Cryptocurrency Exchange Security

Cybersecurity-firmaet Group-IB vurderte og graderte sikkerheten til online kryptobørser for å bestemme forsikringsrisikoen for investorens eiendeler på plattformene, i henhold til en rapport på Next Web Hardfork. I samarbeid med den sveitsiske forsikringsmegleren ASPIS SA, utviklerne av CryptoIns-prosjektet, analyserte begge firmaene over 20 kryptobørser og lommebokleverandører ved hjelp av verifiserbare data fra open source-data fra børsene og Group-IBs proprietære system.

Cryptocurrency Exchange Security

Kostnadene ved å forsikre digitale fond

Basert på risikoscore utledet fra vurderingen, lager CrytpoIns-eksperter deretter en rate for å forsikre digitale eiendeler på en rekke digitale eiendomsplattformer og lommebokleverandører i bestemte tidsperioder..

Disse plattformene inkluderer populære digitale eiendomsplattformer som Poloniex, Blockchain.info, Binance, Bithumb og andre. Basert på rapporten er Kraken i USA den sikreste børsen og den minst kostbare å forsikre eiendeler på.

Vurderingen vurderte den tekniske sikkerheten til hver plattform, nøkkeloppbevaring og sikkerhet for passord. Andre kriterier som ble vurdert inkluderer de individuelle risikostyringssystemene til hver digitale aktivaplattform og tilgjengeligheten av know-your-customer (KYC) og anti-hvitvasking (AML) retningslinjer.

Over 800 millioner dollar er stjålet på grunn av målrettede angrep på kryptovaluta-børser fra 2017 til de ni første månedene i 2018. Innen denne perioden har en rekke børser blitt hacket, med et stort flertall knyttet til den nordkoreanske staten støttet Lazarus-gruppen..

Er Coinbase trygt?

Les: Er Coinbase trygt? En grundig titt på deres sikkerhetstiltak

Risikogrupper

CryptoIns grupperte utvekslinger i fire risikogrupper basert på den samlede informasjonen. Den første gruppen er den minst sårbare, andre og tredje gruppen er “vurdert tilfredsstillende og har lav sikkerhetsrisiko. ”Den fjerde gruppen er for børser som er veldig risikable. I følge rapporten gir CryptoIns ikke forsikring for børser som faller innenfor denne kategorien.

Mens Bank of International Settlement ofte har fremhevet mangelen på tillit som en begrensende faktor for adopsjon av kryptovaluta, da naturen til den desentraliserte konsensusen er så skjør at en kryptovaluta kan slutte å fungere, den overhengende trusselen mot både detaljhandel og institusjonell adopsjon av digitale eiendeler er deres sikkerhet.

Andrey Busargin, direktør for merkevarebeskyttelse i Group-IB, argumenterte i Group-IBs pressemelding:

“Kryptoindustrien har ikke tilstrekkelige midler til å sikre kundenes midler mot angrep fra svindlere og hackere.”

Han gikk videre for å forklare fordelene ved å beskytte digitale eiendeler med forsikring, og sa:

“Under de nåværende omstendighetene er forsikring av kryptovalutaaktiva på kryptobørs en god måte å beskytte deg mot risikoen de fleste brukere vanligvis ikke er klar over. Uten tvil er det viktig å involvere uavhengige eksperter som er spesialister i å motvirke cybertrusler, som har tilgang til unike datakilder for kryptobørsers sikkerhetsvurdering for å opprette et forsikringsprodukt. Kryptovaluta-børser som samarbeider med Group-IB, hjelper oss med å lage en mer detaljert cybersikkerhetsprofil, som på slutten av dagen forbedrer deres sikkerhet og tiltrekker seg nye kunder. ”

Med vurderingspoeng utgitt av CryptoIns kan investorer nå forsikre sine beholdninger. Basisforsikringsrenten på CryptoIns-plattformen er 2,5 prosent per kvartal. Kraken er tilfeldigvis den mest sikrede børsen i verden, noe som gjør fondene billigst å forsikre til 1,25 prosent forsikringssats, ifølge rapporten.

Basert på rapporten vil forsikringspolisen dekke brukere mot tap som følge av cyberangrep på sentraler, tyveri eller ulovlige handlinger fra digital sentralpersonell.

Så for hver 1 BTC forsikret i 90 dager på Kraken vil forsikringskostnadene være 0,0125 BTC. Den samme BTC-verdien på Bittrex og Coinbase Pro vil koste investorene 0,015 BTC. Andre plattformer Localbitcoins og Bithumb vil kreve en premie på 0,019 BTC for forsikring.

For kryptovalutaer som ble merket minst sikre, som Yobit, avslørte ikke CryptoIns detaljene som ble ansett for å score børsen som for risikable til å forsikre. Investorer har også muligheten til å dekke investeringen i et helt år.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me