I et nylig stykke av Anja Manuel og Leo Carter som ble publisert på Business Insider UK, paret foreslo at USA må utvikle en omfattende strategi for å adressere blockchain-utvikling. Årsakene som ble sitert varierte, men det overordnede temaet var å beskytte nasjonal sikkerhet og sikre en konkurransedyktig holdning til andre globale makter.

USA faller bak i global blockchain-utvikling

Fra Anja Manuel og Leo Carter,

“En av Forsvarsdepartementets største bekymringer angående nye forsvarssystemer er at komponentene er produsert over hele verden, så det er mulig at leverandører nær en utenlandsk regjering kan installere umulige bakdører for å spionere.

Feil mikrochips eller skjulte spionprogrammer er reelle risikoer i dagens ugjennomsiktige globale forsyningskjeder. Blockchainens nøyaktige og detaljerte hovedbok kan redusere disse risikoene ved å spore hva hver underleverandør leverer og sikre at hver komponent er sporbar. “

Paret bringer opp et flott poeng som når langt utover utviklingen av blockchain. Etter flere tiår med outsourcing fra amerikanske selskaper, er det amerikanske forsvarsapparatet avhengig av produsenter i tilsynelatende fiendtlige nasjoner. Blockchain kan absolutt bidra til å identifisere mulige choke-punkter i en forsyningskjede, men det kan ikke gjøre mye for å hjelpe amerikanske entreprenører med å finne innenlandske kilder når ingen finnes.

Global Blockchain Development er en del av en større trend

Innovasjon er en stor del av det som holder en økonomi konkurransedyktig. Offshoring av produksjon av vital teknologi vil ikke opprettholde noen form for økonomisk konkurranseevne på lang sikt. Nå leder steder som Taiwan, Sør-Korea og til og med Kina verden innen blockchain-innovasjon og adopsjon, mens USA ser etter måter å regulere et rom som utvikler seg raskt..

Den nylige kunngjøringen fra Intercontinental Exchange (ICE) er et godt eksempel på hva som holder USA tilbake i et konkurransedyktig rom som trives med evnen til å tilpasse seg raskt. ICE vil gjerne introdusere den første futureskontrakten som vil bli avgjort i faktiske bitcoins, men det vil trolig ta minst ett år å få godkjenning fra myndighetene. Planen deres om å implementere et system for å bygge bro over krypto-fiat-skillet er fylt med lignende vanskeligheter.

Stykket av Anja Manuel og Leo Carter nevner noen jurisdiksjoner der innovasjon blir satt i en mer fremtredende posisjon,

“Lichtenstein og Malta er tidlige drivere for å etablere juridiske rammer for blockchain.

I juli vedtok Malta tre lover som etablerte interne styringskrav og sertifiseringsprosedyrer for bedre å beskytte både forbrukere og bedrifter.

Selv om ingen er bekymret for Malta og Lichtenstein, vil det være nyttig når Kina, Russland eller andre regjeringer som er antagonistiske mot USA, bestemmer standardene i denne kritiske nye teknologien.

Nivået av arroganse som noen i USA holder for andre nasjoner er til å ta og føle på i en setning som: “Mens ingen er bekymret for Malta og Lichtenstein …”

Les: Malta, The Blockchain Island.

Dette bør være en vekker for innovatører i USA, Lichtenstein og Malta trekker frem i løpet for å gi et lovlig rammeverk for kryptobaserte transaksjoner, og de kan lett bli verdensledende i rommet. Dette poenget er ikke tapt for noen i Storbritannia. MP Eddie Hughes etterlyste nylig at det ble opprettet en nasjonal blockchain-offiser, og UK Law Commission undersøker hvordan smarte kontrakter kan brukes kommersielt i Storbritannias juridiske system.

Asiatisk Blockchain-utvikling eksploderer

Selv om Kina i utgangspunktet har forbudt handel med kryptoer, har nasjonen deres flere blockchain-selskaper enn noe annet land på jorden. Noen av disse kommer tydeligvis ikke til å være verdensledende, men med de milliarder dollar som den kinesiske regjeringen brøyter for utvikling av blockchain, vil det sannsynligvis være noen vinnere i blandingen..

Hong Kong tar blockchain-utvikling på alvor, og har kunngjort at Hong Kong Monetary Authority vil jobbe med noen av de største bankene i verden for å være en spydspiss for en ny blockchain-plattform som vil effektivisere handelsfinansiering. Plattformen systemet deres vil fungere på ble bygget av det kinesiske selskapet Ping An, og brukes allerede på fastlands-Kina.

HKMA

Les: Hong Kong HKMA jobber med Ping An for å lage Blockchain Trade Finance Platform

Å si at den amerikanske baserte blockchain-utviklingen henger, vil være noe av en underdrivelse. Selv Australia, som ikke er et land som er kjent for å ta ledelsen innen teknisk innovasjon, har allerede vedtatt et blockchain-basert system for å avgjøre handler på sin børs.. Commonwealth Bank of Australia brukte nettopp blockchain for å spore en forsendelse med mandler fra Victoria til Tyskland, og rapporterte at systemet fungerte bra.

USA har allerede falt bak blockchain-utviklingskurven. Hvorvidt dette vil skade USA på lang sikt er ukjent. Hvis USA fortsetter å prøve å få fordel ved å offshore produksjonen til billigere økonomiske soner, er risikoen for at de blir en klientstat de neste tiårene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me