Bitcoin-pris

I løpet av den siste dagen har Bitcoin funnet seg å stagnere og postet bare 1% gevinst de siste 24 timene per data fra CoinMarketCap.

Dette er ikke baisse – BTC konsolideres nå over nøkkelpriset på $ 10 000, og bekrefter det som en støtte og base for neste trekk høyere.

Da Bitcoin har begynt å konsolidere, eksploderte altcoins – alle digitale eiendeler som ikke er BTC – høyere, og samlet seg mye høyere enn de var i forrige uke på grunn av kjøpepress fra “FOMOing” -investorer.

Bare se på diagrammet nedenfor, som har fremhevet altcoins i dyp grønt, og viser at de har prestert ekstremt bra de siste syv dagene. for eksempel, XRP er opp 16,5%, LINK er opp 38%, Tezos ‘XTZ er opp 44%, og så videre og så videre.

Alt dette har kulminert i en trend med Bitcoin som ser at kryptomarkedets forrang begynner å gli: Siden toppingen på 73% i fjor, har Bitcoin-dominansen – prosentandelen av kryptovalutamarkedet som består av BTC – kollapset til 61,8% fra tidspunktet for skriver dette.

Et flertall av disse relative altcoin-gevinstene har skjedd de siste to ukene, med dominans som har falt fra 66,5% til 61,8% de siste 15 dagene..

Det er ikke klart hva som presser altcoins så langt høyere for øyeblikket, bortsett fra teknisk utvikling i blokkjedene til disse kryptovalutaene, selv om det er en historisk trend med at ikke-BTC-kryptokurver overgår markedslederne tidlig i bullsykluser..

Ethereum står over resten

Som det fremgår av diagrammet ovenfor, står Ethereum langt over resten av de store altcoins, for den har gitt en gevinst på 28,25% de siste syv dagene og en over 130% ytelse siden $ 118-prisen sett i midten av desember.

Hvorfor? Vel, det ser ut til å komme ned til en sammenløp av tekniske og grunnleggende faktorer.

På siden av teknisk analyse har kryptovalutaen nylig begynt å skrive ut en strøm av positive signaler.

Som observert i a nylig tweet fra godt fulgt kryptovalutahandler Galaxy, the Moving Average Convergence Divergence (MACD) for Ethereums en-måneders diagram har vendt fra en bjørn til en okse-trend for første gang på to år, for første gang siden oktober 2017.

“Wow bro se på $ ETH pumping ”

Lol stfu og zoom ut. Det begynner bare. pic.twitter.com/BazN3ZJsCd

– Galaxy (@galaxyBTC) 7. februar 2020

Sist denne indikatoren ble sett, gikk kryptovalutaen fra $ 300 til det høyeste på $ 1.440 – en økning på i underkant av 400% – på under seks måneder.

Andre positive tekniske signaler som nylig ble sett på Ethereum-diagrammet, inkluderer omgåelse av en nøkkeltrend, en økning i kjøpspress og priser som bryter viktige horisontale motstander i og rundt $ 220.

Ethereum har også vært utsatt for en strøm av positive nyheter de siste ukene.

JP Morgan & Chase er angivelig ute etter å slå sammen sin blockchain-enhet kalt Quorum med ConsenSys, det New York-baserte Ethereum-sentriske utviklingsstudiet som står bak prosjekter som Infura og MetaMask. Handler Satoshi Flipper sa følgende om den potensielle forretningsavtalen, og uttrykte hvor bullish det er:

Så hvorfor er dette så bullish for Ethereum? Fordi kontanter er konge og JPMorgan har mye av det. Med den ventende utgivelsen av 2.0, kunne JPMorgan ønske seg en økt tilstedeværelse i blockchain-arenaen.

Blockchain har også flyttet seg nærmere 2.0 (Serenity) -oppgraderingen på grunn av nylige teknologiske gjennombrudd, og Ethereum-basert desentralisert finansiering (DeFi) nådde nylig milepælen på $ 1 milliard i låst verdi. 

Langsiktig levedyktighet av Altcoins for debatt

Mens altcoins har prestert utrolig bra de siste dagene, har fremtredende markedskommentatorer kalt den langsiktige levedyktigheten til disse eiendelene de siste ukene..

I henhold til tidligere rapporter fra Blockonomi sa Mike Novogratz i Galaxy Digital i et nylig intervju med Bloomberg at han er relativt skeptisk til altcoins sammenlignet med sitt syn på Bitcoin. Han tilskrev denne stillingen sin oppfatning at etter hvert som flere institusjonelle kontoer blir utdannet, vil Bitcoin få mer av søkelyset:

“Når det er sagt, ser jeg flere og flere store kontoer bli utdannet og satt opp til å være akkumulatorer av BTC, og tror på et risikojustert grunnlag er det det beste stedet å satse på krypto.”

Han la til at Bitcoin er den eneste kryptovalutaen med en levedyktig og tydelig brukssak for øyeblikket.