Panduan KyberNetwork

Rangkaian Kyber adalah platform untuk menukar dan menukar aset digital. Platform ini memberi pengguna API pembayaran yang kaya di samping dompet kontrak baru, yang akan membolehkan anda menerima pembayaran melalui token apa pun siapa pun anda. Selain itu, Kyber mempunyai perdagangan derivatif untuk membolehkan pengguna meminimumkan risiko turun naik harga cryptocurrency.

Panduan Rangkaian Kyber

Siapa Di Sebalik Rangkaian Kyber?

Loi Luu, CEO dan pengasas bersama, adalah penyelidik yang mengkhususkan diri dalam cryptocurrency, algoritma konsensus yang diedarkan, dan keselamatan kontrak pintar. Pengasas bersama yang lain, Yaron Velner, juga CTO dan mempunyai Ph.D. dalam sains komputer dari Universiti Tel Aviv dengan fokus pada insentif teori permainan dalam protokol blockchain serta pengesahan rasmi untuk kontrak pintar. Pengasas bersama terakhir, Victor Tran, juga merupakan jurutera utama serta pentadbir sistem Linux dan jurutera backend kanan.

Pasukan Kyber

Pasukan yang lain termasuk Penasihat Eksekutif Wong Lee Hong dan Vitalik Buterin, Leng Hoe Lon, Chionh Chye Kit, Kenneth Oh, Prateek Saxena, dan Pandia Jiang, yang semuanya penasihat.

Mengapa Perlu Kyber?

Pasukan di belakang Kyber membuat platform ini sebagai tindak balas kepada pelbagai faktor, termasuk risiko pemusatan. Walaupun cryptocurrency terdesentralisasi dan tidak dipercayai, kebanyakan pertukaran berpusat, sesuatu yang ditangani oleh Kyber dengan sifatnya yang terdesentralisasi. Pertukaran terdesentralisasi yang ada datang dengan masalah mereka sendiri, seperti kerentanan terhadap peretasan atau manipulasi luaran. Kerentanan itu adalah produk sampingan dari kelewatan antara ketika pesanan awalnya dibuat dan diterima dalam blok. Dengan memberikan pemindahan segera, Kyber dapat menghilangkan kerentanan ini.

Kekurangan pertukaran segera adalah masalah lain yang ingin ditangani oleh pasukan di belakang Kyber, baik dari segi kerentanan yang disebutkan di atas dan kemudahan pengguna yang sederhana. Ini juga menangani masalah yang berkaitan dengan jumlah aset digital yang banyak dan kesukaran untuk menukarnya.

Apakah Komponen Utama Kyber?

Terdapat empat komponen utama dalam Rangkaian Kyber yang membenarkan fungsinya. Kontrak pintar merangkumi kontrak utama yang membolehkan pengguna dan pengurus simpanan memasuki sistem. Dompet pengguna mempunyai antara muka yang mesra dan pelbagai integrasi tersedia. Portal pengurus rizab menunjukkan prestasi pengurus dan statistik rangkaian, bersama dengan pelbagai algoritma dan strategi yang membantu dengan penetapan harga dan pengimbangan semula. Akhirnya, papan pemuka pengendali membolehkan pengendali menguruskan sistem, termasuk menambah dan menghapus cadangan dan mengubah parameter rangkaian.

Apa yang Rangkaian Kyber Biarkan Pengguna Lakukan?

KyberNetwork menawarkan pelbagai fungsi. Pengguna boleh menukar atau menukar token, mendapatkan cryptocurrency yang mereka inginkan dari yang sudah ada di dompet mereka. Mereka juga dapat menggunakan token mereka sendiri untuk membayar sesiapa sahaja dan mendapatkan pembayaran dalam cryptocurrency lain, seperti Ether dan Bitcoin. Keupayaan untuk melindungi dari turun naik harga memberi KyberNetwork kelebihan berbanding platform lain yang serupa yang sudah ada.

