2019 Topp Crypto Stories

Mens en høytidstilværelse har falt over Bitcoin, som nå stagnerer i $ 7000-tallet, har det siste året blitt fylt med en flom triumfer og skuffelser for kryptovalutaen og blockchain-plassen.

Ikke bare har kryptomarkedet sett sin rimelige andel av opp- og nedturer, men det har også den underliggende industrien, som fortsetter å få trekkraft til tross for en dramatisk nedgang i Q3 og Q4 i prisen på Bitcoin og lignende..

Følgende er en liste (i ingen spesifikk rekkefølge) over de beste krypto- og blockchain-relaterte historiene som denne spirende industrien så i 2019.

2019 Topp Crypto Stories

Etter å ha merket Bitcoin som en “svindel”, lanserer JP Morgan egen digital eiendel

JP Morgan, en av verdens største finansinstitusjoner hvis administrerende direktør stemplet Bitcoin som en “svindel” på vei ut døren i 2017, lanserte sin egen digitale eiendel i 2019.

Banken og verdipapirforetaket avduket “JPM Coin” i begynnelsen av året, og avslørte at denne digitale formen for penger ville være basert på Quorum, en privat versjon av Ethereums stack.

JPM Coin forblir i en pilotstatus, og brukes til å overføre verdi mellom JP Morgan-filialer; ledere hevder at den digitale valutaen, knyttet til den amerikanske dollaren, bare brukes til en liten del av transaksjonene.

Mens han fortsatt er i sine tidligste faser, har Jamie Dimon, administrerende direktør i banken, hevdet at den digitale valutaen kunne finne veien inn i murstein- og mørtelbutikker i fremtiden, selv om han ikke ga noen konkrete detaljer eller en tidslinje på det.

Bye-Bye Dollars, Hello Libra

Etter JPM Coin avduket Facebook Libra, beregnet som et “nytt globalt betalingssystem”, sammen med den foreslåtte Libra-lommeboken kjent som Calibra, etter flere måneders intern utvikling av over 100 ansatte som sosiale medier og internettgiganten.

Prosjektet, som nå drives av en Sveitsbasert gruppe som er relativt uavhengig av Facebook, kalt Libra Association, ble lansert med støtte fra Visa, Mastercard, Spotify, PayPal, Uber, blant en rekke venturekapitalselskaper, blockchain-oppstart og detaljhandelsfirmaer..

På grunn av regulatorisk press følte noen av Vektens mest fremtredende støttespillere – nemlig Visa, Mastercard og Paypal – det var lurt å forlate skipet og hevdet at de ikke kunne tåle presset fra myndighetene, men er fremdeles åpne for å samarbeide med Facebook på digital penger og fintech i fremtiden.

Mens Libra har lidd dette slaget, er prosjektet fremdeles funksjonelt, med rapporter som indikerer at blockchain har et testnett som har behandlet tusenvis av transaksjoner. Selv om trusselen om regulatorisk motstand venter, noe som betyr at Vekten forblir noe død i vannet, med lite informasjon om hvordan og når blockchain og dens fiat valutastøtte kryptovaluta vil starte.

Kina omfavner Blockchain, Shuns Bitcoin (Igjen)

I oktober hevdet Kinas leder, president Xi Jinping, i et møte med det kinesiske samfunnspartiets politbyrå at blockchain skulle adopteres i nasjonen som en “kjerneteknologi” som drar nytte av næringer fra helsetjenester og utdanning til handel og finans..

Dette førte umiddelbart til en blockchain-vanvidd i Kina, som har kulminert i massestøtte av blockchain og teknologier som det fra statlige medier, selskaper og enkeltpersoner.

Mens de støttet blockchain, har kinesiske myndigheter gjort det klart at de ikke støtter Bitcoin og andre kryptovalutaer, med finansielle regulatorer i regioner som Beijing og Shanghai doblet ned på deres anti-kryptostillinger først etablert i slutten av 2017.

