Ethereumin kilpailijat

Ethereum (ETH) on yksi suosituimmista olemassa olevista blockchain-alustoista. Bitcoinin takana se pyrkii pysymään toisella sijalla markkina-arvo-kaavioissa milloin tahansa. Ethereum popularisoi termiä, älykkäät sopimukset, sisältää verkon ERC-20-tunnuksille ja tarjoaa puitteet hajautettujen sovellusten rakentamiselle. Siitä huolimatta Internet on nyt täynnä uusia digitaalisia alustoja, joista monet kilpailevat Ethereumin toiseksi tärkeimmistä paikoista ja mahdollisuudesta tulla älykkääksi sopimusalustaksi. Hajotamme muutaman niistä täällä.

Ethereumin kilpailijat

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic johtui alkuperäisen Ethereum Blockchainin haarukasta, joka loi kaksi kilpailevaa ketjua.

Haarukka tuli käyttäjältä, joka hyödynsi Ethereumin suunnitelmaa luoda pääomasijoitusrahasto jokaista tulevaa sovellusta varten järjestelmässä. Tätä suunnitelmaa kutsuttiin hajautetuksi autonomiseksi organisaatioksi (DAO), ja se oli pohjimmiltaan monimutkainen älykäs sopimus. Se antoi merkin haltijoille mahdollisuuden äänestää sovelluksen ideasta. Jos idea saatiin myönteisesti, sille annettiin tarvittavat varat kehityksen aloittamiseksi.

Valitettavasti DAO-koodissa oli ongelma, jota hakkeri käytti hyväkseen ja onnistui varastamaan 50 miljoonan dollarin arvosta Eteriä (Ethereumin valuuttamuoto.) Tämä aiheutti hintatavan kaatumisen ja aiheutti paljon epävarmuutta Ethereum-projektin ympärillä koko. Se on yksi suurimmista hakkeroinnista blockchain-historiassa.

Kova haarukka ehdotettiin Vitalik Buterinin ja Ethereum-säätiön ajatuksena oli tehdä hyökkääjän Ethereum-ketju arvottomaksi ja hylätyksi, kun muu yhteisö siirtyi uuteen ketjuun. Tämän lähestymistavan etuna oli, että hakkeroinnin uhreilla olisi vastaava määrä ETH: ta (hyvin, teknisesti DAO-merkkejä) palautettu kuin he olivat alun perin asettaneet DAO: lle.

Ethereum Classic

Yhteisössä on jonkin verran erimielisyyttä tästä haarukasta. Ajatus kovasta haarukasta, kun ”koodi on laki”, oli törkeää joillekin yhteisössä. Haarukan kanssa eri mieltä ollut ryhmittymä hajosi ja siitä tuli vanhan, äskettäin puhutun “Ethereum Classic”Ketju.

Tähän päivään saakka Ethereum Classic toimii nyt omana kokonaisuutena ja säilyttää Ethereumin alkuperäisen koodin, mukaan lukien kyky hoitaa ICO: ita, isännöidä älykkäitä sopimuksia ja kaikkea muuta siihen liittyvää.

NEO (NEO)

NEO: ta on kutsuttu cryptocurrency -maailman “kiinalaiseksi Ethereumiksi”, koska samankaltaiset ihmiset sanovat olevansa. Se on ensimmäinen avoimen lähdekoodin blockchain-verkko, joka käynnistetään Kiinassa. Sekä NEO että ETH tarjoavat hajautetun verkon ja alustan älykkäille sopimuksille, jotka voidaan aktivoida ilman minkään kolmannen osapuolen puuttumista asiaan. He tekevät molemmat hienoja myös siinä, mutta niillä on kuitenkin merkittäviä eroja.

Ensinnäkin NEO on paljon skaalautuvampi kuin Ethereum. Se pystyy käsittelemään enemmän tapahtumia kerralla, mikä vähentää huomattavasti käyttäjien odotusaikoja. Vaikka Ethereumin kehittäjät työskentelevät verkon mittakaavan laajentamiseksi, se ei ole lähellä NEO: n tuhatta tapahtumaa sekunnissa.

NEO tukee myös useita ohjelmointikieliä. Ethereumin kieli (Solidity) on samanlainen kuin suosittu kieli, kuten JavaScript, mutta se vaatii käyttäjiä kuitenkin oppimaan uuden kielen ohjelmointia varten verkossa. NEO antaa kehittäjille mahdollisuuden käyttää älykästä sopimusta C #, Java tai muita pääkieliä. Tämä tarkoittaa, että kun NEO: n läsnäolo kasvaa, se voi alkaa kerätä lisää kehittäjiä pitkällä aikavälillä pääsyn helppouden vuoksi.