Apakah Beberapa Aplikasi Utama Rangkaian Kyber?

Kemungkinan untuk menggunakan Rangkaian Kyber tidak terbatas seperti kreativiti anda, tetapi banyak pengguna akan memanfaatkannya untuk menukar token. Kerana kemampuan Kyber Network untuk menyelesaikan pertukaran ini dengan serta-merta dan tidak selamat, tidak perlu mencari tempat pertukaran lain.

Rangkaian Kyber juga menawarkan derivatif sehingga tidak ada lagi keprihatinan mengenai turun naik harga dan cara yang boleh dipercayai untuk mendapatkan dividen dari DAO. Platform ini membolehkan pembayaran proksi dan rentas rantai. Anda boleh menggunakan Rangkaian Kyber untuk mendapatkan pembayaran dari pelbagai cryptocurrency, termasuk Bitcoin, menerimanya di Ether, dengan fungsi pembayaran rentas rantai ini menjimatkan masa dan usaha. Sementara itu, pembayaran proksi membolehkan anda membayar sesiapa sahaja dalam tanda pilihan anda dengan mereka menerima token lain. Jaringan Kyber mengurus penukaran sehingga anda tidak perlu melakukan langkah tambahan dan hanya dapat mengirim pembayaran.

Apakah Sifat Penting Rangkaian Kyber?

Rangkaian Kyber berbangga dengan keselamatan dan kepercayaan, kerana setiap operasi dilakukan dengan kontrak pintar. Oleh kerana itu, tidak perlu mempercayai platform ini, kerana tidak pernah menyimpan wang pengguna. Kyber juga memberikan perdagangan segera tanpa perlu menunggu pengesahan atau menyelesaikan deposit. Sebaliknya, pengguna mendapat token mereka sebaik sahaja transaksi memasuki blockchain, yang diketahui oleh semua orang yang mengetahui kripto pada dasarnya seketika.

Platform ini mampu memberikan keupayaan perdagangan segera kerana rizab yang tinggi dari semua token, yang memungkinkan untuk mudah tunai dan bermaksud Kyber tidak perlu bekerja untuk mendapatkan token anda setelah melakukan perdagangan; yang anda jual sudah ada dalam simpanan. Kyber juga sangat serasi, bekerja dengan kontrak pintar semasa sehingga anda tidak perlu mengubah apa-apa untuk mula menggunakan platform.

Bagaimana KyberNetwork menonjol dari Pertukaran Berpusat yang Lain?

Walaupun terdapat banyak pertukaran terdesentralisasi lain yang berfokus pada cryptocurrency, KyberNetwork memenuhi keperluan unik. Ia adalah yang pertama yang menyediakan pertukaran dalam talian yang cepat dan tanpa kepercayaan lengkap dengan kecairan yang tinggi. Pertukaran yang ada tidak mempunyai sekurang-kurangnya salah satu ciri ini.

Pertukaran

Beberapa platform serupa adalah Bancor dan 0x, yang masing-masing mengambil pendekatan yang berbeza dari Kyber. Bancor bergantung pada formula tetap ketika menentukan harga token, tetapi KyberNetwork memberikannya kepada pengurus simpanan. Sebaliknya, 0x menggunakan saluran luar talian untuk memadankan pembeli dan penjual, sementara Kyber melakukan semua perkara di rantai dan dengan serta-merta. Walaupun 0x menempah pesanan di luar rantai tetapi menyelesaikan penyelesaian di rantai, tetapi Kyber melakukan semua yang ada di rantai, meningkatkan kecairan dan kelajuan transaksi.

Cara Membeli KNC Token Network Kyber

Anda tidak dapat membeli KNC dengan mata wang “Fiat” jadi anda perlu membeli mata wang lain terlebih dahulu – yang paling senang dibeli adalah Bitcoin atau Ethereum yang boleh anda lakukan di Coinbase menggunakan transfer bank atau pembelian kad debit / kredit dan kemudian menukarnya untuk KNC di bursa seperti Binance.

