ja Yhdysvalloissa myös kutsuvat keskuspankkejaan aloittamaan oman keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) yksityiskohtaisten sääntöjen laatiminen..

Vaaka käyttää yhden valuutan Stablecoins Plus Vaaka-kolikkoa

Tweeting torstaina (16. huhtikuuta 2020) Libra-päällikkö paljasti muutamia muutoksia projektiin sen jälkeen, kun valkoinen kirja julkaistiin vuoden 2019 puolivälissä. Ote Twitter-säikeestä, joka sisältää tärkeimmät päivitykset, kuuluu:

”Yhtenäisvaluutan vakiomallien luominen, esim. ≋USD, ≋EUR, ≋GBP, lisäksi Libra Coin (≋LBR), joka on nyt Move-älykäs sopimus, joka “yhdistää” kiinteiden nimellispainojen taustalla oleviin vakiomalliin. “

Merkittävimmät evoluutiot ovat:

a) yhtenäisvaluutan vakiomallien luominen, esim. ≋USD, ≋EUR, ≋GBP, lisäksi Libra Coin (≋LBR), joka on nyt Move-älykäs sopimus, joka “yhdistää” kiinteiden nimellispainojen taustalla oleviin vakiomalliin. 3/8

– David Marcus (@davidmarcus) 16. huhtikuuta 2020

Alkuperäinen Vaaka-suunnitelma oli ollut yksi Vaaka-kolikko, jonka takana oli kori fiat-valuuttoja pankkitileillä. Hallituksen sääntelyviranomaiset syyttivät tätä mallia siitä, että sillä voi olla vakavia riskejä maiden kyvylle sanella oma rahapolitiikkansa.

Uusi käyttöinfrastruktuuri vähentää merkittävästi Vaakojen tokenomiikan joustavuutta ja estää “uuden rahan luomisen” tapaukset, kuten yksityiskohtaisesti seuraava ote päivitetystä valkoinen paperi:

“Kutakin yhden valuutan vakuusrahaa tuetaan käteisvaralla tai käteisekvivalentteilla ja kyseisessä valuutassa liikkeeseen lasketuilla erittäin lyhytaikaisilla valtion arvopapereilla, jotka liikkeeseen laskee kyseisen valuutan kotimaa. Yhden rahan rahakortteja lyödään ja poltetaan vastauksena kolikon kysyntään markkinoilla. Kunkin kolikon 1: 1-taustan takia tämä lähestymistapa ei johtaisi uuden nettorahan luomiseen. “

Marcus paljasti myös, että hanke vahvisti rahanpesun vastaisia ​​(AML) pöytäkirjojaan vastaamaan paremmin kansainvälisiä rahoitusstandardeja. Libra-päällikkö paljasti myös, että Facebookin rahoitus hankkeelle on laimennettu alle 10 prosenttiin.

Vuonna 2019 useat hallituksen luvut tunnistivat Facebookin roolin Libra Associationissa potentiaaliseksi ongelmaksi, kun otetaan huomioon sosiaalisen median jättiläisen maailmanlaajuinen ulottuvuus. Lokakuun puolivälissä 2019 Libra Association vihittiin käyttöön 21 perustajajäsenen kanssa, mukaan lukien Coinbase, Andreessen Horowitz ja Uber..

Stabiilihapon jälkeen tulevat säätimet

Ennen vihkimistä useat varhaiset tukijat, kuten PayPal, ojensivat Libra Associationin sääntelyviranomaisten negatiivisten reaktioiden jälkeen. Kuten Blockonomi aiemmin ilmoitti, Ripplen toimitusjohtaja Brad Garlinghouse huomautti lokakuussa 2019, että Vaaka kamppailee käynnistämisen aikana seuraavien kolmen vuoden aikana.

Vaaka hienosäätää toimintakehystään tulee aikaan, jolloin sääntelyviranomaiset keskittävät enemmän huomiota maailmanlaajuisiin stablecoin-projekteihin. Pelkästään huhtikuussa 2020 Euroopan parlamentti ja G20: n rahoitusvakausneuvosto (FSB) ovat julkaisseet raportteja, joissa vaaditaan vakiintuneiden metallien valvontaa..

FSB: n osalta yhtenäisen lähestymistavan vakiomallien sääntelyyn on korvattava nykyinen lakimallisto eri lainkäyttöalueilla estääkseen sääntelyn katvealueiden syntymisen, joita kelmi toimijat voivat hyödyntää..

Samaan aikaan Kiina on tiettävästi siirtymässä ehdotetun CBDC: n testausvaiheeseen. Kilpailu suvereenien keskuspankkien digitaalisten valuuttojen kehittämisestä on myös ollut toinen vaara Libran syntymisestä.

Kiinan edistyminen CBDC: n rintamalla on aiheuttanut iskuja myös muiden suurten talouksien ja geopoliittisten ryhmittymien keskuudessa. Japanin lainsäätäjät esittävät salausjeeniä vastauksena Kiinan digitaaliseen yuaniin, kun taas Yhdysvaltain keskuspankin mukaan digitaalisen dollarin mahdollisuudesta keskustellaan parhaillaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me