IBM Blockchain

IBM har tatt i bruk blockchain-utvikling på en stor måte. I følge en nylig artikkel publisert av CNNTech, Big Blue har for tiden 1500 ansatte som jobber med mer enn 500 blockchain-prosjekter over hele verden. I motsetning til mange firmaer som nylig har kommet inn i blockchain-utviklingsspillet, har IBM jobbet med blockchain-baserte plattformer i årevis.

IBM Blockchain

IBM på Highlight Towers i München, bilde fra WSJ

Med så mange jern i ilden, utvikler IBM tydeligvis plattformer for mange applikasjoner. IBM ser på finansielle tjenester, helsetjenester og logistikk som de mest lovende sektorene for blockchain. Selv om IBM har en oversikt over innovasjon, har de også slitt med å oversette ny teknologi til kommersielle suksesser.

Josh Olson, som er analytiker hos Edward Jones, kommenterte CNN om utfordringene IBM står overfor på det tekniske markedet.

“Historisk sett har vi sett IBM investere i en teknologi tidlig med noen tidlige løfter, men da har de hatt problemer med å kommersialisere gode teknologier eller innovasjoner i stor skala.”

Han fortsatte med å sitere IBMs Watson supercomputing-program som bevis på manglende evne til å kommersialisere en innovativ plattform, men IBM ser på blockchain som langt enklere å oversette til en suksess i den virkelige verden.

IBM selger Blockchain Today

Innovasjon er en ting, og å konvertere potensielle kunder til plattformen din er en annen. IBM kunngjorde nylig at deres blockchain-baserte TradeLens-logistikkplattform har registrert mer enn 90 kunder, og for tiden legger til mer enn en million hendelser til hovedboken på daglig basis.

IBM utvidet seg til hvordan TradeLens hjelper flere selskaper med å erstatte et arkaisk system som begrenser effektiviteten via en pressemelding,

“I løpet av 12-måneders prøveperioden jobbet Maersk og IBM med dusinvis av økosystempartnere for å identifisere muligheter for å forhindre forsinkelser forårsaket av dokumentasjonsfeil, informasjonsforsinkelser og andre hindringer. Et eksempel demonstrerte hvordan TradeLens kan redusere transittiden for en forsendelse av emballasjemateriale til en produksjonslinje i USA med 40 prosent, og unngå tusenvis av dollar i kostnad. “

I motsetning til Watson-programmet har TradeLens ikke hatt problemer med å finne potensielle kommersielle kunder. I følge samme pressemelding,

“PSA Singapore, International Container Terminal Services Inc, Patrick Terminals, Modern Terminals in Hong Kong, Port of Halifax, Port of Rotterdam, Port of Bilbao, PortConnect and PortBase,”

har sluttet seg til en liste over mer enn 230 logistikkportaler for å ta i bruk TradeLens for daglig bruk.

Blockchain er nyttig akkurat nå

Blockchain har blitt kalt en boble av mange erfarne investorer og tekniske innsidere. Mens sektoren som helhet sannsynligvis er overopphetet, demonstrerer IBM hvorfor blockchain-teknologi er kommet for å bli. Ikke hvert program blockchain-program som IBM utvikler har vært like vellykket som TradeLens, og noen programmer kan ta lengre tid å treffe markedet.

Bridget van Kralingen, SVP i IBMs bransjeplattformgruppe, påpekte hvor forskjellige Watson og blockchain egentlig er.

“Watsons (potensielle applikasjoner er) veldig komplekse og vanskelige,” sa hun til CNN, og fortsatte, “Jeg vil hevde at blockchain er mye lettere fordi det er en prosessflyt. … Vi lærte en stor leksjon i implementering av ny teknologi: Brukervennlighet har blitt en veldig viktig del av adopsjonen. ”

Brukervennlighet er et område der blockchain ser ut som det er uten sidestykke. I motsetning til komplekse papirbaserte systemer som ikke har sentralisert tilgang, tillater blockchain sikker lagring av data som enkelt kan deles med autoriserte parter. Ikke bare skaper blockchain nye effektiviteter, det lar også folk tjene penger på informasjon som ellers ville vært umulig å selge.

Styrke enkeltpersoner

Et annet IBM blockchain-program søker å utvikle seg “Selv suveren identitet” teknologi, som vil gjøre det mulig for folk å ha mer kontroll over sine personlige data. De går sammen med Hu-manity.co, som produserer # My31-appen. Appen er tilgjengelig på iOS- og Android-mobilenheter, og innebærer at folk skal ha rett til egne data. Den 31. retten til dataeierskap ville komme i tillegg til de 30 menneskerettighetene som FN allerede anerkjenner.

Blockchain personlig identitet

Les: Å sette personlige identiteter på Blockchain

# My31-appen søker å tillate folk å eie alle dataene de lager, og tjene penger på det etter eget ønske. I stedet for bare å overlevere data som bedrifter samler inn og deretter videreselger, er IBM tilsynelatende interessert i å tillate enkeltpersoner muligheten til å kontrollere tilgang til deres dataspor.

Et av de mest potensielt lønnsomme områdene for suveræn datahandel er helt klart helseregistre, som kan brukes av forskere til å gjøre AI-drevet metaanalyse av virkelig store mengder menneskelige helsedata. Foreløpig er ideen om salg av personopplysninger litt utenfor, men med et massivt selskap involvert, kan det komme på markedet raskere enn senere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me