Ignis

Ardor lanseerattiin tammikuussa 2018 innovatiivisella vanhempien ja lasten rakenteella, joka on suunniteltu vastaamaan edeltäjänsä haasteisiin.

Kuitenkin, jotta ymmärrettäisiin ja esitettäisiin täysimääräisesti Ardorin edut vanhempana, oli myös tarpeen käynnistää lapsiketju. Täten, Ignis syntyi ensimmäisenä Ardorin lapsiketjuna.

Tämä opas tarjoaa laajan yleiskuvan Ignisistä, mukaan lukien:

  • Yritys ja tiimi
  • Tietoja Igniksestä ja Ardorista
  • Ignisin ominaisuudet
  • IGNIS-tunnus
  • Etenemissuunnitelma

Yritys ja tiimi

Molemmat Ignis ja Kiihko on powered by yritys nimeltä Jelurida. Yrityksen perustivat vuonna 2016 kolme perustajaa.

  • Kristina Kalcheva on johtaja ja lakiasiantuntija, jolla on maisterin tutkinto ja seitsemän vuoden kokemus alalta.
  • Lior Yaffe on myös Ardorin ja Igniksen johtaja ja yksi kehittäjistä.
  • Yaffella on kahden vuosikymmenen kokemus suuryritysten yritysratkaisujen toteuttamisesta.
  • Petko Petkov on myös ydinkehittäjä, jolla on yli kuuden vuoden kokemus blockchain-kehityksestä.

Jelurida käyttää Ardorin ja Ignisin ohella myös Nxt-lohkoketjua. Kehitystoiminnan lisäksi yhtiö tarjoaa yrityksille myös räätälöityjä lapsiketjuja Ardor-alustalla, konsensuksen alla ”Consensus-as-a-Service”.

Jelurida sijaitsee Sveitsissä ja toimii kolmella mantereella.

Kuvalähde: Jelurida.com

Tietoja Igniksestä ja Ardorista

Nxt oli noin kauan ennen Ardoria ja jopa Jeluridaa. Se lanseerattiin vuonna 2013 kaikkien aikojen ensimmäisenä todistuskokonaisuutena ja on edelleen toiminnassa tänään.

Kun Jelurida perustettiin vuonna 2016 ja otti Nxt-lohkoketjun toiminnan, yhtiö päätti kehittää uuden lohkoketjualustan, joka voittaisi edeltäjiensä kolme suurta haastetta.

Blockchain Bloat

Koska kaikkien solmujen on tallennettava kaikki tapahtumat tietylle lohkoketjulle, lohkoketjun turpoamisesta tulee väistämättä ongelma asettamalla jatkuvasti kasvavia vaatimuksia verkkoa käyttäville solmuille.

Kiihko vähentää blockchain-turvotusta erottelemalla tehtävät vanhempien ja lasten ketjujen välillä ja tapahtumien karsimisella. Jokainen lapsiketjun tapahtuma on karsittu, mikä tarkoittaa, että vain sen olemassaolon kryptografinen hajautus jää lohkoketjuun.

Koko tapahtumahistoria voidaan tallentaa arkistosolmuihin. Tällä tavoin emoketju pysyy kevyenä, ja se tallentaa vain tapahtumia, jotka liittyvät panoksen todentajien (kutsutaan väärentäjiin) saldoon.

Yksi tunnus

Useimmat estoketjut toimivat vain oman natiivin tunnuksensa perusteella. Esimerkiksi Ethereumilla kehittäjä voi lyödä omia rahakkeitaan, mutta kaikki tapahtumat vaativat kaasumaksuja Etherissä.

Sitä vastoin kaikki Ardorin lapsiketjut, mukaan lukien Ignis, toimivat kokonaan omien tunnustensa perusteella. Niputtajiksi kutsutut solmut tarjoavat muunnoksen selvityspalvelun, joka hyväksyy maksut lapsiketjulta ja maksaa väärentäjille pääketjussa Ardorin ARDR-tunnuksissa.