NEO haluaa estää kaikki satunnaiset kovat haarukat, kuten Ethereum / Ethereum classic -tapaus, joten se on koodattu välttämään tämä kokonaan. Vaikka pehmeät haarukat ovat edelleen mahdollisia, kovat haarukat eivät ole.

Lopuksi NEO-kolikoita ei kaiveta. Sen sijaan rahakkeiden haltijoille annetaan NEO GAS, joka on osinko NEO-kolikoista ja joka voidaan vastaanottaa missä tahansa sopivassa NEO-lompakossa, joka tukee GAS-kolikoita..

Stratis (STRAT)

Stratis tukee C #: ta ja on myös yhteensopiva Microsoftin .NET-kehyksen kanssa. Se on “Blockchain as a Service (BaaS)” -alusta, jonka avulla yritykset voivat luoda omia hajautettuja sovelluksiaan. Painopiste on kehittämisprosessin virtaviivaistamisessa ja uusien projektien yksityisyyden takaamisessa.

Yritysten ei tarvitse rakentaa monimutkaista ja kallista blockchain-kehystä tekniikan hyödyntämiseksi. Stratis tekee sen heidän puolestaan. Lisäksi Stratisilla on ominaisuuksia, kuten älykkäät sopimukset, ja se tarjoaa pian ensimmäisen ICO: n alustalle, kilpailemalla Ethereumin kanssa.

LISKI (LSK)

LISK välttää blockchain-tekniikan tavanomaiset markkinoille pääsyn esteet – ne ovat keskitettyjä alustoja ja monimutkaisia ​​uusia ohjelmointikieliä oppia. Se tekee niin ajamalla Javascriptilla, mikä tarkoittaa, että miljoonat kehittäjät voivat hypätä suoraan sisään. LISK tarjoaa alustan hajautetuille sovelluksille, vaikka se eroaa Ethereumista ja vastaavista tapauksista muutamalla tavalla.

LISK käyttää jotain sivuketjua, joka on yhdistetty ohjelmistokehityspakettiin (SDK). Tämän avulla kehittäjät voivat luoda lohkoketjunsa – ja sovelluksensa – ja sitoa sen LISK-pääketjuun, joka pitää kaiken turvassa.

Sivuketjut ovat älykäs idea, koska ne toimivat itsenäisesti koko verkkoa ohjaavasta päälohkoketjusta. Kaikki, mikä tapahtuu sivuketjussa, ei vaikuta pääketjuun. Sen avulla kehittäjät voivat hallita verkkoaan täysin, mutta vahvempi ja turvallisempi kehys ylläpitää niitä edelleen.

EOS (EOS)

EOS haluaa olla paras kryptovaluutassa. Pohjimmiltaan EOS yhdistää Bitcoinin turvallisuuden ja älykkäät sopimukset sekä Ethereumin (muun tekniikan) dApp-tuen lopullisen skaalattavan lohkoketjualustan luomiseksi.

EOS-verkkosivusto

Kaikkea mitä hajautetun sovelluksen kehitystiimi tarvitsee, EOS aikoo hankkia sen heille. Jaetut tietokannat, todennusjärjestelmät, tilin palautus, pilvitallennus ja isännöinti, mahdollisesti ääretön skaalaus, maksetaan kaikki sijoittamalla rahaa EOS-tunnuksiin. Yritykset voivat luoda kaupallistamis- ja palvelustrategioita käyttäjilleen, kaikki tarjotun kehyksen avulla.

EOS-yhteisö osallistuu äänestämällä siitä, mitkä sovellukset toimivat oikein, tai jos lähdekoodiin tarvitaan muutoksia. Mitään ei tehdä ilman ihmisten hyväksyntää EOS: lla.

Lohkot on rakennettu jaksoiksi, jotka tarkistetaan peräkkäin, mikä vähentää verkon viivettä ja pitää suorituskyvyn korkealla koko ajan. EOS-tunnukset eivät tarjoa muuta toimintaa kuin sidosryhmänä sekä kehittäjille että yhteisön jäsenille.

