Ethereum 2.0

Ethereum-medskaper Vitalik Buterin vakte intriger og kontrovers i helgen i flytende på Ethereum Research-forumet, mulighet for å bruke Bitcoin Cash (BCH), den største og mest kontroversielle harde gaffelen til Bitcoin (BTC) til dags dato, som et “kortsiktig datatilgjengelighetslag” for Ethereum.

I sitt diskusjonsinnlegg bemerket Buterin hvor mange skalerbarhetsløsninger for blockchain som er avhengige av å legge et “skalerbart datalag,” f.eks. Ethereum 2.0, på toppen av et “ikke-skalerbart beregningslag”, f.eks. Ethereum 1.0.

Ethereum 2.0

Følgelig hevdet utvikleren at Ethereum-fellesskapet kan begynne å øve med denne lagringsdynamikken ved å bruke andre lave gebyrblokkeringer før utgivelsen av ETH 2.0. Buterin fremhevet Bitcoin Cash som en konkurrent som er verdt å vurdere:

“På lengre sikt (1+ år ut) vil det skalerbare datalaget være ethereum 2.0, fordi det planlagte datakapasiteten på 10 MB / sek er mye høyere enn den eksisterende blockchain. På kortere sikt kan vi imidlertid begynne å jobbe med disse teknikkene umiddelbart ved å bruke eksisterende blokkjeder, spesielt de som har lavere transaksjonsgebyrer per byte enn eter, som datalag. Bitcoin Cash passer uten tvil perfekt av noen grunner. ”

Buterin la til at teknologi som BTC Relay kunne brukes til å verifisere Bitcoin Cash-blokker i Ethereum, og at mange interessenter i BCH-økosystemet sannsynligvis ville være enige i den midlertidige brukssaken hvis Ethereums utbyggere betalte sine transaksjonsgebyrer..

Imidlertid bemerket blockchain-innovatøren at Bitcoin Cash ikke var helt ideell for jobben i sin nåværende form. Han fremhevet skravlingen rundt BCH som omfavnet Avalanche-konsensusmekanismen og sa at et slikt skifte ville gjøre kjeden mer levedyktig for den foreslåtte lagdelingen:

“Den største svakheten til BCH-kjeden er dens 10 minutters sperretid. Dette virker usannsynlig å endre seg dessverre. Imidlertid er det aktiv interesse i BCH-samfunnet for å styrke nullbekreftelsesbetalinger ved hjelp av teknikker som Snøskred før konsensus 38. Hvis disse teknikkene blir robuste for bruk av forebygging av dobbeltbruk, kan vi sparke dem tilbake for å oppnå kortere sluttider som følger. ”

Buterins forslag om datatilgjengelighet lag hovedsakelig sentrert rundt Bitcoin Cash, men han la også fram Ethereum Classic (ETC) som en annen blockchain å vurdere. Å jobbe i ETCs favør er dens raskere sperretider, selv om blokkene ville være vanskeligere å kontrollere, argumenterte han.

Noen applauderer, andre Sneer

Noen i Ethereum- og Bitcoin Cash-samfunnene ønsket forslaget velkommen, og andre som Ivan on Tech-verten Ivan Liljeqvis hyllet det som en “bytte fra tribalisme til samarbeid” i den bredere kryptoøkonomien..

Vitalik @VitalikButerin foreslår å bruke Bitcoin Cash $ BCH for lagring.

Det er bare begynnelsen, ettersom kryptosamfunnet modnes, vil fokuset bytte fra tribalisme til samarbeid.

På slutten av dagen har vi alle lignende mål og ambisjoner i dette rommet. pic.twitter.com/bL9EsMvMSt

– Ivan on Tech (@IvanOnTech) 14. juli 2019

Omvendt er det ingen mangel på Ethereum-skeptikere som kaster forslaget som lite unnfanget og indikerer desperasjon. Av disse skeptikerne hevdet mange at Bitcoin Cash var en sårbar kjede å stole på fordi kostnadene for å utføre et 51 prosent angrep mot blockchain for tiden er relativt lave..

Vitalik foreslår å lagre Ethereum blockchain-data på Bitcoin Cash. Forferdelig ide imo: ingen bruker BCash og den har samme gruvedrift som Bitcoin, noe som gjør den ekstremt sårbar for 51% angrep. https://t.co/TrBRC7vkVt

– Tuur Demeester (@TuurDemeester) 15. juli 2019

Selvfølgelig gjenstår det å se om Buterins forslag i det hele tatt vil bli implementert. Og selv om det var, ville lagdelingen være midlertidig. Men det som er klart er at Ethereum-medskaperens forkjærlighet for eksperimentell tenking ikke slutter å generere debatt snart.

ETH 2.0 Research Team er vert for Reddit AMA

15. juli holdt Ethereum 2.0-forskergruppen en “Spør meg om hva som helst”Tråd på r / ethereum subreddit, der Danny Ryan, Justin Drake, Carl Beekhuizen og Buterin svarte på noen av samfunnets brennende ETH 2.0-spørsmål.

Under Eth 2.0 AMA, forsker @drakefjustin svarer på kritikk som Eth 2.0 er "ekstremt komplisert"https://t.co/ZaGFF2TTbx pic.twitter.com/AAUzwMYyu4

– Hudson Jameson (@hudsonjameson) 15. juli 2019

Forskerne stilte spørsmål om skråstrekk, klienter og videre. Spesielt gjentok Buterin nylige bemerkninger ved å hevde alle forskningsgjennombruddene som trengs for å implementere ETH 2.0, er allerede fullført:

Jeg tror ærlig talt at det ikke er noen uløste forskningsutfordringer på dette tidspunktet. Det er for det meste ‘hvordan gjør vi denne tingen mer elegant og tar opp færre kodelinjer og har færre kantsaker’ på forskningssiden. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me