Daftar di Coinbase

Untuk pertama kalinya pembeli mata wang kripto, kami mengesyorkan agar anda menggunakan Coinbase untuk membuat pembelian pertama anda – mudah digunakan, diatur sepenuhnya oleh kerajaan AS sehingga anda tahu bahawa ini adalah salah satu tempat paling selamat dan paling terkenal untuk membeli cryptocurrency. Coinbase menawarkan kemampuan untuk membeli Bitcoin, Litecoin dan Ethereum dengan kad kredit atau debit atau dengan menghantar pindahan wang melalui bank. Bayaran lebih tinggi untuk kad tetapi anda akan menerima mata wang anda dengan serta-merta.

Anda perlu melakukan beberapa pengesahan identiti semasa mendaftar kerana mereka harus mematuhi garis panduan kewangan yang ketat. Pastikan anda menggunakan pautan kami untuk mendaftar, anda akan dikreditkan dengan $ 10 dalam bitcoin percuma semasa anda membuat pembelian pertama $ 100.

Laman Web Coinbase

Untuk memulakan, klik butang “Daftar” di mana anda akan dibawa ke borang pendaftaran di mana anda perlu memasukkan nama, e-mel dan memilih kata laluan.

Beli Ethereum

Untuk panduan ini, kami akan membeli Ethereum untuk menukar cryptocurrency sasaran kami. Sebabnya adalah kerana ia mempunyai yuran yang jauh lebih murah daripada bitcoin untuk penghantaran dan transaksi juga berlaku dengan lebih pantas. Jadi di Coinbase, kunjungi tab “Beli / Jual” di bahagian atas, pilih “Ethereum”, pilih kaedah pembayaran anda dan masukkan jumlah yang ingin anda beli – anda boleh memasukkan jumlah Dolar AS atau sejumlah Ether.

Beli Etherum

Anda kemudian akan diminta untuk mengesahkan transaksi anda, jika membayar dengan kad, anda mungkin harus menyelesaikan verifikasi dengan penyedia kad anda. Setelah selesai, Ethererum anda akan ditambahkan ke akaun anda.

Beli XLM di Binance atau Kucoin

Anda kini boleh menghantar Ether ke Binance untuk membuat pembelian KNC anda, lihat ulasan Binance kami di sini untuk melihat cara mendaftar dan membeli di bursa mereka.

Dompet Binance

KNC juga tersedia untuk dibeli di Bursa Kucoin, lihat panduan kami di sini untuk mengetahui cara menggunakan pertukaran ini.

Kucoin

Apa yang ditunjukkan oleh Peta Jalan untuk Masa Depan?

Kembali pada bulan Ogos 2017, Kyber dilancarkan di testnet, dan pelancaran mainnet pertama akan berlaku pada suku pertama 2018. Pada ketika ini, ia akan menyokong perdagangan antara ETH dan token. Menjelang suku kedua, Kyber akan menyokong perdagangan pasangan token sewenang-wenangnya. Ciri-ciri itu akan berterusan pada suku ketiga dengan penambahan sokongan untuk perdagangan instrumen kewangan maju. Menjelang awal 2019, platform ini akan menyokong perdagangan yang bersifat rentas rantai.

Peta Jalan

Kesimpulannya

Kyber mengisi jurang dalam sistem pertukaran cryptocurrency yang ada dengan sifatnya yang terdesentralisasi dan perdagangan segera. Seiring dengan bertambahnya jumlah cryptocurrency yang tersedia, keperluan sistem seperti ini, yang mana Kyber adalah perintis. Versi yang sudah dilancarkan berguna, dan apabila semakin banyak ciri muncul, termasuk sokongan untuk pasangan token sewenang-wenang, ia akan menjadi lebih berguna bagi mereka yang mempunyai pelaburan cryptocurrency.

Pautan Berguna

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me