Kina Blockchain

En internettdommer i Kinas Hangzhou-provins bestemte seg for å verve hjelp av blockchain for å bidra til å forsvare immaterielle rettigheter (IP). China.org.cn rapporterte at Internet Court i Hangzhou vil begynne å bruke en blockchain-plattform for å hjelpe forfattere i regionen med å beskytte seg mot piratkopiering på nettet.

Internet Court i Hangzhou er en av tre i Kina. I stedet for å bruke det vanlige rettssystemet, hjelper de kinesiske internettdomstolene folk med å løse juridiske saker online. Piratkopiering er et stort problem for reklamer, men til nå har det vært utfordrende å skape en solid oversikt over forfatterskap.

I følge artikkelen som ble publisert av China.org.cn, er Hangzhou “hjem til mange, om ikke de fleste, onlineforfattere i Kina.” Nyhetsportalen opplyser at det er 107 kjente nettforfattere som bor i et forfatteresamfunn i Binjiang-distriktet i Hangzhou. Forfatterne har jobbet med måter å etablere eierskap over arbeidet sitt, men de sitter igjen med få solide alternativer.

Kina Blockchain

Blockchain Internet Copyright Law

Mange av forfatterne i Hangzhou skriver angivelig ut artiklene sine eller laster ned verket som et middel til å fastslå tidspunktet for opprettelsen. Begge disse metodene er relativt enkle å forfalske. Blockchain er en ideell teknologi for å hjelpe reklamer med å opprettholde eierskap over arbeidet sitt, og det kan også bidra til å redusere den juridiske prosessen som er involvert i håndhevelse av IP-lovgivning.

I følge Wang Jiangqiao, som er dommer ved internettretten i Hangzhou ,

“Blockchain garanterer at data ikke kan manipuleres (med) … alle digitale fotspor som er lagret i det rettslige blockchain-systemet … har juridisk virkning,” og at “forfatterskap, tidspunkt for opprettelse, innhold og bevis for brudd.”

Kina har vært en hard motstander av kryptoer, men de gjør fremskritt for å bruke blockchain der det er mulig. I motsetning til mange andre nasjoner som nærmer seg blockchain med forsiktighet, har kinesiske domstoler velsignet bruken av blockchain i mange juridiske funksjoner.

EPO spiller Catch-Up

I forrige uke Europeisk patentkontor holdt en konferanse om ny teknologi, og blockchain sto på dagsorden. Den endagsbegivenheten som ble avholdt i Haag inneholdt en diskusjon om hvordan blockchain kunne brukes i patenteringsprosessen.

EPO-president António Campinos fortalte forsamlingen at,

“Teknologiene i den fjerde industrielle revolusjonen får stadig større fart – og alle i IP må ta tak i den tekniske utviklingen som driver denne perioden med store endringer – og å forstå deres innvirkning,” i sin åpningstale.

EPO-presidenten fortalte også konferansen at “Våre undersøkelsesretningslinjer blir kontinuerlig gjennomgått og tilpasset for å sikre at disse kriteriene er gjennomsiktige og at vår praksis fortsatt er forutsigbar, både for undersøkere og eksterne interessenter,” da patentsøknader for blockchain-teknologi øker.

På tide å komme med programmet

Det manglet ikke på blockchain-emner på EPO-konferansen, og de første hovedtalerne snakket om forskjellige aspekter av blockchain, og hvordan det kunne grensesnitt med andre nye teknologier som kommer til sin rett.

Samlingen ble avsluttet med disse uttalelsene fra EPOs visepresident for operasjoner, Alberto Casado, “Vi er i begynnelsen av en revolusjon. Blockchain startet i finanssektoren – men den spredte seg til alle felt av industrielle applikasjoner. Den vokser på alle felt. ”

Et blandet bilde for Blockchain-utvikling

I løpet av de siste to årene har blockchain gått fra en esoterisk teknologi til et nytt politisk spørsmål som blir tatt på alvor på de høyeste regjeringsnivåene. Kryptovaluta har vært den store taperen globalt, ettersom mange regjeringer slår løs på det de oppfatter som en trussel mot deres pengemakt.

Blockchain, derimot, blir ønsket velkommen av både storbedrifter og myndigheter. Når den underliggende blockchain-teknologien er skilt fra desentraliserte valutaer, ser det ut til å være en veldig populær teknologi.

Blockchain har absolutt overgått FinTech, og kan være en del av den neste store endringen i hvordan mennesker registrerer data. Det er noen som antar hvordan denne kapasiteten vil bli brukt, men vi trenger ikke vente lenge på å se blockchain komme inn i bransjer som ikke hadde hørt om det for noen år siden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me