Platform Kesetiaan Buff untuk pemain

Penggemar adalah cryptocurrency play-to-earn yang mensasarkan pasaran permainan. Tagline projek ini adalah, “Main untuk bersenang-senang, dapatkan dengan nyata.” Para pemaju menyamakannya dengan mencari batu jarak jauh hanya untuk bermain permainan dalam talian yang serasi dengan platform Buff. Terdapat unsur kesetiaan juga. Setelah duit syiling BUFF dikumpulkan, wang tersebut dapat dibelanjakan untuk item dalam permainan yang ditawarkan di pelbagai platform.

Platform Kesetiaan Buff untuk pemain

“Platform kesetiaan permainan terdesentralisasi Buff adalah ekosistem kriptoekonomi yang baru berdasarkan hanya prestasi pemain, di mana pemain memperoleh duit syiling BUFF dalam kaitan langsung dengan kemajuan, pencapaian, dan permainan yang mereka habiskan, tanpa mengira kemampuan perkakasan mereka,” kata pasukan pembangunan dalam kertas putih projek itu. “Melalui rangkaian syarikatnya yang luas dengan platform permainan yang berbeza, Buff berharap untuk membolehkan pemegang syiling BUFF membeli barang maya di pelbagai jenama permainan; berdagang dengan pemegang dan pemain lain di dompet Buff, yang berdasarkan teknologi blockchain untuk keselamatan dan ketelusan maksimum. “

Bagaimanakah ia berfungsi?

Mata wang dalam permainan bukanlah perkara baru, kata pasukan pembangunan. Sebenarnya, banyak permainan dalam talian mempunyai beberapa bentuk mata wang dalam dunia yang diperoleh dengan bermain – atau kadang-kadang dengan memasukkan wang fiat – dan kemudian ditukar dengan kandungan khas dalam permainan. Setiap permainan atau platform cenderung memiliki mata wang dalam permainannya sendiri, jadi pemain mesti menghabiskan waktu bermain permainan tertentu untuk memperoleh mata wang yang diperlukan untuk membeli barang dalam permainan tertentu.

“Dari‘ Clash Royale ’hingga‘ FIFA ’; dari permainan kasual hingga pencarian mewah, masing-masing mempunyai mata silo ekonomi sendiri untuk pencapaian, ganjaran, dan pembelian dalam permainan, ”menurut kertas putih Buff. “Masalahnya, bagaimanapun, pada pandangan kami, tetap bahawa pemain tidak dapat menghasilkan, mengumpulkan, atau mengumpulkan usaha mereka menjadi sesuatu yang nyata, seperti mata wang standard, yang dapat digunakan di pelbagai permainan, platform dan pertukaran. Kami melihat permainan sebagai kepulauan pelbagai jenama: masing-masing terpusat, diatur oleh peraturan sepihaknya sendiri, dengan saat ini tidak ada cara untuk menghubungkannya dengan cara yang terdesentralisasi sepenuhnya dan dengan sebilangan dompet dan ‘mata wang permainan’ kerana ada permainan dalam industri. “

Permainan

Oleh itu, Buff bertindak sebagai mata wang dalam permainan silang platform, yang membolehkan duit syiling BUFF yang diperoleh dalam satu permainan digunakan dalam permainan yang lain. Memang, BUFF dapat digunakan di seluruh platform selain permainan, dengan syarat platform permainan adalah rakan kongsi BUFF. Agaknya, Buff juga boleh ditukar dengan mata wang fiat jika BUFF akhirnya disenaraikan di bursa, menjadikan impian lidah di pipi setiap pemain permainan tegar menjadi kenyataan – anda boleh mendapat wang sebenar untuk bermain permainan video.

Pasukan Buff berpendapat bahawa mendapatkan duit syiling berlaku di latar belakang dan tidak melibatkan perkakasan atau perisian khusus, kecuali dompet Buff percuma.

Ekonomi

Untuk mengelakkan penipuan dan memastikan peruntukan yang adil, Buff merancang untuk menggunakan model “bukti permainan” yang unik, berdasarkan bukti kepentingan. Inti dari ini adalah sistem berjenjang yang memberi ganjaran kepada pemain berdasarkan statistik permainan unik. Dengan kata lain, semakin baik anda dalam permainan, semakin banyak BUFF yang akan anda perolehi. Anda tidak dapat memperoleh BUFF hanya dengan menghidupkan permainan, menghentikannya, dan berjalan pergi.

