Hong Kong SFC

Hong Kong er et paradoks innenfor den kinesiske politiske modellen. Kryptovalutaer er rett forbudt i Kina, men tilsynelatende er Hong Kong åpen for virksomhet!

Inntil nå har regelverket for kryptoer i Hong Kong vært ganske løst. Ikke overraskende har det finansielle knutepunktet blitt et fristed for krypto-utvekslinger og blockchain-utviklingsselskaper. Nå ser det ut som Hong Kongs verdipapirregulator jobber med strengere kontroller for kryptobørs.

Hong Kong SFC

Hong Kongs Securities and Futures Commission (SFC) kunngjorde nettopp at de ville skape et mer formelt reguleringsmiljø for kryptobørs og investeringer, i det de kaller deres, “veiledning om regulatoriske standarder.”

SFC-sjef Ashley Alder sa at “Markedet for virtuelle eiendeler er fremdeles veldig ungt, og handelsregler er kanskje ikke gjennomsiktige og rettferdige,” ifølge en Bloomberg. Han sa videre: ”Avbrudd er ikke uvanlig, det samme er markedsmanipulering og misbruk. Og det er også, er jeg redd, direkte skandaler og svindel. ”

Hong Kong er fremdeles klar til å håndtere

I motsetning til holdningen Kina har inntatt, ser Hong Kong SFC ut til å bevege seg mot et fastere reguleringsmiljø, ikke et direkte forbud. SFC har plikt til å beskytte investorer og fondsforvaltere i et av verdens mest fremtredende finansmarkeder, og etter hvert som kryptoer blir mer populære, vil det måtte være et høyere ansvar i bransjen.

SFC ga ut en uttalelse som beskriver noen av deres motivasjoner, “For å gi bedre beskyttelse til investorer, mener SFC at alle lisensierte porteføljeforvaltere som har tenkt å investere i virtuelle eiendeler, bør overholde de samme lovkravene selv om porteføljene (eller delene) av porteføljer) under deres ledelse investerer bare eller delvis i virtuelle eiendeler, uavhengig av om disse virtuelle eiendelene utgjør “verdipapirer” eller “futureskontrakter.” “

I tillegg må fondsforvaltere som velger å ha mer enn 10% av eiendelene sine i kryptoer, overholde nye regler, og det vil også være en sandkasseordning som vil hjelpe profesjonelle handelsmenn med å utvikle nye verktøy. Det kan også komme nye lisensieringsprosedyrer for utvekslinger, selv om det ikke ser ut til å være noen faste datoer eller forskrifter så langt.

SFC legger til at, “… Det foreslås at standarder for atferdsregulering for virtuelle aktiva handelsplattformoperatører skal være sammenlignbare med de som gjelder for eksisterende lisensierte leverandører av automatiserte handelstjenester,” noe som antyder at SFC bare bringer kryptovilkår inn – linje med samme kode som gjelder for andre verdipapirer.

Store penger i bytter

Til tross for at kryptoprisene har vært av hele året, ser det ut til at de globale kryptobørser tjener mye penger. Coinbase er på vei til å generere mer enn en milliard dollar i inntekter, og Binance tjente nesten $ 200 millioner dollar i fjor (avsluttet januar 2018), som er like mye som noen større banker.

Bloombergs Julie Verhage rapporterte at, “Selskapets (Coinbase) 1,3 milliarder dollar i omsetning for 2018 kommer fra kommisjonene på handler på plattformen, samt fra gevinster og tap i egne kryptobeholdninger. Fordi firmaet ser på flere interne mål på inntektene, kan de eksakte tallene variere.

Uansett hvordan resultatene måles, er milliardinntektene en haug med kontanter. Det er lett å se hvorfor Hong Kong leter etter måter å holde eksisterende kryptoutveksling lykkelig og fremme et miljø som støtter fremtidig vekst.

Andre mindre nasjoner som Malta og Singapore konkurrerer med Hong Kong om blockchain og kryptovirksomhet, så det å være sikker på at regelverket ikke er restriktivt, vil være veldig viktig for SFC å huske på.

Flere prosjekter i rørledningen

Hong Kong ble nettopp hjemmet til eTrade-tilkoblingsplattformen, som har vært i arbeid i flere måneder. Handelsfinansieringsplattformen ble opprinnelig designet av Ping-An, et kinesisk selskap på fastlandet. Den nye handelsfinansieringsplattformen er basert på Hyperledger Fabric, og forgjengeren har allerede blitt brukt med suksess i kinesiske markeder.

I følge rapporter fra HSBC har plattformen allerede blitt brukt med Pricerite. Leder av Pricerite, Bankee Kwan, sa at “Blockchain har forvandlet en tungvint, kompleks prosess til en enklere, men sikrere og effektiv måte å drive handel på.”

Noen av de største bankene i verden samarbeider med Hong Kong Monetary Authority (HKMA) om dette prosjektet, inkludert HSBC, Standard Chartered, Agricultural Bank of China of Beijing og BNP Paribas.

Hong Kong er absolutt et av de beste stedene i verden for en blockchain-basert handelsfinansieringsplattform å fange opp. De tilbyr et dypt og utviklet kapitalmarked til global virksomhet, og noen av de beste havneanleggene i verden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me