Ikea

Til tross for en relativt opprivende prisutvikling i år, ser Ethereum ut til å gå mainstream.

I en pressemelding publisert tirsdag, IKEA – ja, møbleringsgiganten kjent for sine skitt-billige kjøttboller og “build it yourself” produktserie – har benyttet seg av den offentlige blockchain for å gjøre opp en transaksjon med et islandsk selskap..

Ikea

IKEA, Gone Blockchain

I løpet av utgivelsen har en islandsk filial av den svenske møbelforhandleren brukt “Tradeshifts plattform og smarte kontrakter” bygget på Ethereum blockchain for å gjøre opp en faktura med Nordic Store, en mer lokal forhandler som kjøpte IKEA-varer.

Interessant, transaksjonen ble ikke avgjort i Ether, men i “Moneriums programmerbare digitale kontanter.” Monerium er en fintech-oppstart støttet av Ethereum utviklingsstudio ConsenSys. Oppstarten er særlig den første institusjonen for elektroniske penger som er godkjent av Finanstilsynet på Island.

Selv om detaljene (spesielt størrelsen) på transaksjonen ikke har blitt offentlig informasjon, mener de som er involvert i denne transaksjonen at dette Ethereum-baserte fakturaoppgjøret er et tegn på ting som kommer for digitale betalinger..

“Som det første selskapet autorisert til å utstede e-penger på blockchains, er vi glade for å demonstrere fordelene med blockchains for vanlige B2B-transaksjoner ved hjelp av en lovlig form for digitale penger,” sa Moneriums administrerende direktør, Sveinn Valfells..

Konsernsjefen for IKEA Island takket til denne begeistringen og bemerket at en “programmerbar finansiell forsyningskjede, der handelspartnere kan koble informasjonsflyter til pengestrømmer gjennom smarte kontrakter”, vil herved revolusjonere hvordan kunder og deres leverandører samhandler med hverandre..

Det er viktig å merke seg at mens Monerium, TradeShift, Nordic Store og IKEA brukte Ethereum, var deres transaksjon avgjørende ikke kryptovalutarelatert (spart for transaksjonsgebyrene). Valfells sa:

“I motsetning til kryptokurrency som er ustabil, er e-penger et bevist digitalt alternativ til kontanter, regulert og innløses på forespørsel. Bruk av programmerbare e-penger i smarte kontrakter varsler en ny kategori av betalinger. ”

Massive firmaer som bruker Ethereum Tech

IKEAs uventede bruk av et Ethereum-basert smart e-pengesystem er det siste tilfellet med et massivt selskap som bruker den populære blockchain.

Bare forleden ble den Chicago-baserte finansielle tjenestegiganten Morningstar, som omhandler kredittvurderinger og aktiva / markedsanalyse, avslørt av Forbes å ha begynt å fordype seg i Ethereum.

Som vi rapporterte om den saken, ønsker det amerikanske firmaet å migrere noen av sine kredittvurderingsvirksomheter til et blockchain-system gjennom Ethereum-smarte kontrakter og orakler – programmer som brukes til å bringe off-chain-data til en blockchain. Et foreslått produkt vil være å tokenisere virksomhetsgjeld, som deretter vil bli rangert on-chain av Morningstar, noe som gir investorene et mer helhetlig blikk på en obligasjon.

På samme måte avslørte Banco Santander, den største banken i Spania, i september at den hadde avgjort en obligasjon på 20 millioner dollar helt på Ethereum.

Folk har bedt om transaksjonene vi har gjort for å tømme og gjøre opp obligasjonen på 20 millioner dollar på Ethereum-nettet.

– John W.. &# 127470;&# 127466;&# 127482;&# 127480;&# 127466;&# 127480;&# 127466;&# 127482; (@_JohnWhelan) 12. september 2019

I kjølvannet av obligasjonsoppgjøret ga selskapet uttrykk for sin begeistring for piloten, spesielt med tanke på hvordan det blockchain-baserte systemet “reduserte antallet mellomledd som kreves i prosessen, noe som gjorde transaksjonen raskere, mer effektiv og enklere.”

Santander, IKEA og Morningstar ved hjelp av Ethereum er imidlertid bare toppen av isfjellet. I løpet av de siste månedene har noen av verdens største teknologi- og detaljhandelsselskaper, for ikke å nevne noen finansinstitusjoner, startet et streif for bruk av blockchain, spesielt Ethereum.

Men siden disse selskapene bruker Ethereum-smarte kontrakter, ikke selve Ether, gjenstår det å se om selskaper som tar i bruk blockchain-teknologien og det smarte kontraktssystemet vil ha en positiv effekt på kryptokurrencyens pris.

Men med økt etterspørsel etter Ethereum-blockchain-prosesser, bør det komme en økt etterspørsel etter Ether selv. Det er uansett hva Ether-okser vil ha.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me