Mukauttaminen

Jelurida havaitsi, että kun yritys tarvitsi räätälöityä ratkaisua, Nxt-lohkoketjun yksinkertainen kloonaus mukautettua toteutusta varten toi mukanaan uusia ongelmia. Suurimmalla osalla pk-yritysasiakkaista ei ollut varaa tarvittaviin asetuksiin palvelimille tapahtumien käsittelemiseksi, ja hajauttamisen turvallisuus oli väistämättä vaarantunut, koska verkkoa käytettiin paljon vähemmän solmuja.

Ardorin vanhemman ja lapsen arkkitehtuurin avulla kuka tahansa voi perustaa räätälöidyn lapsiketjun ja hyötyä vanhemman ketjun turvallisuudesta ja hajauttamisesta.

Joten Ignis on Ardorin ensimmäinen lapsiketju. Se on täysin hajautettu ja tarjoaa rajoittamattoman pääsyn kaikkiin ekosysteemin ominaisuuksiin. Vaikka muut lapsiketjut voidaan konfiguroida käyttäjän vaatimusten mukaan, esimerkiksi rajoittamalla käyttäjän käyttöoikeuksia tai poistamalla kaikki toiminnot käytöstä, Ignis on täysin toimiva ja avoin kaikille. Vaikka Ignisillä on oma tunnus, IGNIS, joka toimii pääsytunnuksena Igniksen ominaisuuksille, kaikki Ignikselle myönnetyt varat ovat täysin yhteensopivia kaikkien muiden lapsiketjun tunnusten kanssa.

Ignisin ominaisuudet

Ignisin ominaisuudet ovat verrattavissa edeltäjänsä Nxtin ominaisuuksiin. On yli 25 erillistä toimintoa, mukaan lukien markkinapaikka, äänestysjärjestelmä, vaihto ja datapilvi.

Merkittävin on, että joidenkin erityispiirteiden osalta Ignis toimii kaikkien lapsiketjujen ohjaajana. Esimerkiksi, jos joku haluaa määrittää käyttäjätilit erityisillä asetuksilla tai antaa resursseja räätälöityyn lapsiketjuunsa, se suoritetaan Ignisin eikä Ardorin avulla.

Vaikka Ignis-ominaisuuksien täydellinen luettelo on liian monta kuvaamaan niitä yksityiskohtaisesti, on useita korostamisen arvoisia.

Ignisin ominaisuudetJotkut Igniksen ominaisuudet

Kevyet älykkäät sopimukset

Älykkäät sopimustapahtumat suoritetaan yleensä kuten mikä tahansa muu tapahtuma, joka sisältää vahvistuksen kustakin solmusta ja sisältää lohkotiedoston tiladatan, kuten tunnussaldot. Sitä vastoin kevyet älykkäät sopimukset eivät vaadi kaikkien verkon solmujen suorittamista ja ovat valtiottomia. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät voivat nopeasti määrittää ja ottaa käyttöön kevyen älykkään sopimuksen ja päivittää ne tarvittaessa helposti.

Lisäksi Ignis tarjoaa mahdollisuuden luoda räätälöityjä kevyitä älykkäitä sopimusmalleja, jotka voidaan jakaa myyntiin tai ilmaiseksi Ignis-markkinapaikan kautta.

Tapahtumien ja tilien valvonta

Ignis helpottaa hienostunutta tilien ja tapahtumien valvontaa muissa lapsiketjuissa. Tämän ominaisuuden avulla lapsiketjun käyttäjät voivat luoda yhdistettyjä hyväksymismalleja, jotka edellyttävät useita allekirjoituksia jokaiselle tapahtumalle, tai rajoittaa käyttäjätilejä siten, että he voivat hyväksyä tapahtumia vain tiettyyn arvoon saakka.

Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen käyttäjille, jotka perustavat lapsiketjuja rahoitustapahtumia varten. Esimerkiksi, jos lapsiketju perustetaan vaihtoon, se voi vaatia pörssin palveluksessa olevaa ihmisen hyväksyjää hyväksymään yli 1000 dollarin arvon noston turvatoimenpiteenä.

