Blockchain-franchising

Blockchain-teknologi skyver grensene utover kryptokurrency-transaksjoner og anvendelse til forskjellige former for journalføring. Denne teknologien virker nådeløs i sin penetrasjon av selv de sektorene som hittil har holdt status.

Fra kunstens verden til det spennende, dryppende runde skinnspillet fotball og basketball, fortsetter blockchain å gjøre sin deltaker som den ‘store fisken’.

Den neste anløpshavnen som mange er opptatt av å utforske, er franchising, ifølge en op-ed på Forbes av Ed Teixeira, Chief Operating Officer for Franchise Grade, et franchiseforskningsfirma i New York. Det er ikke noe å si at de iboende egenskapene til blockchain-teknologien gjør det anvendelig for et bredt spekter av virksomheter som ikke engang er relatert til kryptovalutaer – det er mest populære brukstilfelle.

Blockchain-franchising

Bruken av blockchain i kombinasjon med andre innovative teknologier gir gode resultater i prosesser for forsyningskjedestyring, samt for å fremme effektive helsesystemer.

Utforske nye omgivelser med Blockchain

Teixeira fremhever potensialet som florerer i den mulige bruken av blockchain-teknologi i franchising i sitt stykke, som det var snakk om diskusjon for nylig International Bar Association’s Franchise Law Committee møte holdt i Italia. Advokat Craig Tractenberg som jobber i Fox Rothschild LLP uttalte på møtet:

“En av rundebordsdiskusjonene handlet om bruk av blockchain-teknologi i franchising. De som er kjent med blockchain-teknologien vet at den kan brukes utover kryptokurrency-transaksjoner og brukes på enhver journalføring. Den forventede bruken av denne digitale offentlige hovedboksteknologien er for digital betaling, smart kontrakt og databaseregistreringssystemer. ”

Forstyrrende teknologier er kjent for å fjerne behovet for mellommann i de fleste transaksjonsordninger, som likevel kan gi effektive prosesser og mindre provisjon overført til tredjeparter, avhengig av type virksomhet. Smarte kontrakter kan også brukes i peer-to-peer-tilnærmingen, som er selvgyldige avtaler som lukkes når de nødvendige forhåndsbestemte vilkårene er oppfylt..

Tractenberg utdyper dette mens han refererer til noen få plattformer som sier:

“Diskusjonen spesifiserte kommersiell anvendelse av teknologien i franchisekonteksten. Sitert var FOODCOIN Ecosystems som en global markedsplass for mat og landbruksprodukter designet for å eliminere mellommenn ved bruk av smarte kontakter. Et annet voksende selskap er FANTOM Foundation som har apper for matreservasjoner, geolokalisering og forsyningskjedeadministrasjon. Carry Protocol, gir selgere og kunder en plattform for å kommunisere og forstå hverandre, og er effektivt en reklamekanal. ”

Det vil bli husket at den amerikanske forhandleren Walmart Inc. nylig introduserte et system der leverandører av grønne greener skal implementere blockchain-teknologi for sporbarhet og mattrygghet..

Walmart Blockchain

Les: Walmart krever at Veggie-leverandører bruker Blockchain for å spore forurensning

Setter pris på kunder i Crypto

Teixeiras stykke ser introduksjonen av belønningsprogrammer som et annet middel for å bruke blockchain i detaljhandelen. Chanticleer Holding, som har vært kjent for sine stablecoins (American Burger and Hooters), introduserte et lojalitetsprogram for Hooters.

Konsernsjefen Michael Pruitt hadde på det tidspunktet uttalt:

“Kunder kan ha et lojalitetsprogram for kryptokurrency på tvers av alle Chanticleer Holding-merker – og utover. Den kjører på Mobivity Mind-handelsplattformen, og vil lønne seg i Merits, en kryptovaluta som bruker den samme infrastrukturen og prinsippene til Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin og mer. ”

Enkelte aktører i skjønnhetsindustrien har også lagt opp planer om å belønne sine trofaste kunder med krypto, noe som ikke bare vil forbedre kundebasen, men også øke bruken og adopsjonen av kryptovaluta i detaljhandelen..

Den første Blockchain-serien

Europas raskest voksende energileverandør Start energi på nytt initierte den første blockchain-serien – RED-P – ved hjelp av en modell som gir gründere muligheten til å vise sin ledelsesmessige finesse gjennom energivirksomheten.

Entreprenører ble pålagt å eie en viss mengde MWAT-tokens som ga dem tilgang til å handle så mye som 1MWAT på RED-P-plattformen. Minimum 10.000 tokens (Red City Franchise) tillater innehavere å selge energi i sin by, mens MWAT-tokens innen 10 000 000 eller mer gir innehaverne enerett til å eie underfranchiser i sitt hjemland.