Bitcoin Hong Kong

I løpet av de siste månedene har Hong Kong, en spesiell administrativ region i Kina, vært utsatt for utallige protester fra demokratiske demonstranter.

Disse personene frykter at den kinesiske regjeringen på fastlandet, som lovet i 1997 å holde den tidligere britiske regionen atskilt fra Beijing til 2047, griper inn på deres demokrati.

Så langt har protestene hovedsakelig vært fysiske – de involverte har gått på gatene, hoppet over skole eller jobb, og har gjort sitt beste for å irritere motstanderne. Men det ser ut til at tidevannet har begynt å skifte.

Bitcoin Hong Kong

Selv om det de siste månedene har blitt kalt for “bankkjøring”, har det akkurat nå begynt å vises bilder på nettet av minibanker over hele byen som blir oversvømmet av lokalbefolkningen, som antagelig gjør alt for å sikre sin rikdom.

Problemet er at det har vært flere rapporter om at minibankene har gått tom for penger, ettersom mange banker har blitt stengt eller stengt på grunn av hærverk.

Mange i Bitcoin-samfunnet har sett på denne uheldige hendelsen som drivstoff for kryptovaluta-brannen.

Bitcoin-fortellingen styrker seg når bankene i Hong Kong går tom for kontanter

For de fleste i den vestlige verden holdes penger best i banker. Banker sikrer kapitalen din – og hvis du ikke er i Japan, Europa eller andre regioner med negative renter – gir du deg renter for å holde pengene dine i kassen..

Men dette er ikke alltid det beste alternativet. På Kypros ble dette gjort tydelig da tusenvis begynte å skynde seg å ta ut kapital fra bankene i påvente av et sammenbrudd.

Den galne tingen er, det samme finner sted i Hong Kong. Hvis du ser på bilder lagt ut av brukere på LIHKG, byens Reddit-lignende forum som besøkes av pro-demokratiske nettbrukere, ser det ut som Kypros i 2012-2013. Som nevnt går imidlertid minibanker og banker i Hong Kong tom for kontanter, og dette faktum blir bekreftet av folk som Hayman Capital’s Kyle Bass, en ivrig tilhenger av hele Kina-fortellingen.

I følge andre rapporter har minibankene som har kontanter igjen sett sine uttaksgrenser dramatisk redusert med oppover på 75%, antagelig for å stoppe blødningen av kontanter..

Mange i kryptovaluta-samfunnet har sett at dette er en tid til å rose Bitcoin. Nedenfor er bare en av dusinvis av tweets fra fremtredende medlemmer av Bitcoin-rommet som har nevnt Hong Kong og Bitcoin i tandem. Ser du, hvis Bitcoin brukes riktig, kan man alltid ha kontroll over formuen sin, noe som gjør bankomgang umulig.

Bitcoin løser dette! https://t.co/U5Abf4WKCV

– Hailey Lennon (@HaileyLennonBTC) 7. oktober 2019

Det er ikke nok kontanter i systemet er ikke det eneste problemet i Hong Kong som legger til Bitcoins verdiproposisjon.

I forrige uke aktiverte administrerende direktør i regionen Carrie Lam en arkaisk lov, Emergency Regulations Ordinance (ERO), sist brukt for over et halvt århundre siden i et forsøk på å stanse protesten..

ERO tillater regjeringen i Hong Kong å “utarbeide ethvert regelverk” som kan være i “allmennhetens interesse” hvis de har til oppgave å adressere “en anledning til nødsituasjoner eller offentlig fare.” I dette tilfellet forbød Lam bruk av ansiktsmasker i protestinnstillinger.

Selv om dette høres uskadelig ut i seg selv, tillater ERO implementering av mediesensur, blackouts på internett, politirazzia uten warrants, og viktigst for Bitcoin og desentraliserte penger, beslag av eiendeler / eiendom.

Det er ingen klare indikasjoner på at Lam vil utvide bruken av ERO til å beslaglegge eiendeler. Men hvis denne loven blir aktivert for nettopp det, vil Bitcoin bare gi det mye mer mening for folket i Hong Kong. (Viktigere, Bitcoin ville være ubrukelig hvis internett ble stengt via ERO.)

Ikke brukt av HongKongers … Ennå

Selv om Bitcoin helt klart er en økonomisk vei ut av den raskt forverrede situasjonen i Hong Kong, viser data at den ikke blir brukt i den egenskapen – i det minste ikke enda.

I forrige uke var mange i Bitcoin-rommet over månen da de så at LocalBitcoin’s Hong Kong-marked så rekordvolumer, noe de så som et hint om at folk skyndte seg å selge HKD for BTC. Denne uken normaliserte statistikken seg, med Hong Kong-volumer på LocalBitcoins som falt tilbake til nivåer som ble ansett som “normale”. Dette innebærer at lokalbefolkningen ikke ser på kryptovalutaen som en måte å sikre sin formue på.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me