Institusjoner dykker inn i Bitcoin

Selv om noen ikke bryr seg om å innrømme det, var 2019 et vannskilleår for institusjonell involvering i Bitcoin-rommet.

Fidelity Investments – Wall Street-finansgiganten med over $ 2 billioner under forvaltning. Firmaet, som avduket Fidelity Digital Assets-divisjonen i 2018, begynte å rulle ut Bitcoin-varetekt og handelsutførelse i år.

Det begynte med en pilotutrulling, med selskapet som kun tilbyr Bitcoin-relaterte tjenester til et utvalgte klienter. Men for bare en måned eller to siden, rundt den tiden Fidelity Digital Assets sikret seg en lisens for handel og forvaring i New York som tillot det å betjene kunder i den staten, har tjenesten blitt frigitt til alle kvalifiserte kunder.

Også i år ble Bakkt – kryptovaluta-utveksling støttet av Microsoft, Starbucks og Intercontinental Exchange – lansert,

lanserer sine Bitcoin-futureskontrakter i september. Derivatene har siden hatt sterk adopsjon fra institusjoner, noe som resulterte i at Bakkt lanserte andre finansielle produkter som kontantavviklede Bitcoin-futures i Singapore og BTC-opsjoner..

Selskapet har til hensikt å lansere en betalingsapplikasjon for kryptovaluta i 2020, men det er vanskelig å få mer informasjon om denne siden av Bakkt.

Mens de nevnte nyhetshendelsene var positive i seg selv, venter analytikere og investorer fortsatt på lanseringen av Bitcoin børshandlede fond (ETFer)

Gone Mainstream … Igjen

På grunn av en sammenløp av de nevnte historiene, fant noen av verdens viktigste mennesker ordet “Bitcoin” eller “kryptovaluta” unnslippe leppene sine, og kastet denne bransjen tilbake i det vanlige søkelyset, i det minste midlertidig.

I februar tok Elon Musk – medstifter av PayPal, administrerende direktør i SpaceX og Tesla, grunnlegger av Boring Company, blant andre titler – til “FYI” podcasten til ARK Invest, en Wall Street-undersøkelse som er sterkt interessert i investeringer som Bitcoin og Tesla. Etter å ha diskutert Teslas siste fremskritt, tok podcast-vertene en kort til side: de spurte Musk om hans tanker om Bitcoin.

Til mange overraskelser delte han sin begeistring for teknologien og hevdet at kryptovalutaen har en underliggende struktur som er “ganske strålende”, og la til at han tror kanskje Ethereum og “kanskje noen av de andre” kan ha teknologisk fortjeneste. Den anerkjente teknologen avsluttet med å si at han mener “uten tvil” at krypto er en “langt bedre måte å overføre verdi enn papirbiter på.”

Musks kjærlighet til Bitcoin ble ekko av andre fremtredende teknologer, nemlig Jack Dorsey, leder for både Twitter og fintech-selskapet Square. Dorsey sa på Joe Rogan Podcast at han tror at Bitcoin snart vil bli den opprinnelige valutaen på Internett, før han i et inntjeningssamtal legger til at han “elsker Bitcoin.” Dorsey ble straks forkjempet av kryptovalutasamfunnet som den personen som vil bringe denne eiendommen mainstream permanent.

Selv politikere har begynt å snakke Bitcoin og kryptovaluta. President Donald Trump skrev i en tweet publisert i juli at han ikke er “en fan av Bitcoin og andre kryptovalutaer, som ikke er penger, og hvis verdi er svært ustabil og basert på tynn luft.” Han støttet sin kommentar ved å se på det faktum (eller følelsen) at digitale eiendeler kan brukes til å lette “ulovlig oppførsel, inkludert narkotikahandel og annen ulovlig aktivitet.” Trumps tirade ble fulgt med en rekke anti-kryptotiltak fra enkeltpersoner i Federal Reserve og Treasury.

Senest ble FNs generalsekretær, António Guterres, sitert av Forbes som sa at grener av den mellomstatlige organisasjonen skulle begynne å vedta blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me