Kina

Både blockchain og kryptokurver har reentert den kinesiske bevisstheten etter at nasjonens leder, president Xi Jinping, hyllet teknologiene i en politisk uttalelse. Hans uttalelse har ført til en tilstrømning av interesse for blockchain fra alle hjørner av nasjonen.

Faktisk har statistikken fra WeChats sosiale medier vist at søk etter de kinesiske ordene for “Bitcoin” og “blockchain” har steget henholdsvis to til tre ganger og 12 ganger.

Også Kinas børsnoterte selskaper med blockchain-elementer har steget høyere på Shanghai Stock Exchange, med dusinvis av aksjer som har nådd grensen på 10% under mandagens handelsøkt..

Kina

Selv i utlandet samlet et kinesisk selskap som er notert på NASDAQ, som noen kalte en “blockchain-konseptbeholdning”, 100% på en dag.

Kort sagt, det er (eller i det minste det var) “kryptomani” i Kina igjen. Men kinesiske statsmedier oppfordrer nå investorer til å forbli rasjonelle, for ikke å replikere det som ble sett i 2017.

Kinas Crypto About-Turn

Tro det eller ei, Kina var en gang de facto-hovedstaden i Bitcoin- og kryptovalutaindustrien. Nasjonen skapte tross alt Bitmain og mange tidlige investorer i kryptoaktiva, antagelig på grunn av risikoen, spekulasjon og teknologisk utvikling..

Men i 2017 og 2018 begynte kinesiske myndigheter å forby handel med kryptovaluta, visse bransjerelaterte arrangementer og spesifikke nettfora og nettsteder angående emnet. Årsaken til denne trenden ble aldri adressert, men Bitcoin ble raskt faset ut av nasjonens popkultur.

Som du vet, tok imidlertid Kina nylig en alvorlig omvendelse. Som rapportert av Blockonomi, sa Kinas president, Xi Jinping, det kinesiske kommunistpartiets sentralkomité at det burde være et press for å vedta blockchain “som et viktig gjennombrudd for uavhengig innovasjon av kjerneteknologier.” Statlig drevet utløp Xinhua avslørt at Xi hyllet de potensielle fordelene med blockchain-teknologier i en rekke bransjer, inkludert økonomi, utdanning, helsevesen, matsikkerhet og mer.

Ta det med ro

I følge Reuters, People’s Daily-avisen, som er utgitt av Kinas regjerende kommunistparti, kom nylig ut med en artikkel som ba om rasjonalitet i Kina angående blockchain. “Blockchains fremtid er her, men vi må forbli rasjonelle,” skrev uttaket i en publisert utgivelse sent mandag, og antagelig henviste til den allerede voldsomme spekulasjonen i blockchain sett i Shanghais finansmarkeder.

Utløpet fortsatte og minnet sine millioner av lesere om at Xis uttalelser ikke skulle misforstås som et tegn på støtte for kryptovaluta:

“Fremveksten av blockchain-teknologi fulgte med kryptovalutaer, men innovasjon innen blockchain-teknologi betyr ikke at vi bør spekulere i virtuelle valutaer.”

For sent

People’s Daily etterlyser sovetoget for blockchain (og tilhørende kryptovaluta), men denne påstanden faller tilsynelatende på døve ører. Alex Krüger har observert at Kinas interesse for Bitcoin fortsatt er høy på plattformer som Weibo, WeChat og Baidu, mens analytikere har antydet at Kinas kryptovalutamarkeder har begynt å boble igjen – bare se på utbredelsen av altcoins tilknyttet nasjonene, som alt spikret med dusinvis av prosent sist helg.

Kinesisk online interesse for bitcoin (比特 币) har holdt seg høy. Dette er bra. Kartene er for Weibo, Wechat og Baidu. pic.twitter.com/hg8O03ZYQX

– Alex Krüger (@krugermacro) 29. oktober 2019

Det har også oppstått rapporter om at en kinesisk finansinstitusjon har gjort en investering i et kryptovalutaselskap.

I følge Primitive Ventures grunnleggerpartner Dovey Wan, har China Merchant Bank nettopp kunngjort en investering i BitPie, “Bitcoin-lommeboken med den lengste historien og flest brukere i Kina.” Per Wans analyse, dette er starten på den kinesiske nasjonaliseringen av kryptovaluta- og Bitcoin-industrien, som kommer som svar på president Xis kommentarer og den massive offentlige responsen så langt.

Dette er sannsynligvis noe som sannsynligvis er nei når man tar hensyn til People’s Daily’s siste kommentar. Banken har imidlertid ennå ikke trukket tilbake investeringen, og kanskje bekreftet Wans oppfatning om at Kina prøver å nasjonalisere Bitcoin bak kulissene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me