“Tujuannya adalah untuk memiliki mekanisme pengedaran koin yang menormalkan parameter berikut: data akun, data permainan, data pertandingan, data antara permainan dan antara pertandingan, dan data tingkat yang sesuai,” tulis tim..

Siapa Pasukan Di Sebalik Buff?

Ketua Pegawai Eksekutif Buff ialah Elay De Beer. Dia sebelum ini berkhidmat sebagai CEO syarikat pemasaran kecerdasan buatan AllAspect dan mengasaskan studio permainan Berimbi. Ketua pegawai teknologi syarikat itu adalah Eyal Shamir, bekas ketua pegawai operasi teknologi di pertukaran mata wang iForex.

Pasukan

Seperti apa Pasar?

Buff merancang untuk melancarkan duit syilingnya pada bulan September, berikutan penjualan peribadi pada bulan Jun dan penjualan awam pada bulan Ogos. BUFF mempunyai jumlah penawaran sebanyak 300 juta, dan harganya semasa penjualan awam akan disatukan dengan harga Ethereum tertentu yang belum ditentukan..

Siapa Rakan Buff?

Perkongsian sangat penting bagi Buff, kerana telah menyusun dirinya sebagai program ganjaran permainan. Rakan utama syarikat itu adalah Overwolf, yang menyediakan aplikasi dan kulit lapisan untuk pelbagai permainan popular, termasuk “HearthArena,” “League of Legends,” dan “Fortnite.” Overwolf menyokong komuniti permainan lebih dari 15 juta, kata syarikat itu.

Apa Seterusnya di Buff Roadmap?

Pasukan Buff merancang untuk melancarkan tokennya secara rasmi pada bulan September dengan kapasiti beta. Peta jalan sebenarnya bermula pada tahun 2019, apabila syarikat itu merancang untuk menambahkan kemampuan mudah alih dan usaha pemasaran yang bersepadu untuk melibatkan lebih banyak jenama permainan. Menjelang 2020, syarikat itu berharap dapat melayani konsol utama dan melancarkan alat pengembangan untuk pembangun permainan untuk memasukkan dinamika Buff secara langsung ke dalam permainan mereka.

Peta Jalan

“Dengan adanya semua platform dan jenama utama, rencananya adalah untuk menggandakan pemasaran dan mendorong pertumbuhan komuniti BUFF,” tulis pasukan itu..

Kesimpulannya

Buff menyatakan dalam kertas putihnya bahawa ia mempunyai beberapa pesaing di ruang permainan cryptocurrency, walaupun tidak seorang pun dari mereka yang begitu bercita-cita tinggi seperti projek Buff. Ciri yang menentukan pesaing adalah perbelanjaan merentas platform. Buff, bagaimanapun, menggabungkan sistem “bukti permainan” yang memungkinkan pemain untuk benar-benar memperoleh mata wang semasa mereka bermain, bukannya memperdagangkan mata wang permainan yang ada atau membelinya dengan fiat. Ini mewakili langkah penting dalam model kesetiaan permainan. Sebelumnya, kesetiaan permainan bergantung pada perbelanjaan mata wang fiat untuk menyokong projek atau mendapatkan kandungan yang boleh dimuat turun. Dengan mengundi dengan alat kawalan mereka, sehingga boleh dikatakan, pemain boleh menyokong projek permainan yang menarik perhatian mereka dan memperoleh mata wang dalam permainan yang dapat dibelanjakan untuk permainan lain. Ini juga merupakan aspek penting Buff.

Mata wang merentas platform adalah tujuan beberapa cryptocurrency utama, tetapi belum ada yang menunjukkan kaedah di mana mata wang yang diperoleh dalam satu permainan dapat dibelanjakan dalam permainan lain. Selalunya, sekurang-kurangnya terdapat pintu masuk fiat kecil yang mesti dilalui. Buff memperkenalkan idea bermain permainan kegemaran untuk mendapatkan item atau faedah khas dalam permainan melalui mata wang BUFF dalam permainan lain tanpa menggunakan mata wang fiat. Ini mungkin akan popular di kalangan peminat permainan kasual kerana reaksi orang ramai yang dilihat oleh ruang yang baru-baru ini terhadap kandungan yang boleh dimuat “bayar untuk bermain”.

Anda boleh melayari laman web projek di sini dan baca kertas putih di sini.

Pautan Berguna

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me