Bitcoin-teknologi

Siden Bitcoin (BTC) ble kastet inn i denne verden, forsto de mest ivrige advokatene at det ble opprettet for å være et digitalt alternativ til det sittende økonomiske systemet. Mens dette underliggende raison d’etre har blitt misforstått av tilskuere gang på gang, denne bransjens ivrige troende har holdt anti-etableringstempoet bundet bort når tiden er inne.

Med fremveksten av Lightning Network, blant en rekke andre skalerbarhetssentriske protokoller, kan det argumenteres for at det bare er et spørsmål om tid før desentraliserte penger tar et steg på etableringen. Men ifølge en analytiker kan dette tektoniske skiftet i global økonomi kanskje ikke komme så snart noen libertariere forventer.

Bitcoin-teknologi

Kryptoaktiva kan forstyrre private betalingsnettverk

I et notat innhentet av Bloomberg, MoffettNathanson-analytiker Lisa Ellis forklarte at det ikke kan være et hypotetisk scenario i fremtiden å slappe av til din lokale Starbucks for å kjøpe kaffe med Bitcoin. Hun forklarte at selv om dette høres “latterlig ut”, kan kryptokurver, spesielt Bitcoin, Ethereum og Ripples XRP, bli en eksistensiell trussel mot Visa, PayPal, blant andre digitale-sentriske, sentraliserte betalingsøkosystemer i tide. Ellis la til at denne trenden innen global økonomi vil være verdt å se på.

MoffettNathanson-representanten støttet sin kommentar, sannsynligvis ansett som hellig av hvem som er hvem fra Wall Street, og bemerket at for det første er desentraliserte kryptokurver av natur, i motsetning til sentraliserte ordninger for betalingsbehandling. Hennes andre og uten tvil viktigere poeng var at mangler, spesielt når det gjelder transaksjonsgjennomstrømning, personvern og sikkerhet, har begynt å miste sin styrke.

Dermed bemerket hun at med mindre “nettverk fullt ut omfavner disse teknologiene (blockchain, kryptovaluta og relaterte innovasjoner) selv”, kunne Wall Street’s kjære begynne å avstå brøkdeler av virksomheten til prosjekter bygget på Bitcoin-lignende protokoller. Eksempel på dette, Ellis pekte en finger mot San Francisco-baserte Ripple Labs, og bemerket at deler av det grenseoverskridende markedet for bedrift og forbruker til forbruker vil begynne å bli overlevert fra Western Union To Ripple.

Pompliano mener at Bitcoin kan overgå Visa

Mens Ellis så ut til å være i Ripples leir, har mange fremdeles hevdet at Bitcoin, verdens eldste (fungerende) og mest kjente kryptovaluta, fremdeles har en sjanse til å begynne å slippe unna hegemoniet som Visa, Mastercard, blant andre institusjoner har skåret ut for dem selv.

Anthony “Pomp” Pompliano, en av grunnleggerne av Morgan Creek Digital, gikk til Off The Chain, en publikasjon han leder, til røpe at Bitcoin kan være undervurdert sammenlignet med Visa og Mastercard. Kryptovaluta-investoren, kjent for sin uopphørlige utnyttelse av anti-etablering retorikk på Twitter, bemerket senere at dette tallet fremhever nettverkets ytelses- og vekstpotensial.

Faktisk hevdet han at “gitt den raske vekstraten og de historiske premiene” av lovende oppstart og nettverk, kunne kryptovalutaen begynne å ta stikk mot Visa og Mastercards verdivurderinger de neste årene. Pomp skrev:

“I dag er det 1/4 markedsverdi for Mastercard og 1/6 av Visa, men det vil ikke overraske meg om Bitcoin overgår begge de neste 36 månedene. De eldre nettverkene ble bygget for en verden som vi ikke lenger lever i, og det desentraliserte nettverket er bygget for fremtiden. ”

Mens Pompliano, en tidligere Facebook- og Snapchat-ansatt, kommer med argumentet sitt fra et kvantitativt perspektiv, hevder mange at det grunnleggende allerede er der. På slutten av Visa og Mastercard har kildene som snakker til Wall Street Journal avslørt at selskapene ønsker å øke utvekslingsgebyrene innen april, både for forbrukere og banker. Mens det ikke ble sitert noen spesifikke detaljer, anslår CMSPI, en konsulentgruppe for kjøpere og betalinger, at Visas nyutviklede avgifter fra april 2019 til april 2020 vil koste amerikanske forbrukere ytterligere 570 millioner dollar..

På slutten av Bitcoin har Lightning Network, som noen hevder at kryptovalutaen er på nivå med sentraliserte systemer, sett vekst i kjeften de siste ukene. Mens utviklingen av skaleringsløsningen hovedsakelig har vært et biprodukt av en manns innsats, ser Lyn ut til å være på randen til en kambriumeksplosjon. Men vil det være nok til å gjøre Bitcoin til en konkurrent til Visa?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me