Kina

Siden lanseringen av sitt digitale valutainitiativ for over fem år siden, har People’s Bank of China (PBoC) – Kinas sentralbank – holdt kjeft over saken.

Omverdenen visste bare om Kinas intensjoner på grunn av lekkasjer og kommentarer utenom det som ble gjort her og der. Derfor har det vært mye spekulasjoner om detaljene i prosjektet.

En topp risikokapitalist i industrien ble nylig med på dette spekulasjonstoget, forteller CNBC i et intervju at hun mener lanseringen av Kinas kryptovaluta er rett i horisonten, til og med å utstede sin egen tidslinje.

Kina

Kinas Crypto bare 12 måneder unna?

Edith Yeung, partner av Proof of Capital – et blockchain-sentrisk venturefond som har gjort investeringer i Binance, Blockstream og Stellar ifølge nettsiden – fortalte CNBC 20. november at hun tror Kinas digitale eiendel “definitivt” vil lansere “innen neste seks til tolv måneder. ”

Mens hun ikke siterte en kilde som støttet denne spådommen, uttalte Yeung at Kina har vært “veldig gjennomtenkt” om hvordan det ønsker å rulle ut den planlagte kryptovalutaen til 1 milliard + befolkning, før hun antyder at mengden ressurser nasjonen har lagt inn dette prosjektet indikerer en forestående lansering. Som svar på et spørsmål om Kinas tidslinje for kryptovalutaen forklarte investoren:

“Det kan være ganske snart. Selv om det virker som timingen er rett etter at Mark Zuckerberg ble grillet av Kongressen, er dette noe som har vært i arbeid de siste årene. “

Det har den kinesiske regjeringen vært "virkelig gjennomtenkt" om rammeverket for elektronisk betaling for digital valuta og utrulling.

Morsom prat med #blockchain #crypto #Kina #EastTechWest @christinecnbc @arjunkharpal @CNBCi i morges =) https://t.co/cY7alpimzT pic.twitter.com/VKna0rikB6

– Edith Yeung (@edithyeung) 20. november 2019

Yeungs påstand om at Kina er i ferd med å få sin egen kryptovaluta kommer kort tid etter at CNBC rapporterte at HCM Capital-lederpartner Jack Lee mener PBoCs digitale valutanettverk kan lanseres i løpet av de neste to til tre månedene.

Uttalelsen hennes kommer også varmt i hælene på en lignende rapport fra Forbes, som antydet at “teknologien bak kryptovalutaen har vært klar siden i fjor, og at kryptovalutaen kunne lanseres så raskt som 11. november, Kinas travleste shoppingdag, kjent som singler Dag.”

Ikke hold pusten

Mens Yeung og andre mener at lanseringen av kryptovalutaen er i nærheten, har PBoC bedt om å være annerledes. I henhold til tidligere rapporter fra Blockonomi sa den kinesiske sentralbanken i forrige uke i en offisiell kunngjøring at “nettnyhetene (elektroniske nyheter)” om at den har utstedt lovlig digital valuta er kategorisk falske. En grov oversettelse av uttalelsen lyder som følger:

“People’s Bank of China har ikke utstedt lovlig digital valuta (DC / EP) og har ikke autorisert noen handelsplattform for aktiva til å gjennomføre transaksjoner. People’s Bank of China har studert den juridiske digitale valutaen siden 2014 og er fremdeles i gang med forskning og testing. “

PBoC var ikke ferdig ennå. Kinas sentralbank fortsatte at utenlandske og lokale rapporter som antyder datoer for lanseringen av “DC / EP” eller “Digital Currency Electronic Payment (DCEP)”, som kinesiske medier har kalt prosjektet, er “unøyaktige.”

U.S. bør reagere

Uansett den nøyaktige tidslinjen, mente Yeung at USA trenger å “skynde seg” og reagere på Kinas trekk for å digitalisere yuanen.

En annen fremtredende blockchain-sentrisk investor, Anthony Pompliano, er enig i denne følelsen. Han skrev i et nyhetsbrevutgave som ble publisert tidligere i år at USA må gå for å etablere et digitalt pengesystem, spesielt “for å oppnå en [monetær / økonomisk] fordel” og for å “fange fantasien til hundrevis av millioner mennesker.”

Denne påstanden har blitt støttet av French Hill og Bill Foster, to kongressmedlemmer som nylig skrev følgende i et brev til Federal Reserve om digitale valutaer:

“Vi er bekymret for at den amerikanske dollarens forrang kan være i fare på lang sikt fra bred adopsjon av digitale fiat-valutaer. Internasjonalt gjennomførte Bank for International Settlements en studie som fant at over 40 land rundt om i verden for tiden har utviklet eller ser på å utvikle en digital valuta. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me