Blockchain

En ny rapport fra media stikkontakt HardFork har avslørt at det fremdeles er mye mer interesse fra høyprofilerte teknologiselskaper for kunstig intelligens (AI) og tingenes internett (IoT) enn for blockchain-teknologi.

Med henvisning til en rapport utarbeidet av firmaets identitetsfirma Okta, heter det i rapporten at blockchain-teknologi for tiden mottar investeringer fra 61 prosent av digitale selskaper over hele verden. Rapporten, som ble kalt “Digital Enterprise Report”, er den første i sitt slag fra den San Francisco-baserte virksomhetsleverandøren, og i den ble det tatt en undersøkelse av 1050 IT-, ingeniør- og sikkerhetsfirmaer over hele verden..

Blockchain

Undersøkelsen ble utført mellom januar og februar 2019, med mål om å gi innsikt i disse selskapenes utnyttelse av de største nye teknologiene i denne tiden. Selskapene ble nøye valgt, med Okta kun for selskaper med minst 1 milliard dollar i verdsettelse og betydelige investeringsporteføljer. Okta tok spesifikt deres perspektiver fra firmaenes “beslutningstakere”, folk som på den ene eller andre måten er “ansvarlige for å ta beslutninger om innkjøp av teknologi.”

I forskningen ble det oppdaget at et stort flertall av beslutningstakere fortsatt foretrekker å foreta investeringer i IoT og AI. IoT og AI mottar for tiden investeringer fra henholdsvis 72 og 68 prosent av respondentene i Oktas undersøkelse, mens 61 prosent investerer i blockchain-teknologi.

Mens blockchain definitivt har kommet langt fra å bare være i skyggen av kryptokurver, ser det ut til at konseptet fortsatt har en lang vei å gå før det kan bli ansiktet til global digital transformasjon..

AI og IoT hadde tid. Blockchain trenger det også

Selvfølgelig, gitt timingen, er det bare forventet at AI og IoT vil overgå blockchain i teknologiske investeringer. Kryptovalutaer har bare eksistert i et tiår. Populariteten fått av blockchain-teknologien har steget på enda kortere tid. Det vil ta litt mer tid for blockchain å nå nivåene av fremtredende grad som AI og IoT har. Når det gjør det, vil investeringene også vokse.

I kontrast er AI og IoT etablerte konsepter hvis potensial for utvidelse har blitt utforsket av mange mennesker tidligere.

Tidsfaktoren vil også spille til ulempe ved IoT spesielt. Kjernen er et IoT-system avhengig av sentralisert nettverksarkitektur. Med milliarder enheter innstilt på å bli med i det globale IoT-nettverket i fremtiden, er det sikkert problemer med hastighet, nettverkssikkerhet og skalerbarhet.

Blockchain, derimot, har dette funnet ut allerede, takket være implementeringen av desentralisert nettverk. Alt blockchain teknisk behov er tid.

De fleste mennesker vet fortsatt ikke mye om Blockchain

Deretter mangler det også informasjon om blockchain-teknologi. En undersøkelse av kryptohandelssiden eToro avslørte at det var en sterk etterspørsel etter krypto- og blockchain-utdanning blant amerikanere.

I følge rapporten har nedgangen i kryptomarkedet gjort folk mer fascinert i arbeidet med digitale eiendeler, men denne etterspørselen etter utdanning har blitt forlatt mettet, da det er en utrolig mangel på riktig læremateriell..

Det er imidlertid håp i horisonten. I fjor lanserte kryptofirmaet Blockchain Collective Advanced Diploma of Applied Blockchain i Australia, og markerte den første streiken fra landets utdanningssektor til blockchain.

Crypto knock-on-effekten

En annen primær årsak til dette investeringsgapet må være stigmaet til digitale valutaer. For all bruk ble blockchain først oppdaget for å være den underliggende teknologien som digitale eiendeler hviler på. Mens de har eksistert i et tiår nå, er kryptokurver fortsatt ikke fullt regulert i mange land, og i noen regioner blir de sett på som direkte ulovlige.

For å være trygg av loven, har mange selskaper vært kjent for å styre unna banen til digitale valutaer og ethvert annet konsept relatert til dem – inkludert blockchain-teknologi også. Igjen er løsningen håndheving av klare forskrifter. Regulatorisk klarhet for kryptoaktiva vil gi mer aksept, og denne fordelen vil spre seg til blockchain-teknologi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me