Råvarer Blockchain

Transoil International og Solaris Commodities er de nyeste selskapene som bruker blockchain for handel med varer. De to selskapene brukte blockchain for å avgjøre handelen med 25.000 tonn 11,5 prosent protein Svartehavshvete som ble sendt fra den russiske havnen i Novorossiysk.

S&P Global rapporterte 12. november brukte de to selskapene en blockchain-basert agro-handels- og finansieringsplattform som ble bygget av det sveitsiske firmaet Cerealia for transaksjonen. I følge samme rapport er dette første gang Black Sea hvete blir handlet via blockchain. Det er ennå ikke noe ord om hvor mye lasten var verdt, eller hvem som avgjorde den økonomiske siden av transaksjonen.

Råvarer Blockchain

Som mange selskaper i den globale forsyningskjeden, vil Transoil og Solaris trolig dra nytte av effektiviteten som blockchain har potensial til å skape. Den globale råvarehandelen er arkaisk på mange måter, og blockchain kan være teknologien som endrer en virksomhet som har holdt seg mest statisk i århundrer..

Blockchain gir mening for varer

Av alle kontoer fungerte den blockchain-baserte handelsplattformen som Cerealia opprettet bra.

S&P Global reproduserte denne uttalelsen fra Cerealia i sin rapport, “En uavhengig revisor har gjennomgått alle viktige detaljer i handelen fra blockchain og validert smartkontrakten, digitale signaturer, signert dokument og tidsstempler. (Revisor) bekreftet også at data er kryptert, at ingen andre data er lagret og at alle data er oppdatert. ”

I motsetning til det komplekse papirbaserte handelsfinansieringssystemet som fremdeles brukes i de fleste nasjoner i dag, gir blockchain øyeblikkelig tilgang til alle parter som er involvert i en forsendelse. Dette kan bidra til å løse tvister etter hvert som de oppstår, og kan forenkle sporing gjennom hele leveringsprosessen.

Vokser over hele verden

Verdens matlogistikknettverk er komplekst. Land har evnen til å koble seg over store avstander, men det kan være vanskelig å holde styr på lastene.

Commonwealth Bank of Australia (CBA) utviklet sin egen blockchain-baserte sporing som integrerer handelsfinansiering, som ble testet tidligere i år. CBA jobbet med en mandeldyrker i Victoria, Australia, for å sende mandler til Hamburg, Tyskland.

Australia DTA Blockchain

Fraktprosessen involverte mange selskaper, som alle hadde sanntids tilgang til plasseringen av mandlene når de beveger seg over hele planeten. CBA integrert og Internet-of-Things (IoT) basert sporingssystem i sin blockchain-plattform, noe som gjør sporing av forvaring mye enklere.

Real-World Implementation is Here

Walmart er et annet stort selskap som går mot å bruke blockchain på daglig basis.

Som en av de største forhandlerne av mat i USA, må Walmart holde styr på en enorm mengde produkt. Til nå har det vært vanskelig, og det er derfor de krever at alle sine grønne grønnsaksleverandører bruker en IBM-designet blockchain-sporingsplattform..

I stedet for å måtte dykke ned i et papirbasert registreringssystem som bokstavelig talt kan ta dager å spore hvor salat kom fra, gjør den nye IBM blockchain-plattformen den samme oppgaven på få sekunder. Ikke bare det, men det tillater også Walmart å finne andre butikker som kan ha samme produkt på salg.

Det er periodiske utbrudd av matforgiftning som kan dempes av systemet som Walmart distribuerer, noe som betyr at grønne grønnsaker kan være den første av mange slags matvarer som går på blockchain.

Å gjøre matdistribusjonssystemet tryggere og mer effektivt er en god ting fra et forretningsperspektiv, men å redde liv gjør blockchain-adopsjon til en no-brainer.

Utrolig hastighet

Avhengig av hvordan man vil måle alderen, er blockchain maksimalt et tiår gammel. Realistisk sett er teknologien mye yngre enn det, noe som gjør hastigheten den går inn på den globale markedet ekstremt dramatisk.

For hvert nytt tilfelle som viser verdien som blockchain skaper, vokser tilliten den trenger for å skape. De neste årene vil være veldig interessante for blockchain-utvikling, og selskapene som adopterer det tidlig, vil trolig sette seg opp for å dra full nytte av en fantastisk teknologi som kommer til sin rett.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me