WEF Blockchain

World Economic Forum (WEF) nylig utgitt et papir kalt “Building Block (chain) s for a Better Planet.” Forskningsoppgaven ble skrevet i forbindelse med PWC og Stanford Universitys Stanford Woods Institute for the Environment. Det er et overveldende positivt stykke for blockchain, og foreslår mange områder der blockchain kan gjøre en stor forskjell.

WEF Blockchain

I følge rapporten,

“Blockchain brukstilbudsløsninger som er spesielt relevante på tvers av miljøapplikasjoner, har en tendens til å samle seg om følgende tverrgående temaer: muliggjør overgangsrenser renere og mer effektive desentraliserte systemer; peer-to-peer-handel med ressurser eller tillatelser; gjennomsiktighet og styring av forsyningskjeden; nye finansieringsmodeller for miljøutfall; og realisering av ikke-økonomisk verdi og naturlig kapital. ”

Den kanskje mest interessante ideen i uttalelsen ovenfor er ideen om “ikke-økonomisk verdi.” På mange måter har moderne kultur blitt laserfokusert på å tjene penger, mens naturen (den underliggende verdien) av penger har blitt glemt.

World Economic Forum ser løftet i Blockchain

Selv om det er ganske tørt skrevet, reiser rapporten noen miljøspørsmål som ikke ofte kommer for ofte i pressen. Blockchain har muligheten til å redusere ineffektivitet, noe som også kan være en stor fordel for vårt globale økosystem.

Rapporten fortsetter med å si at, “Selv om vi har opplevd en veldig positiv økonomisk vekst (den reelle produksjonen vokste 20 ganger og 700 millioner mennesker har gått over i middelklassen), har dette skjedd på bekostning av vårt naturlige miljø; å forfølge økonomisk vekst, og dermed etterspørsel, legger økende press på miljøet vårt, ”som er et greit poeng å gjøre.

Komme forbi sprøytenarkomanen

Det har vært mye hype rundt blockchain.

Ordet ‘blockchain’ var nesten synonymt med kryptoer inntil nylig da folk begynte å våkne opp til mulighetene som Distribuert Ledger-teknologi (DLT) har. WEF-rapporten ser ut til å falme bort røyken og speilene som mange er fanget i, og driver til det underliggende potensialet som blockchain bringer til mange handelsområder.

WEF siterte energisektoren og verktøy som et flott sted for blockchain-applikasjoner. Av hundrevis av ICO-er som kom til markedet i fjor, var mindre enn 1% av dem involvert i energi eller verktøy. WEF-rapporten identifiserte 65 brukssaker for blockchain, og mange av dem faller inn i energisektoren.

De 4 øverste områdene der Blockchain kan gjøre en forskjell

WEF identifiserte åtte områder der blockchain kan bli en fremtredende teknologi. Her er fire av dem, som alle kan føre til nye virksomheter som skaper reell sosial verdi for alle involverte.

EN gjennomsiktig forsyningskjede

WEF kan være litt sent til blockchain-partiet i logistikksektoren. De ser på blockchain som innledet en ny æra i hvordan globale forsyningskjeder fungerer, som faller i tråd med plattformene som selskaper som IBM ruller ut i den virkelige verden akkurat nå..

Blockchain Supply Chain Management

Les: Blockchain & Supply Chain Management

TO bærekraftig og desentralisert ressursforvaltning

En sentralisert ressursfordelingsmodell var det beste vi kunne gjøre. I en verden der kull eller naturgass var ryggraden i det elektriske nettet, var sentralisert distribusjon av sofistikerte parter sannsynligvis den beste veien å gå. Nå som ikke-tradisjonelle kraftsystemer er levedyktige, er det sannsynligvis på tide å gjøre noen endringer i hvordan vi tildeler energi.

TRE nye former for finansiering og investering

Det finansielle systemet er for lengst ute for en større revisjon. Blockchain er tilsynelatende skreddersydd for mikrofinansiering og mikrolån, noe som kan endre måten folk får tilgang til kapital overalt. I stedet for grønne kraftleverandører som konkurrerer om lån til rådende markedsrenter, kan blockchain tillate folk å låne ut til gunstige vilkår til selskaper de ønsker å støtte.

FOUR Blockchain muliggjør stimulerende sirkulære økonomier

Gjett hva?

Når du kjøper et produkt som selges i en plastbeholder, betaler du ikke en realistisk sum penger. Det er flere grunner til dette, men de massive skattelettelsene som oljeselskapene får, er en av dem.

Det er lite insentiv til å resirkulere de fleste plastprodukter, og det er derfor det flyter en enorm mengde plast midt i Stillehavet. Blockchain blir allerede brukt av IBM for å stimulere samlingen av Stillehavets søppelplaster, og det er mange andre områder som kan bli hjulpet av samme teknologi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me