Fremtiden for penger

En konsensus ser ut til å vokse i både det etablerte økonomiske samfunnet og de høyeste nivåene av kryptoutvikling. I forrige måned var sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Christine Lagarde, holdt en tale i Singapore som kan gå inn i historien som øyeblikket at 1900-tallets eksperiment med fiat-valuta døde.

For å være sikker vil ingen større endringer skje over natten. I sin tale skisserte fru Lagarde hvorfor det moderne pengesystemet ikke kommer til å vare lenger. Hun tok også opp et større problem, som er bankens natur og selve pengene.

Fremtiden for penger

Sentralisert tillits død

Det er lett å glemme det i dag pengesystemet går bare tilbake til 1971, og daværende president Nixons avslag på å levere gullet som hver amerikanske dollar skulle representere. Frankrike ba om metallet, og Nixon nektet.

Før dette var penger metall. Enten gull eller sølv (i noen tilfeller kobber).

Som Christine Lagarde påpekte i Singapore,

“Da handel var lokal, sentrert rundt torget, var penger i form av poletter – metallmynter – tilstrekkelig. Og det var effektivt. ”

Fru Lagarde refererer til en verden som er langt borte fra den vi lever i dag. Nå er penger et tall som holdes i en banks datamaskin, og ikke noe mer. Det er noe ironisk at det etablerte banksystemet har vært så kritisk til digitale valutaer, ettersom verden har brukt dem i flere tiår.

Endringene som skjer nå har ingenting å gjøre med naturen til penger, og alt å gjøre med hvem som er klarert til å utstede dem.

Ingen uenighet om det grunnleggende

I en nylig tweet uttalte Brad Garlinghouse, administrerende direktør for Ripple det,

“@Lagarde er helt riktig: Pengene i seg selv endres. Digitale eiendeler hjelper ikke bare med å løse det økonomiske inkluderingsproblemet, men også det veldig reelle problemet med et brutt globalt betalingssystem – det er bare fornuftig at sentralbankene vil lene seg inn. “

.@Lagarde er helt riktig: Pengene i seg selv endres. Digitale eiendeler hjelper ikke bare med å løse problemet med økonomisk inkludering, men også det veldig reelle problemet med et ødelagt globalt betalingssystem – det er bare fornuftig at sentralbankene vil lene seg inn. https://t.co/aFKwrF6Vf9

– Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) 14. desember 2018

Ripple er noe unikt i kryptos verden. I motsetning til mange plattformer som jobber for å omgå etablert infrastruktur, jobber Ripple med noen av de største bankene i verden. De er også stramme med R3 (igjen), som teller megabanker som Bank of America, Merrill Lynch, Citigroup, Wells Fargo, BBVA, HSBC, Barclays og UBS blant sine medlemmer.

Ripples posisjon strekker seg over gapet mellom det etablerte finansielle systemet og kryptoverdenen der åpning av en konto tar noen minutter, og betalinger kan gjøres globalt på få sekunder (for noen plattformer).

Med ordene til Christine Lagarde, “Det blåser en ny vind, digitaliseringens. I denne nye verden møtes vi hvor som helst, når som helst. Torget er tilbake – praktisk talt på smarttelefonene våre. Vi utveksler informasjon, tjenester, til og med emoji, øyeblikkelig… peer to peer, person to person. ”

Overflødig i det ekstreme

Etter å ha stilt en rekke selvbetjente, retoriske spørsmål i talen sin, la Christine Lagarde dette på kablene, “Jeg mener vi bør vurdere muligheten til å utstede digital valuta. Det kan være en rolle for staten å levere penger til den digitale økonomien. ”

Egentlig? Det kan være en “rolle” for staten?

Staten har kontrollert penges natur i flere titalls århundrer, og akkurat nå blir “rollen” satt i fare av teknologi som fjerner folks behov for å stole på banker og regjeringer. Dette er ikke et spørsmål om pengeteori som gir rom for regjeringer eller banker, det er en eksistensiell trussel mot deres eksistens.

Fiat Valuta

Les: Problemer med Fiat-valuta

For øyeblikket er massene fortsatt glade for å bruke fiat-valuta støttet av ingenting mer enn sentralbankens skallspill. Så lenge den tilliten varer, kan kryptos ‘adopsjon ligge etter håpene til krypto-okser.

Hvis fiat-valuta har lært oss noe, er det at penger fra ingenting alltid havner der de kom fra. Når det skjer med verdens fire største fiat-valutaer (USD / EUR / JPY / GBP), vil publikums syn på kryptoer trolig endre seg radikalt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me