Aallot (WAVES)

Aallot on ainutlaatuinen alusta, koska se tarjoaa verkon, jolle kehittäjät voivat luoda tunnuksia mihin tahansa projektiin, jonka he voivat ajatella. Lisäksi se tarjoaa hajautetun vaihdon, DEX: n, jolla voit myydä vasta lyödyn kolikon muiden kolikoiden kanssa Waves-verkossa. DEX käyttää automaattista kaavaa tilausten tekoon ehtojen täyttyessä.

Aallot

Mukautetut tunnukset ovat tunnetaan nimellä CAT ja sitä voidaan käyttää aivan kuten mitä tahansa muuta kryptovaluutta-kolikkoa. Käyttäjät, jotka ostavat fiat-valuutalla, tarvitsevat KYC-vahvistuksen, mutta kaikki salauksen ja salauksen siirrot ovat nimettömiä. Se on epäilemättä yksi helpoimmista alustoista käynnistää ICO, erityisesti tarjotun hajautetun vaihdon avulla.

Tunnukset ovat sidoksissa vuokrattuun vedonlyöntijärjestelmään, mikä tarkoittaa, että käyttäjät voivat vuokrata tunnuksensa täydelle solmulle, joka ylläpitää verkkoa. Mitä suurempi panoksesi on, sitä enemmän sanot olevasi Waves-järjestelmässä. Jos sinulla on 10000 tunnusta, voit suorittaa koko solmun, mikä auttaa pitämään verkon käynnissä ja suojattuna.

Waves toimii myös ICO-alustana, sillä sillä on ollut useita onnistuneita token-myyntejä tässä vaiheessa ja he suunnittelevat parhaillaan älykästä sopimusta koskevaa kieltään, joka otetaan käyttöön myöhemmin tänä vuonna. Waves pyrkii tässä vaiheessa olemaan täydellinen Blockchain-foorumi, joka tuo yhteen merkkien luomisen, ICO: t, älykkäät sopimukset, kaupankäynnin ja paljon muuta.

Ketjulinkki

Ja lopuksi heitämme villin kortin, Chainlinkin, vaikka sitä ei ole suunniteltu itsessään kilpailijaksi Ethereumin kanssa, se työskentelee Oracle-tekniikan parissa, joka onnistumisen jälkeen voi olla puuttuva palapeli kaikista näistä älykkäistä sopimusalustoista. Oracle on jotain, joka voi tuoda tietoja ulkopuolisista lähteistä ja liittää sen Blockchainiin. Ajattele osakekursseja, pankkisiirtoja, säätä, fiat-valuutan muuntokursseja, autojen törmäystietoja – kaikkia näitä tietoja ei tällä hetkellä ole saatavilla lohkoketjussa, mutta Chainlinkin kanssa se voi olla, ja se voi olla aivan valtava.

Chainlinkin hieno asia ei ole pelkästään näiden ulkoisten tietojen toimittaminen, vaan hajauttaminen, joten et luota yhteen epäonnistumis- tai manipulointipisteeseen. Kukin tietoja toimittava oraakkelisolmu käyttää useita tietolähteitä varmistaakseen tietojen oikeellisuuden ja näiden solmujen operaattoreille maksetaan Chainlink-tunnuksella, mikä kannustaa hallitsemaan ja toimittamaan pyydetyt tiedot oikein..

Jos Chainlink onnistuu, mikä ei ole 100% taattu, se voi olla yritys, joka lopulta yhdistää ulkomaailman suojaamaan älykkäitä sopimuksia eri lohkoketjuissa.

Johtopäätös

Vaikka Ethereum on yksi ensimmäisistä ja suurimmista hajautetuista sovellusalustoista, se ei tarkoita, että se on aina niin. Yhä useammat ihmiset ymmärtävät hajauttamisen voiman ja älykkäiden sopimusten käyttötapaukset, joten voit odottaa yhä useamman yrityksen saapuvan tähän tilaan ja yrittäen hankkia osan piirakasta.

Sellaisena kuin se on, Ethereum on tällä hetkellä pää ja hartiat muiden yläpuolella johtuen etusijalle asetetuista eduista ja eduista, kuten Enterprise Ethereum Alliance mikä tuo monia suuria yrityksiä mukaan tekniikkaan ja siihen, että Ethereumilla on paljon kehittäjiä, jotka jo työskentelevät dApps: n luomisen ja alustan skaalaamisen suhteen.

Meillä ei ole epäilystäkään siitä, että tämä tekniikka häiritsee ja parantaa monia teollisuudenaloja. Kysymys kuuluu, kuka voittaa ja miten Ethereum pysyy älykkäiden sopimusten kuninkaana.