Yksityisyys

Ignisiin tallennetut tiedot ovat yleensä julkisia. Se tarjoaa kuitenkin kolikoiden sekoitusominaisuuden, jotta käyttäjät voivat sekoittaa saman määrän tunnuksia vasta luotujen vastaanottajien tilien välillä, mikä tarjoaa ylimääräisen yksityisyyden suojan. Se tukee myös salattua viestintää. Viestit voidaan jakaa turvallisesti kolmannen osapuolen kanssa toimittamalla heille salausavain.

IGNIS-tunnus

IGNIS-tunnus tarjoaa pääsyn kaikkiin Ignis-lohkoketjun ominaisuuksiin ja sitä käytetään tapahtumamaksujen maksamiseen. Kiinteää toimitusta on miljardi IGNIS-tunnusta. 44 prosenttia näistä myytiin ICO: lla vuonna 2017, mikä keräsi projektille 15 miljoonaa dollaria. Jäljellä olevista rahakkeista 50 prosenttia pudotettiin kenellekään, jolla oli Nxt-tunnuksia Ardorin syntymälohkon aikaan 1. tammikuuta 2018. Muut kuusi prosenttia pidätti Jelurida.

Kuten useimmat rahakkeet, IGNIS-suorituskyky pyrkii seuraamaan salauksen yleisiä markkinoita. Markkina-arvo nousi yli 60 miljoonan dollarin kesällä 2019, kun Bitcoin saavutti vuotuisen huippunsa 13 000 dollaria. Tammikuusta 2020 IGNIS-markkina-arvo oli noin 20 miljoonaa dollaria.

Voit ostaa IGNIS-rahakkeita Ardorin oman hajautetun pörssin kautta. Vaihtoehtoisesti se on myös kaupattavissa 17 muulla alustalla, mukaan lukien Bittrex, Changelly, Stex ja Upbit.

IGNIS-tunnusten tallentaminen vaihtotilin ulkopuolelle tarkoittaa erillisen lataamista Ardor lompakko mikä mahdollistaa minkä tahansa lapsiketjun hallinnan. Lisäksi Freewallet kehitti omistetun Ignis-lompakko yhtä hyvin. Molemmat ovat saatavilla Windows-, MacOS-, Linux- ja Android-käyttäjille.

Ignis LompakkoIgnis-lompakko Free Walletista

Etenemissuunnitelma

Jelurida on ollut johdonmukainen Ardorin ja Ignisin etenemissuunnitelmien toteuttamisessa. Vuonna 2019 otettiin käyttöön kevyet älykkäät sopimukset, lapsiketjun tilien hallinta ja perustettiin lapsiketju Max Property Groupille, joka on yksi Ardorin suurimmista projekteista.

Tällä hetkellä kehitteillä on joitain tapahtumien karsinta- ja arkistohakuominaisuuksia sekä laitteiston lompakon integrointi.

Jatkokehitys on edelleen tutkimusvaiheessa projektin verkkosivuston mukaan. Näitä ovat suojattu äänestys, Java-moduulit ja luottamukselliset solmujen määritykset.

Johtopäätös

Verkkosivustolla todetaan, että Jeluridan yrityksen tehtävänä on “mukautettujen hajautettujen sovellusten suunnittelu, rakentaminen ja toteuttaminen julkisilla alustoilla tai yksityisinä, luvallisina tai hybridiratkaisuina” kuin koskaan aikaisemmin “. Yhdessä Ignis ja Ardor yhdessä ovat menossa pitkälle tämän tehtävän saavuttamiseksi.

Ardor tekee kaiken infrastruktuurityön varmistaakseen, että alusta toimii, kun taas Ignis tarjoaa yksilöille tai yrityksille mahdollisuuden valita omaan käyttötarkoitukseensa sopivat ominaisuudet ja toiminnot.

Monissa hankkeissa puhutaan markkinoille pääsyn esteiden vähentämisestä. Ardor ja Ignis tosiasiassa kuitenkin tuovat tämän vision elämään. Jos projekti voi saada vetovoimaa etenkin yritysyleisön keskuudessa, sillä on hyvät mahdollisuudet ylittää kilpailu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me