Shapeshift

Populær øyeblikkelig kryptokursutveksling ShapeShift har nettopp kunngjort at de vil lansere en ny medlemskapsprogram. Selskapet beskriver det som et lojalitetsprogram der de som handler på plattformen kan tjene FOX-tokens. Selv om detaljer ennå ikke er utgitt, foreslår selskapet at det å eie et visst antall FOX-tokens kan gi høyere nivåer av medlemskap og større belønninger som lavere avgifter eller høyere trading cap. Dessverre er introduksjonen av dette medlemskapssystemet ikke alt positivt, og det har noen mennesker (inkludert talsmenn for personvern) bekymret for.

Shapeshift

The ShapeShift Way

For de ukjente er ShapeShift en kryptovalutautveksling som ikke krever konto. I stedet velger brukerne en innskuddsvaluta og en mottaksvaluta. Når systemet mottar et innskudd, blir ønsket token eller mynt automatisk sendt til den angitte adressen. Enkelt sagt velger du hva du sender og hva du vil ha i retur, og handelen kan gjøres uten å registrere deg for en konto. En annen stor fordel med denne modellen er at den er immun mot mange typer hackingsforsøk fordi utvekslingen ikke holder brukerne innskudd i lengre perioder.

ShapeShift har imidlertid sine begrensninger, for eksempel et noe begrenset tilbud på støttemynter og poletter, og til tider tar de høyere avgifter enn andre mer tradisjonelle børser. I tillegg er gebyrene som ShapeShift tar svært ugjennomsiktige, og er ikke helt klare eller flate. Futhur, i tider med stor etterspørsel kan noen mynter eller poletter være utilgjengelige i lengre perioder.

I alle fall har ShapeShift endret kryptovaluta slik vi kjenner den, og en rekke lommebøker støtter ShapeShift-integrering naturlig. Det er også en rekke konkurrerende nettsteder som tilbyr lignende tjenester.

Medlemskapsprogrammet

Medlemskapsprogrammet som allerede er lansert er foreløpig frivillig. Dette betyr at hvis du vil fortsette å bruke ShapeShift er normalt, trenger du ikke å registrere deg for medlemskapet. Mer om det senere.

Det er ganske enkelt å registrere seg for et medlemskap, men når du kommer inn på dashbordet ditt, begynner nettstedet å kreve personlig informasjon som ditt juridiske navn, adresse og myndighetsutstedte ID-nummer. Vi prøvde å registrere deg og verifisere en konto, men vi fant ut at nettstedet umiddelbart ville avvise den personlige informasjonen vi sendte inn, og at vi ikke kunne komme videre.

Les også: Changelly Vs ShapeShift

Som beskrevet i et blogginnlegg, fungerer medlemskapet på et nivåbasert system der brukere kan tjene FOX-tokens ved å utføre handler på plattformen. Antagelig kan disse tokens også kjøpes direkte på forskjellige åpne markeder, ettersom det ganske enkelt er et ERC-20-token. Ettersom brukeren har større mengder av disse tokens på kontoen sin, vil de oppnå høyere servicenivåer som vil redusere valutakostnader og potensielt øke de daglige handelsgrensene..

Ikke alle regnbuer og enhjørninger

I det ShapeShift kaller et attributt for det nye programmet som “suger”, vil medlemskapssystemet etter hvert bli obligatorisk.

Medlemskap krever grunnleggende personlig informasjon som skal samles inn. I dag er medlemskap valgfritt, men det blir snart obligatorisk.

Det som imidlertid er uklart, er om slike obligatoriske medlemskap må passere KYC-sjekker for å være kvalifisert bare for grunnleggende handel og ikke avanserte bonuser og funksjoner på plattformen, for eksempel reduserte avgifter.

Dette trekket har selvfølgelig hevet en rekke øyenbryn. Spesielt fordi ShapeShift har vært kjent som en måte å anonymt utveksle. Mens selskapet utvilsomt holder sine egne poster og utvekslinger kan spores, ble det faktum at de ikke krevde å registrere seg mye mindre KYC-sjekker, i det minste bakt inn i systemet. Dette vil imidlertid endres snart når medlemskapssystemet blir obligatorisk.

Det er denne forfatterens mening at ShapeShift uansett årsak ble tvunget eller presset til å sette i gang obligatoriske KYC-sjekker for alle kunder. De kokte opp dette medlemskapsprogrammet i et forsøk på å tilsette en skje sukker i den bitre pillen som faktisk blir svelget av alle fremtidige ShapeShift-brukere..

Selskapet har ikke gitt noen kommentar i denne forbindelse til hvorvidt de blir presset av en ekstern styrke.

Personvern søker vil gå videre

Hvis ShapeShift er i stand til å fortsette å tilby ønskelige produkter og tjenester, vil de sannsynligvis fortsette å ha en jevn strøm av kunder. Coinbase krever for eksempel full KYC-verifisering, og de ser ut til å ikke ha problemer med å finne nye brukere og kunder på timebasis.

For de av oss som verdsetter personvern, anonymitet og økonomisk frihet, er det ganske sannsynlig at vi trenger å finne en ny grense som vil fortsette å respektere anonymitet.

Så langt har andre instant exchange-tjenester ikke iverksatt eller til og med antydet at de i fremtiden vil innføre denne typen ID-verifikasjonsordning. Ikke bare det, men noen tilbyr allerede lojalitetskoder for hver utveksling. Et eksempel er nettstedet changenow.io, som tilbyr sine kunder NÅ tokens med hver sentral utført på plattformen.

Imidlertid er ShapeShift fremdeles den klart største aktøren i den øyeblikkelige utvekslingsindustrien, og det vil derfor ta mye å fjerne dem fra deres nåværende misunnelsesverdige posisjon.

Det er også mulig at når vi kommer nærmere mainstream adopsjon (selv om det fremdeles er ganske langt unna), vil vår ville vest-mentalitet om å ønske privatliv gå veien for dinosaurene en dag. Men for nå, mens vi har muligheten til å opprettholde anonymitet, bør vi gjøre vårt beste for å beholde den.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me